Кафе барови

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
друже.. ако ти си газда на кафичот имаш вработено персонал и има кој да се грижи за тие заебанции.. ако има некој ептен голем проблем тогаш ти ке настапиш на сцена.... муабетот со 200 евра е чист пример а верувај не се 200 повеќе се и тоа многу повеќе па кога кењ видиш се исплати!!!
Ama pa druze, otide jabana biznisot so takov pristap. :):)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ama pa druze, otide jabana biznisot so takov pristap. :):)
лек не те сватив.. зашо отиде јабана? зашо имаш персонал вработено и лица кои ке се грижат за кафичот или?
не сериозно не те сватив.. ако е за ова кажи слободно ако не пообјасни на шо мислеше

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
лек не те сватив.. зашо отиде јабана? зашо имаш персонал вработено и лица кои ке се грижат за кафичот или?
не сериозно не те сватив.. ако е за ова кажи слободно ако не пообјасни на шо мислеше
Prvo, zlatno i osnovno pravilo za uspesno vodenje biznis ( narocito za novopecen biznis vo sferata na ugostitelstvo ), sam ke se grizis za se, ke bides prisuten segde i sekogas. :toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Prvo, zlatno i osnovno pravilo za uspesno vodenje biznis ( narocito za novopecen biznis vo sferata na ugostitelstvo ), sam ke se grizis za se, ke bides prisuten segde i sekogas. :toe:
Тоа е за ако сакаш да отвараш класичен ДООЕЛ. Јас ако имам доверлив партнер и работници, нема зошто јас да бидам се присутен. Треба да надгледуваш се`, но не значи дека ти треба да бидеш един работник и шеф и менаџер во исто време.

За отварање на мал бизнис се знае:
-Локација
-Анализа на пазарот
-Добро менаџирање
-Креативност
-и уште еднаш локација :)

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Тоа е за ако сакаш да отвараш класичен ДООЕЛ. Јас ако имам доверлив партнер и работници, нема зошто јас да бидам се присутен. Треба да надгледуваш се`, но не значи дека ти треба да бидеш един работник и шеф и менаџер во исто време.

За отварање на мал бизнис се знае:
-Локација
-Анализа на пазарот
-Добро менаџирање
-Креативност
-и уште еднаш локација :)
Nema takvo nesto denes. :toe:

Da, otkoga ke uspees, otkoga ke napravis prilicno golema suma na pari, okey, mozes nekoi od obvrskite na nekoj drug da mu gi otstapis, oti neli, nema da ti e i tolku vazno ako nekoj te krade dnevno nekoi 50-tina evra. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Nema takvo nesto denes. :toe:

Da, otkoga ke uspees, otkoga ke napravis prilicno golema suma na pari, okey, mozes nekoi od obvrskite na nekoj drug da mu gi otstapis, oti neli, nema da ti e i tolku vazno ako nekoj te krade dnevno nekoi 50-tina evra. :)
Како нема :)
Има само не си нашол.
На крај краева ке вработиш твои луѓе - фамилија. Ако тие те крадат ондак нема за шо да живееш со нив :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Како нема :)
Има само не си нашол.
На крај краева ке вработиш твои луѓе - фамилија. Ако тие те крадат ондак нема за шо да живееш со нив :)
ова онака теоретски или навистина ти успева да тераш бизнис преку т е л е к о м а н д а ????

Член од
14 ноември 2008
Мислења
151
Поени од реакции
12
друже.. ако ти си газда на кафичот имаш вработено персонал и има кој да се грижи за тие заебанции.. ако има некој ептен голем проблем тогаш ти ке настапиш на сцена.... муабетот со 200 евра е чист пример а верувај не се 200 повеќе се и тоа многу повеќе па кога кењ видиш се исплати!!!
:pos2: Dobar si! Ubavo zvuci no nikogas ne e taka!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
:pos2: Dobar si! Ubavo zvuci no nikogas ne e taka!
да. се согласувам. не е така зашо сите гледаат да земат поише ќар а шо помалце да вложат. се плашат и со право се плашат до некаде. ни оин незнаат дали некој ке ги краде. ама како шо знам ако си газда на кафичот многу нормално би било да имаш вработени кои што ке се грижат за сето тоа.

Член од
21 јануари 2018
Мислења
110
Поени од реакции
32
Знае некој кое кафе е добро а притоа да дистрибутерот дава машина на користење за истото.
Исто ми треба и друг материјал (мешалки, шеќерчиња, хартиени чаши со капаче...)[DOUBLEPOST=1537292916][/DOUBLEPOST]Сакам да отворам Coffee To Go и ме интересира дали знаете можам ли да добијам машина на користење преку рекламирање на одреден бренд (продавање) и дали има некои кои ги обезбедуваат сите други ситници, шеќер, мешалчиња и хартиени чаши?
Која цена мислите дека е нормална да го продавам кафето со оглед на тоа дека нема да имам простор за седење туку само купуваш и продолжуваш?

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.820
Поени од реакции
6.295
Знае некој кое кафе е добро а притоа да дистрибутерот дава машина на користење за истото.
Исто ми треба и друг материјал (мешалки, шеќерчиња, хартиени чаши со капаче...)[DOUBLEPOST=1537292916][/DOUBLEPOST]Сакам да отворам Coffee To Go и ме интересира дали знаете можам ли да добијам машина на користење преку рекламирање на одреден бренд (продавање) и дали има некои кои ги обезбедуваат сите други ситници, шеќер, мешалчиња и хартиени чаши?
Која цена мислите дека е нормална да го продавам кафето со оглед на тоа дека нема да имам простор за седење туку само купуваш и продолжуваш?
Мислам дека сите дистрибутери даваат кафемат и мелница на реверс. Шољи исто така, а шекерчиња, лажички ...зависи.
За кое кафе е добро кафе - ствар на вкусови. Ако јас се прашувам, Сегафредо, дистрибутер ти е Цермат Битола. Џулиус Мејн исто е пристојно....

И

Име И Презиме

Гостин
Прават договор, 6г кг кафе месечно треба да потрошиш (на фактура) за да добиеш бесплатно кафемат лажички и шеќерчиња.

K

kicodarker

Гостин
Сакам да отворам Coffee To Go и ме интересира дали знаете можам ли да добијам машина на користење преку рекламирање на одреден бренд (продавање) и дали има некои кои ги обезбедуваат сите други ситници, шеќер, мешалчиња и хартиени чаши?
Coffee2Go зависи и за кој град прашуваш.Ако отвориш по провинцијалските места обично и нема да ти функционира којзнае колку долго. Цена за кафето? 30 денари. Ни денар повеќе,за едно добро макијато во хартиена чаша,со капаче. Ако мислиш на оние со подвижна количка за правење кафе,исто е добра идеја,можеш да менуваш локации факултет/училиште/некоја установа кај што ќе имаш клиентела.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Прават договор, 6г кг кафе месечно треба да потрошиш (на фактура) за да добиеш бесплатно кафемат лажички и шеќерчиња.
Зависит шо договор ќе добиет, може 25кг месечно да мора да купува за да добие машина, мелница, чаши, лажици, шекер....;)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

И

Име И Презиме

Гостин
Зависит шо договор ќе добиет, може 25кг месечно да мора да купува за да добие машина, мелница, чаши, лажици, шекер....;)

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Зборам од искуство на мој близок што има изнајмено кафемат.Сепак различни фирми различни правила.

Kajgana Shop

На врв Bottom