Кајгана актуел... сезона друга.
27 септември*
''Јас денес...има да го... Че го пишам... за вчера.''
Ајде да започнеме, прва станица е
Галерија:
Нови провокативни слики во новото издание на Кајгана магазин. Во тек е избирањето на Kajgana Playmate Miss september. Интересни и провокативни слики само за вас, кајгана галерија - the place to be!
Фанастичните приказни и теории на
Мистерии просто немаат крај. Еден од поновите членови, ни откри ОГРОМНА тајна. На темата: Дали слетавме на Месечината се појави нова теорија. Теорија која заслужува посебно внимание и ќе биде спомната во посебната рубрика, цитат на денот. Интересни се и темите за новоткриениот минерал и за мистериозниот череп(пф... мистериозен мајке ми, тоа е И.Т. некрофилиии ни-за-е-д-н-и-!!!)
На
Религија нови интересни теми, кои штета... не се читани доволно. Ако сакате да дознаете што се случило на 25 декември и зошто тој датум е толку важен за христијанската религија, посетете го овој подфорум и дознајте.
На
Философија, Сведо отвори Шизофренија Фан Клуб, па кој сака може да повели. Телема уште се разработува и така...
На
Љубов и секс се врати Никола. Само што го испиша првиот пост, цел форум се пресели таму. Рекордна посетенот имаше на тој подфорум - Едноставно... Никола! Сакајте го или мразете го човекот е за почит и ја има мојата. Нови теми, нови видувања па повелете.
На
Гурманско катче масовно се протестира. За што? - За тоа дека македонските домаќинства се поретко прават ајвар. Со штрајк ништо нема да смениме, ама затоа велам да организираме една ајвар собиранка, па да се присетиме на старите времиња. Сепак Ајвар-от е наш!
Еден од поактивните подфоруми деновиве а кој долго време беше заборавен е
Уметноста, литературата, јазикот. Во тек е иницијатива која е за поздравување... Кајгана книга. Убава замисла но сепак тешка за остварување. Ми мириса на епилог сличен на Кајгана the movie, но сепак да не бидиме песимисти... можеби на форумот немаме Џејмс Камерон, но имаме десетина Шекспири.
Друг доста посетен подфорум деновиве е
Политика и вести. Главни виновници за тоа се собраниските К1 борци. Се разбира за тоа е гладно македончето, да види крв и одма да скокне да се расправа. Значи актуелна е тепачката во собранието, па секој си дава различни ставови на тоа прашање.
Подфорумот
Игри исто така живна овие денови. Бидејќи месеците септември и октомври се резервирани за промоции на новите компјутески игри, на форумот никнаа нови теми за овогодинешните продолженија на популарните FIFA, NBA, PES, Starcraft и сл.
На
Чек дис аут, попрецизно на темата за принцот и принцезата и змејот... Сведо се пронајде себеси и сега има нова улога. Тој е новиот змеј, кој сака психоанализаслешвметнувањевобајка може да се обрати кај Змејот, грешка мислев Сведо.
То е то.
Пост на денот... па може да се рече и за сезона лето-есен е следниов:
Mesecinata ne postoi, nea ja izmislija masonite vo 13 vek.
A denes ja prat so specijalni efekiti i so lazeri prozektiraat na neboto ali posto ne mu e usovrsena tehnologijata nekoj den e golema i trkalezna nekogas samo polojna se gleda a nekogas ic pa izmislija nekoi teorii deka taka trebalo da bidi poradi so zemjata mu praela senka. A to go kaza Isak Njutn koj e dokazan mason i bese neso glaven vo masonskata partija (dal sekretar il blagajnik ne znam tocno). Porano lugjeto ne smeea da se protivat oti odma gi spalvaja kako eretici ali denes ne mozat pa prat filmoj vo holivud (a cel holivud e vo racete na masonite i evreite) i tie ne lazat nas za da mozat polesno da zavladeat so svetot.
Од другите вести:
Медиумите му свртеа грб на Мистер Груевски, но и тој им се наWути и не им збора повеќе. Тој е екс боксер и поWитичар, а кој се тие, гWупаци?!?!?!
Еврото руши рекорди, односот евро-долар е 1,4166. Значи побрзо, менувајте сите девизи.. претварајте во евра!
Стручњак за градници, е тестирање спроведено од страна на производител на женски долен веш, но се пројавил голем интерес за учество на курсот. Што не ќе им истекне на јапонците... титула ДИПЛОМИРАН СТРУЧЊАК ЗА ГРАДНИЦИ, добро звучи!
Денес му е роденден на Гугл... слави 9 години од неговото постоење. 11 милијарди годишен обрт, 3 милијарди чист приход... па ајде нека части.
Среќен роденден Гугле ти посакуваат Јован со фамилијата!
И уште една новина, од денес ќе учиме правопис, но прво да ве запознаам како да најлесно да пишувате кирилица(alt+shift), полесно здравје.
Правопис, како што ќе читам грешни зборови низ форумот така ќе ве поправам. Денеска овој збор прв ''ми падна во очи'' АТМОСВЕРА.
Значи не атмосвера туку атмосФера.
Четири саат!!! Ајде да бегам, толку од мене... ариведерчи!