Кафана

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pa prosetaj do tamu i vidi si samata!

Jas preferiram bircuzi, a ako treba meana, ubaa, ondak idam u Papu, mada i Kukja ima dobra atmosfera i se znam so gazdite, Dane go usraa kvalitot, a i tamu gi znam gazdite!

Ma, najbolja hrana i pienje ne e kade te sluzat sterlino tuku kade edvaj mesto se naogja!

Pu, mi se prijadoa dzigercinja, krilca, shopska, so propratni rakii i vina!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.579
Поени од реакции
11.616
Има некој отидено во Веки ???

Поголема биртија од неа амин :pos::pos:

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
A kakvi luge idat? Alkohol davaat? Muzika kakva? Blagodaram mn odnapred :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.524
Поени од реакции
8.217
Најчесто петок навечер имаш псај транс а сабота навечер имаш џангл и драм ен бејс. Идат фини луѓе кои не се оптоваруваат со гардероба и слични срања. Надвор од тоа не знам како функционира, ретко ме носи патот кон чаршија.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.579
Поени од реакции
11.616
Што е бе ова секој град си има Веки?

Он топик: Песнава говори сама за себе и сама за мене:

Дој ти да ја видиш оваа Веки бе,секој петок сабота певачици,пиење да не кажам гага,топоини е :pos:

П.С песнава кине :)

KakoSakam!

Kladionicar
Член од
7 април 2008
Мислења
105
Поени од реакции
7
Брате дај поопширна информација за таа Веки ? :D

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Утре 18.12.2009 (петок) во Бариста кафе, Опел прави промоција на новата астра спорт. Разбрав дека Опел ќе дели бесплатни купони за варено вино, а ќе имало и свирка после 23.00 Peace makers. Еве една информација ако има заинтересирани...

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Куќа позади Old School, одлично место, со најдобра шарска, и можеби единствена рок кафана:) и Папу исто многу фина кафанка, стара македонска музика, одличен ентериер, добра услуга, супер амбиент.

Немам идено во кафана со певаљка, ама у онакава HC кафана, не сум таков човек, ама онака би сакал еднаш да отидам, не за друго, колку да ја имам у CV :)

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
ај да ве замолам кафано-познавачите да помогнете :)
Ни треба кафана што ги исполнува следниве услови - да нема турбо-фолк музика, туку баш македонски, по могучност во живо, со хармоника, гитарче, виолинче и слично. Друго, цените да не се претерано високи (за едно најобично вино да е 500-600 денари/литар), да има добра храна, која исто не би била претерано скапа. Исто, ако секој ден има различна програма на музика и настапи, ова ми треба за во сабота. Мислиме едно 10-15 колеги од факс да прославиме крај на сесија и завршувањето на пола факултет :helou: па да го направиме како што треба. Ако има некои предлози, кажувајте!:smir:

Член од
5 август 2008
Мислења
6.020
Поени од реакции
5.343
Препорака за некое дoбро кафанче!!

Сеа незз дали на темава тука и место.. ама незнаев каде на друго место да ја отворам.. Ми треба ваша помош.. Јас не сум многу по кафаните. Па ако може да ми кажете некое добро, онака малце поефтино кафанче.. Значи ке ве молам.. кој знае слободно нека даде некој пример.. Кај се наога.. она ова.. фала однапред :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Жути лавче и Боеми позади Универзална сала.
Тиверија - стара железничка

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Запознаен си со цените нешо.. како идат.. ??? :)
Проклето да е известување за цитат! -.- Ќе ти одговорев каде каде побрзо да ми стигнеше. Иначе Тиверија е ептен евтино, Македонска куќа е делумно малце поскапо ама у глобала евтини се и двете.

Kajgana Shop

На врв Bottom