TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Тоа ќе го речев и јас.400?!?......тешко со законов за забрането пушење..
400 се прават, не дека не. Ама зависи многу тука квадратурата, клиентелата, цените...
Тоа ќе го речев и јас.400?!?......тешко со законов за забрането пушење..
Бога ми, кафана со 25 маси и не е така мала кафана.Јас можам за мала кафана да ти кажам, многу скромен инвентар, инвестиција позначајна само во кујната, 25 маси х4, дневна заработка 1.500 евра.
Капацитет од 20 маси,цените како и секаде во Скопје,клиентела специфична,се освен шмизлерај за кој треба кожа за да седнат на гз (цитатТоа ќе го речев и јас.
400 се прават, не дека не. Ама зависи многу тука квадратурата, клиентелата, цените...
Јас мислам дека не грешиш. Таа е математиката.и пред се зборуваме з просек. Кога запролетува и прометот оди нагоре. Се почесто, гледам дека од кафе барови, стануваат кафе ресторани, што кај нас би дошло едно те исто. Во суштина незнам дали постои разлика мегу тие две правно, или само во називот е разликата. Сакав да кажам, со оглед дека во утринскиот период лугето поретко седнуваат на кафе, кафе баровите поднаа да нудат и доручекКапацитет од 20 маси,цените како и секаде во Скопје,клиентела специфична,се освен шмизлерај за кој треба кожа за да седнат на гз (цитат)
А законов за пушење,кај и да е ќе падне или ќе дозволат на тераси да се пуши
4 кафиња = 280 ден
20 * 280 =5600
Кафе се пие еден саат,според некоја логика (ако има народ нормално) за два саата се прават 100 евра,а локалот работи од 9 наутро до 12 навечер.Тука се плус свирките навечер петок,сабота,недела.
Кај грешам?))
Секој ден не е ВелигденКапацитет од 20 маси,цените како и секаде во Скопје,клиентела специфична,се освен шмизлерај за кој треба кожа за да седнат на гз (цитат)
4 кафиња = 280 ден
20 * 280 =5600
Кафе се пие еден саат,според некоја логика (ако има народ нормално) за два саата се прават 100 евра,а локалот работи од 9 наутро до 12 навечер.Тука се плус свирките навечер петок,сабота,недела.
Кај грешам?))
Да,во право сиСекој ден не е Велигден
Убава е математиката, и камо секој ден да е така. Арно ама, со толку многу конкуренција...во Скопјево има кафиќ буквално на секои 10 метри.
Некои живеат како „маалски“, некои на „стара слава“, некои дека имаат кожни седалки за газињата на шмизлите...а некои се утепуваат од плаќање менаџери и менаџерчиња што ќе збираат раја.
Локацијата е еден од клучните фактори.
Кафе...такво нешто само за фајронт порачувам...Капацитет од 20 маси,цените како и секаде во Скопје,клиентела специфична,се освен шмизлерај за кој треба кожа за да седнат на гз (цитат)
4 кафиња = 280 ден
20 * 280 =5600
Кај грешам?))
Епа ќе треба една студија...мини студија...ASAP.На секој чекор има по едно ново кафуле.Старите добро се држат,што значи има пари во овој бизнис кој никогаш нема да „умре“ исто како и меаните
Ме интересира колку се вложува,а колку се добива во овој бизнис,некои искуства?Колку ти требаат за почеток,колку фиксни трошоци има во месец и колку профитот е поголем од трошоците?
Богами...400?!?......тешко со законов за забрането пушење..
Математиката е предвидливо нешто механичка работа, додека пак луѓето се жива материја не се толку лесно предвидливи. Од мое лично искуство ( не во кафич) Леандра нема многу многу искуство со работа која што ја започнува човек на почетокот од денот а на крај не знае колку и како ќе излези или заврши. Најдобро е човек ништо да не очекува, зошто ако очекува нешто а не излезе тоа што го очекува ќе се разочара, додека пак ако излезе тоа и плус нешто ќе се израдува, ама секогаш наредниот ден има разочарување.....Секој ден не е Велигден
Убава е математиката, и камо секој ден да е така. Арно ама, со толку многу конкуренција...во Скопјево има кафиќ буквално на секои 10 метри.