Каролина Гочева

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Откажан концертот на Каролина во Охрид

Концертот на Каролина Гочева, кој утревечер требаше да се одржи во Антички театар во Охрид, е откажан. На истиот ден Гочева ќе настапи на плажата „Куба либре“ каде што ќе настапи со песните од поп-албумите. Од „Авалон продукција“ известуваат дека причина за откажување на концертот се ангажманите на членовите на бендот, кој е специјално составен за проектот „Македонско девојче“ со кој Каролина требаше да се претстави на Антички.

- За жал, и покрај сите напори поради годишните одмори, бендот не е во можност да се состави. Не сакајќи да им пркоси на еминентните критичари и да не дава свој придонес во минимизирањето на културните вредности на Охридско лето, „Авалон продукција“ одлучи концертот со поп-репертоарот на Каролина да се одржи на плажата „Куба либре“ - велат од продукцијата.

Music_Lady

Kralica
Член од
25 јуни 2009
Мислења
181
Поени од реакции
6
Битно Каролина ќе има концерт сепак, без разлика дали е со етно песните или со поп, не се сомневам дека ќе биде феноменален концертот.Се гледаме таму :helou:

Eмилија

Reina Gitana
Член од
29 јули 2009
Мислења
25
Поени од реакции
4
Каролина е најголемата ѕвезда во Македонија и најмногу ја сакам од сите,она е нешто неверојатно.Девојка со моќен глас,која може да пее секаков вид на песни,и која треба мн да се цени,откога престојува на нашава сцена е најдобра пејачка,нема конкуренција.Омилени песни од неа ми се па..сите ама најмногу си ја сакам Само за тебе и Мамо пуши ме.Она знае да се претстави на свој начин и да биде уникатна не како други кои прават копија,та видат нешто одма и они да се во тој склоп.Искрено за мене убава пејачка со мн моќен глас.Убавината во Македонија и гласовната моќност има име-Се вика Каролина(мое мислење)

jasisamojas

Не ми треба титула
Член од
26 ноември 2008
Мислења
762
Поени од реакции
423
Направете споредба на двеве песни. Нели се слични???

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Додека бев на одмор, ја гледав Каролина како гостинка во една емисија во Охрид која се снимаше на плажа и кажа доста интересни работи во однос на нејзиното медиумско неекспонирање, сликање за мали пари, за соработката со Скај, за концертот на Куба Либре, како и за одморите.
Моментално Каролина е на одмор во Хрватска заедно со другарки и двајца другари, така кажа, а заминала некаде после Илинден зашто за Илинден настапуваше на главната церемонија во Крушево. Воедно кажа дека го сака Охрид и дека редовно за викенди доаѓа и ќе доаѓала во Охрид по одморот во Хрватска. Приватно кажа дека е многу едноставна особа која не преферира нападна шминка и облека, а самата сцена барала доза на ексцентричност.
Интересен дел што го парафразирам од тоа интервју е тоа што рече дека снимањата на нискобуџетни спотови, сликања на јахта и позирања за нелиценцирани македонски списанија за мода и убавина нејзе не и носат никаква корист, не се осеќа на тоа ниво па затоа и се сликала разголена за бугарски и српски лиценнцирани светски списанија за мажи. Доколку постоело македонско лиценцирано списание за мажи, со задоволствоп ќе се сликала и таму.
Кажа дека не сака да ја има во медиумите секој ден на утринските програми како многу нејзини колеги и колешки што прават, нити да биде видена на секоја можна промоција и настан, туку едноставно сака да ги бира гала настаните каде ќе присуствува според своето ниво и емисиите каде ќе гостува според нивото и според тоа дали има нешто ново да каже или не.
На прославата на Илинден, Каролина настапи во Крушево со етно песните од нејзиниот последен албум - Птицо малечка, Пролет лето есен зима и Ружа ружица.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Вечер во националната арена "Филип Втори'' Каролина ќе ја изведе македонската химна на фудбалскиот натпревар помеѓу Македонија-Шпанија.Инаку ова е нејзин 5-ти пат како ја изведува химната на стадионов.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
СРАМОТА... Брука. Покатастрофална изведба на химната не сум видел...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
СРАМОТА... Брука. Покатастрофална изведба на химната не сум видел...
Па вака Каролина си отпеа сосема коректно според условите кои ги имаше на стадион,на суво без матрица и со такво озвучување и притоа 25000 луѓе кои ствараат страшна бука,беше и повеќе од добро.
Сепак за изведба на химната би требало да има матрица која ќе го води изведувачот,ако не повеќе барем со слушалки само за пејачот.
Инаку,сегде кајшто сум гледал пееле или на матрица или со музика во живо, само кај нас се практикува да пеат на суво.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Oдамна не сум слушнала такво завивање, треперење на гласот и одоговлекување како синојка Каролинка што ја отпеја химната.
Кај ја најдоа неа не ми е јасно. Знам ја имаше пеено и на друг натпревар и тогаш усра.
Ама вчера пред 25 000 публика она одоговлекува, ние си пееме забрзано абе каша попара.
Коза! Го уништи пеењето на химната.

И Тоше и Борис Трајанов (мож и некои други не знам) имаат пеено химна на суво па тоа беше префектно.
Така да не е тоа оправдување.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
nisto ne vidov, go dadoa toa na Tv, jas se vkluciv koga pocnaa so mecot a kako sto zboruvase komentatorot ko i tie togas da bea vkluceni.

И Тоше и Борис Трајанов (мож и некои други не знам) имаат пеено химна на суво па тоа беше префектно.
Така да не е тоа оправдување.
Pa normalno koga imame maska himna, ne e za zena da ja pee:toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Не дека ја бранам, али според мене ја испеа феноменално, тоа удолговлекување воопшто не ми пречеше, царицата го може само ова пеење во живо, браво, Одлична изведба - нека пукнат душманите, за нив беше оваа изведба вчера.
А беше одбрано уште многу одамна Каролина дека ќе ја пее химната, затоа што надвор од нашите граници, она е една од ретките музичари кои ја претствавува Македонија, воедно и најдобар женски вокал во Македонија

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не дека ја бранам, али според мене ја испеа феноменално, тоа удолговлекување воопшто не ми пречеше, царицата го може смао ова пеење во живо, браво, Одлична изведба - нека пукнат душманитек, за нив беше ова

Беше на стадион Дијаманте?
Ондак не коментирај за твојата царица.

Кога се пее пред 25 000 публика химна таа треба да е усогласена со навивачите и да се пее нормално, а не како успорена снимка со завивање. Си ја испеа на свој начин, а не правилно. Не е ова концерт па да пее на свој начин, ќе пее како што треба и како што се пее правилно химната.
Она пее успорено, цела публика малку ќе запее забрзано па ќе престане за да ја почека Каролина да допее и се така.
Значи тоа беше се, само одлична изведба не.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Каролина сосема коректно ја отпеа химната е сега што имавме таква сељачка публика на стадион која свирка за време на химна и за време на оддавањето почит за загинатиот тоа кажува се.Инаку стадионот синоќа ечеше од сите страни и во таква бука и повеќе од добро ја испеа химната,а и публиката треба да го следи пејачот кога пее.
А што се однесува до Тоше,тој ја пееше на матрица со слушалки,додека Каролина немаше никаква контрола на тоа што пее во сета таа врева и бука што ја ствараше публиката,таа имаше само микрофон и ништо повеќе.

Член од
2 април 2009
Мислења
73
Поени од реакции
9
Па вака Каролина си отпеа сосема коректно според условите кои ги имаше на стадион,на суво без матрица и со такво озвучување и притоа 25000 луѓе кои ствараат страшна бука,беше и повеќе од добро.
Сепак за изведба на химната би требало да има матрица која ќе го води изведувачот,ако не повеќе барем со слушалки само за пејачот.
Инаку,сегде кајшто сум гледал пееле или на матрица или со музика во живо, само кај нас се практикува да пеат на суво.

Па она ако е пеачка ќе пее и без микрофон што се вика.Така да заклучок не ја бива.:nesvest:

K

KomitaMKD

Гостин
Каролина сосема коректно ја отпеа химната е сега што имавме таква сељачка публика на стадион која свирка за време на химна и за време на оддавањето почит за загинатиот тоа кажува се.Инаку стадионот синоќа ечеше од сите страни и во таква бука и повеќе од добро ја испеа химната,а и публиката треба да го следи пејачот кога пее.
А што се однесува до Тоше,тој ја пееше на матрица со слушалки,додека Каролина немаше никаква контрола на тоа што пее во сета таа врева и бука што ја ствараше публиката,таа имаше само микрофон и ништо повеќе.
Да бе прв пат вчера каролина пееше пред публика.Дај не се занесувајте ние што бевме на стадион осетивме што е влечење на химната не можевме да се усогласиме со неа.И како може да ја следиме кога ја одолговлечи до максимум.Дај бе не зборувајте за инает.Додуша јас сум будала што ви реплицирам.Продолжете со др*ање на Каролинчето.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom