- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.356
- Поени од реакции
- 7.122
„otkrio „Imunofan“ na sajtu www.verauzivot.rs i pobedio karcinom“
како мислиш болен од рак да донира крв или органиМе интересира дали рак се пренесува со трансплатација на органи или трансфузија на крв
Дали се такви експерименти вршени на животни?
Во нормални услови имуниот систем би ги препознал туѓите клетки, не само ракот, туку и целиот орган, и би ги уништил. Теоретски е возможно да се пренесе кај 100% генетски идентични индивидуи, што не е возможно кај виши животни заради шифтинг во имуните гени.Ме интересира дали рак се пренесува со трансплатација на органи или трансфузија на крв
Дали се такви експерименти вршени на животни?
Најнапред болниот од рак, не знае веднаш дека е заболен. То ќе го забележи дури кога ќе се појават некој видливи симптомикако мислиш болен од рак да донира крв или органи![]()
Да, правени се експерименти на глувци, и тоа на голи глувци, барај nude mouse, тие се посебни глувци кои немаат т клеточен имунитет и не можат да се оформат стекнат имунитет. Кај нив, трансплатнирани клетки на рак, се оформуваат во рак.Најнапред болниот од рак, не знае веднаш дека е заболен. То ќе го забележи дури кога ќе се појават некој видливи симптоми
Но друго ми е прашањето:
за лабараториски глувци - дали е направен експеримент од заболен глушец да се пренесе крв или ткиво на здрав глушец
Дали во такви случаји се пренесува ракот?
Барај карциногенеза (Carcinogenesis) и патофизиологија на ракот (pathophysiology). За секој тип на рак, текот на болеста е различен.Се обидов на пребарувачот да најдам каков е текот на болеста од појавата на ракот со метастази до смрта на пациентот.
Ве молам да ми предложите интернет адреси на кои е опишан текот на болеста
А еве што најдов:
http://www.centarzdravlja.rs/bolesti/138/rak-dojke/rast-raka-dojke-i-nacin-sirenja/2/
Рак на дојка расте бавно со удвојување на туморските клетки. Во 15-40% од случаите се јавува во неколку места во дојката. Природната историја на рак на дојка се карактеризира со долговечноста. Значи преживување кај пациентите кои одбиваат третманот секој пат меѓу 2,5 и 3 години, но понекогаш може да биде подолг од 20 години.
http://www.kancer.rs/category/metastaze-2/
Појавата на болката не е типичен за раните фази на малигни заболувања, со исклучок на некои видови на рак, како рак на коските, кога болката се јавува многу рано.
Овие симптоми не е задолжително да ги има. Се јавуваат во доста поодминат стадиум.Никаков лек, само продолжува живот за 4-6 месеци.
Друго ме интересира. По извршена КТ докторите кажуваат дека се работи за тип на канцер кој метастазира, а по резултатот од биопсијата испаѓа дека нема никакви малигни клетки на тоа место што претходно кажале дека е метастазирано.
Има големо масно ткиво под десната рака, а левата рака и нога тешко ги движи.
Пациентот уште на почеток се води со дијагноза канцер на бели дробови. Но ги нема сите симптоми како кашлање, хемоптиза, визинг.