Кампања за ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
ДА-
треба да се прекинат преговорите
нели гледаме дека не само гејлада и останатите ЈУропљани ја подржуваат - што е и нормално
во смисла боље ќе настојуваме МК да го смени името отколку да си ја признаеме грешката за измислената историја не само на гејците и да ја корегираме грешката (односно пишување на нова историја но вистинита со што би ја признале неправдата кон МК )
Не ни треба прием во ЕУ- штом досега не сакале нема ни сега- што подалеку од нив толку подобро за нас поготово што не уценуваат е причина плус да се прекинат.

ебеш ЕУ- живеј спокојно и достоинствено како Македонец

--- надополнето ---

Greek fascists feed on xenophobia

http://hurryupharry.org/2009/05/28/greek-fascists-feed-on-xenophobia/

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Џорџ Плуков.

Овој оддамна го прекрстиле. Сељачка работа.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
"Македонец" со име Џорџ или Мајкл ни го брани името?
Па го браните, демек морал да го смени името за да нема проблеми во општеството? Па тоа е истото што го бараат и од нас, како некој Мајкл да го смениме името на државата. Не го менуваме и имаме проблеми, кога и тој нема да го промени името, тогаш може да даде пример како треба, а не од Америка да јаде трици што треба ние да правиме. К-15 многу добри 2 скеча направија во кои одлично ги прикажуваат тие квази-патриоти на кои им е под честа да инвестираат или да ја посетат Македонија.
Плати па клати....:pos2:
Македонска работа :tapp:
И после зошто секој не заебава како сака :tapp:
Љубомора, завист, неединство, подлижување и за ситни интереси :pusk:-Македонски менталитет.
Сакал малиот повеќе пари од Вујче од Америка :pos2:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
I pak treses gluposti.
Nosat pari vo ovaa drzava a se mirisale so kosovarite i onie od Albanija. Pa so koj kur da se mirisa, so Dzordz od Kanada so ala goce delcev brk koj sto mi soli pamet za patriotizam a ednas u zivotot bil u ovaa drzava?!!! Pleme najmilo negovo, kotilo majcino da mu ebam.... se da im naredam, da mi go ispusat prvin, pa posle da odlucuvaat za drzavata u koja sto jas ziveam.

Ete me be mene albanec, ja gledam zemjava kako moja tatkovina i nikogas nema da bidam protiv promena na imeto, bas naprotiv, instantno sakam da se promeni, ama bas ic voopto kur ne me zabole kako ke se vika drzavava. Mi mozes nesto?!!! Ne. Epa sikter.

Па ако не ти можев ништо немаше да се буниш дека си дискриминиран и дека немаш никакви права...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
... и по Х-ти пат нашите „браќа“ албанци (Албанци) си ја докажаа културата.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ако толкова многу сакате прекин - одите,протестирате пред влада и ja натерате да прекине преговорите. Нема 1000 варианта на можности.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Со кои НИВ бре? Кои се тие?

Романија има повеќе иселеници од нас, а они имаат само едвај миљарда пратени пари дома. И да не се лажеме...кај нив се гледа каде се парите.

Ко второ, ти стварно мислиш дека од Австралија доаѓаат миљарда и пол евра (еве и нека се толку)?? Не бе момче, Америка/Канада/Австралија дали едвај вкупно 100.000 евра годишно праќаат. Парите што се носат дома, доаѓаат баш од тие Гастарбајтери кои што идат да работат баш во таа ЦРНА Европа, и ги враќаат дома преку лето.

Ко трето, 70% од тие пари (миљарда и пол нека се) се пари кои што Албанците ги носат. Камо албанци претставници во ваквите кампањи кога се работи за македонската дијаспора? Или албанците не се дел од македонската дијаспора? Дека не сме ни дел од Македонија? Или? Пак мои (буџетски) пари ќе ми трошите за етнички поделби?
Какви паушални муабети се овие.. 60-70% или 45,658 %?

Имаш увид во пакетите со трансакции на државно ниво?

Рамковни 25% учество и во кампањите на дијаспората ли? Никој не им забранува на Албанците нели толку финансиски моќни да пуштат своја кампања, па нели сакате да бидете рамноправни тогаш зошто ви се потребни Македонците да ве водат за рака? Или можеби сакате да ве молат за помош?

Во тоа е проблемот, дека никогаш нема никого да молиме, а доколку имате некоја свест за Македонија како ваша татковина тогаш самите ќе иницирате и ќе докажете дека се интересирате за заедништво.

Се’ вака декларирано по форуми и кафе муабети пропаѓа во вода дур трепнеш.

Никој не бара од Албанците сметки да полагаат каде и на што ги трошат парите, затоа ниту вие не можете ниту би требало да се револтирате на приватно собрани средства и нивна намена.

I pak treses gluposti.
Nosat pari vo ovaa drzava a se mirisale so kosovarite i onie od Albanija. Pa so koj kur da se mirisa, so Dzordz od Kanada so ala goce delcev brk koj sto mi soli pamet za patriotizam a ednas u zivotot bil u ovaa drzava?!!! Pleme najmilo negovo, kotilo majcino da mu ebam.... se da im naredam, da mi go ispusat prvin, pa posle da odlucuvaat za drzavata u koja sto jas ziveam.

Ete me be mene albanec, ja gledam zemjava kako moja tatkovina i nikogas nema da bidam protiv promena na imeto, bas naprotiv, instantno sakam da se promeni, ama bas ic voopto kur ne me zabole kako ke se vika drzavava. Mi mozes nesto?!!! Ne. Epa sikter.
Ти првин плати сметка за струја па после соли памет!

--- надополнето ---

Ако толкова многу сакате прекин - одите,протестирате пред влада и ja натерате да прекине преговорите. Нема 1000 варианта на можности.
Ти бе консалтинг за џабе промовираш или имаш некое изострено кулинарно чувство да додаваш мирудии во манџата на комшијата ?

Глеј си ја својата работа и не цитирај со постови кои никако не те засегаат тебе.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
добро де, и шо сеа се испомоча баш ме заболе шо мислеш и така и така знаеме шо мислите немораше да се јавеш неповикан или на секој форум каа даше се шлепаш

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Nova incijativa na Republika Grcija za resavanje na sporot so imeto

Velija Ramkovski A1 televizija
09.08.2010 16:18

Vo Brisel seuste postoi nadez deka do noemvriskiot NATO samit,ili do sostanokot na EU eden mesec podocna moze da se resi sporot pomegju Republika Makedonija i Republika Grcija, po najnovata Grcka inicijativa za kompenzacija i podgotvenost za kompromis, so koj Republika Makedonija moze da si go zadrzi Ustavnoto Ime za sevkupna upotreba,no so nova, od Grcka strana vmetnata klauzula -"Sekoj Gragjanin na idnata Republika Makedonija(segasen Fyrom),bez razlika na etnicka ili religiozna pripadnost,da prevzeme obvrska so koja mora analno, ili oralno da go zadovoli na minimum eden Grcki zitel od maski pol.", i koja kje mora da bide verificirana od Sovetot za Bezbednosti pri Obedinetite Nacii.

"Smetam deka vo Grcija postoi volja za resavanje na sporot,tie sakaat ovoj spor da go trgnat ,a dokaz za toa e i najnovata inicijativa i klauzula,koja Makedoncite moze so lesnotija da ja progoltaat, vo ime na posvetla idnina, poviok zivoten standard,i pocnuvanje na pregovori za vlez vo EU, i NATO integraciite." - izjavi Svetlana Stojanovska, nasata dopisnicka od Brisel

Za eks icepremierot Bocevski, nametnata Grcka klauzula ,e samo eden imperativ so koj sekoj Makedonski Gragjanin mora da se soglasi, vo ime na posvetla i podobra idnina vo EU i NATO.Istiot stav go deli i gospodinot Tito Petkovski koj nagovestuva, deka ova e sansa koja Makedonija ne smee da ja propusti, dokolku saka da go fati vozot za EU i NATO zaedno so Hrvatska i Island, i e sansa so cie prifakjanje, ke pokaze deka problemite moze da se resavaat vo ime na duhot na dobrososedskite odnosi pomegju dvete zemji.

Poslednite poraki na drzavno-vladiniot vrv za neprifakjanje na ovaa spored vlasta "nepristojna ponuda",naidoa na noz od Nevladiniot sektor,Gragjani za Evropska Makedonija,koj smeta deka ova e sansa koja Makedonija ne moze da si dozvoli da ja propusti,i koja e od vitalno znacenje za Makedonskite Evro-aspiracii.
Na inicijativa na g-dinot Geroski i g-gjata Dimova,vo nekolku gradovi vo zemjava,ke bide organiziran karavan, preku koj gragjanite odblisku ke se zapoznavaat kako bezbolno da ja ispolnat klauzulata koja ja postavi Republika Grcija, a koja ke go otvori patot na Makedonija kon EU i NATO,kako i odblisku da prezentiraat sredstva so koi klauzulata ke moze da se izvrsi pomalku bolno(vazelin).

Poslednite poraki, kombinirani so dobrata volja na Republika Grcija nagovestuvaat napredok.Dali narodot na Republika Makedonija,ke odgovori pozitivno,vo ime na Evrointegraciite, ostanuva da vidime vo narednite meseci. Iznenaduvanja sekogas postojat.
За печатење Прати по e-mail Порака до авторот Разгласи

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Republika Grcija ??????
ma daj ti se molam

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Рамковни 25% учество и во кампањите на дијаспората ли? Никој не им забранува на Албанците нели толку финансиски моќни да пуштат своја кампања, па нели сакате да бидете рамноправни тогаш зошто ви се потребни Македонците да ве водат за рака? Или можеби сакате да ве молат за помош?

Не се секирај, уште малце ќе ги јадете нашите пари колку и да ти изгледа тебе паушално (а сепак вистинито). Уште малку... после секој сам на свое. Дека со мои пари, ти да храниш и промовираш друг...не бива.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кој промовира и храни бе колега Рајмз со твои пари???Дали е во ред 1500 рамковно вработени Албанци да седат дома и да земаат 80 % плата??Тие се промовираат и хранат со твои(и мои)пари.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Nova incijativa na Republika Grcija za resavanje na sporot so imeto

Velija Ramkovski A1 televizija
09.08.2010 16:18

Vo Brisel seuste postoi nadez deka do noemvriskiot NATO samit,ili do sostanokot na EU eden mesec podocna moze da se resi sporot pomegju Republika Makedonija i Republika Grcija, po najnovata Grcka inicijativa za kompenzacija i podgotvenost za kompromis, so koj Republika Makedonija moze da si go zadrzi Ustavnoto Ime za sevkupna upotreba,no so nova, od Grcka strana vmetnata klauzula -"Sekoj Gragjanin na idnata Republika Makedonija(segasen Fyrom),bez razlika na etnicka ili religiozna pripadnost,da prevzeme obvrska so koja mora analno, ili oralno da go zadovoli na minimum eden Grcki zitel od maski pol.", i koja kje mora da bide verificirana od Sovetot za Bezbednosti pri Obedinetite Nacii.

"Smetam deka vo Grcija postoi volja za resavanje na sporot,tie sakaat ovoj spor da go trgnat ,a dokaz za toa e i najnovata inicijativa i klauzula,koja Makedoncite moze so lesnotija da ja progoltaat, vo ime na posvetla idnina, poviok zivoten standard,i pocnuvanje na pregovori za vlez vo EU, i NATO integraciite." - izjavi Svetlana Stojanovska, nasata dopisnicka od Brisel

Za eks icepremierot Bocevski, nametnata Grcka klauzula ,e samo eden imperativ so koj sekoj Makedonski Gragjanin mora da se soglasi, vo ime na posvetla i podobra idnina vo EU i NATO.Istiot stav go deli i gospodinot Tito Petkovski koj nagovestuva, deka ova e sansa koja Makedonija ne smee da ja propusti, dokolku saka da go fati vozot za EU i NATO zaedno so Hrvatska i Island, i e sansa so cie prifakjanje, ke pokaze deka problemite moze da se resavaat vo ime na duhot na dobrososedskite odnosi pomegju dvete zemji.

Poslednite poraki na drzavno-vladiniot vrv za neprifakjanje na ovaa spored vlasta "nepristojna ponuda",naidoa na noz od Nevladiniot sektor,Gragjani za Evropska Makedonija,koj smeta deka ova e sansa koja Makedonija ne moze da si dozvoli da ja propusti,i koja e od vitalno znacenje za Makedonskite Evro-aspiracii.
Na inicijativa na g-dinot Geroski i g-gjata Dimova,vo nekolku gradovi vo zemjava,ke bide organiziran karavan, preku koj gragjanite odblisku ke se zapoznavaat kako bezbolno da ja ispolnat klauzulata koja ja postavi Republika Grcija, a koja ke go otvori patot na Makedonija kon EU i NATO,kako i odblisku da prezentiraat sredstva so koi klauzulata ke moze da se izvrsi pomalku bolno(vazelin).

Poslednite poraki, kombinirani so dobrata volja na Republika Grcija nagovestuvaat napredok.Dali narodot na Republika Makedonija,ke odgovori pozitivno,vo ime na Evrointegraciite, ostanuva da vidime vo narednite meseci. Iznenaduvanja sekogas postojat.
За печатење Прати по e-mail Порака до авторот Разгласи
А вазелинот тие ќе го делат или сами да си го купиме?

Kajgana Shop

На врв Bottom