Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
По последното случување (од низата слични) -види тема- би рекол дека камери се преку потребни и во домовите на оние т.н. дисфункционални семејства или психолошки случаи...мислам дека таков закон имаат донесено во Британија.
Камери во спалните , камерите се прекупотребни ?

И што ако ме фатат со жената на тој што ме снима , што ќе се случи , полициска дискреција , виновн сум само кога тоа ќе се докаже ..... ?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
од кај ти е сега информацијава за пешациве... како прво камерите уште не ни работат. На памет глупости тресенје...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Kako ke mu pratat na peshak doma kazna ima registracija na gazot? ili mnogu csi gleate pa mislite deka ke praat match na facite
кога веќе изнакупувале толку многу камери и опрема мислиш дека нема да земат и еден апарат шо ке може да ги препознава ликовите??

искрено немам ништо против камерите.. баш на место си се.. е сеа ан една раскрсница имало пет на друга десет тоа не е океј али ај да се надеваме ке се среди...

П.С едино што сакам е да им пукаат казни на оние гомнарине шо идат со точак на улица или со мотор кроз коли.. е на нив 100 казни да им дадат ич нема да ми е жал зашто тие најчесто предизвикуваат сообраќајки.. ако не сум у право кажете слободно

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
кога веќе изнакупувале толку многу камери и опрема мислиш дека нема да земат и еден апарат шо ке може да ги препознава ликовите??

искрено немам ништо против камерите.. баш на место си се.. е сеа ан една раскрсница имало пет на друга десет тоа не е океј али ај да се надеваме ке се среди...

П.С едино што сакам е да им пукаат казни на оние гомнарине шо идат со точак на улица или со мотор кроз коли.. е на нив 100 казни да им дадат ич нема да ми е жал зашто тие најчесто предизвикуваат сообраќајки.. ако не сум у право кажете слободно
кажувам слободно , чинам дека праксата од минатото за давање на возачка е причина за многуте сообраќајки

Comic

Syntarginaris
Член од
14 април 2010
Мислења
430
Поени од реакции
32
"кажете сирење" омфг РОТФЛОЛ ВТФ.

птичка бе

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А од каде им толку пари на полицијава за камери и опрема за нив. Инаку ни јас немам ништо против камерите да се ставаат, освен на некои пешачки како кај Народна Банка на Македонија не сум видел на никое друго место да има ставено камери кај пешачките премини. А највеќе луѓе гинат баш на пешачки премини. Јас сум возач и го подржувам поставувањето на камери но веќе ак поставуваат камери треба и на пешачките премини.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
^ Роден си 89-та, а комунизмот куде нас падна 91-ва. Чисто сумњам да паметиш нешто од 2 годишна возраст.
Роден сум 88'.

И имам добра меморија за многу работи од тој период, благодарам :)

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
А од каде им толку пари на полицијава за камери и опрема за нив. Инаку ни јас немам ништо против камерите да се ставаат, освен на некои пешачки како кај Народна Банка на Македонија не сум видел на никое друго место да има ставено камери кај пешачките премини. А највеќе луѓе гинат баш на пешачки премини. Јас сум возач и го подржувам поставувањето на камери но веќе ак поставуваат камери треба и на пешачките премини.
Низ Скопје има ........ број на пешачки патеки , голем број на семафори , неколку магистрали ........ .
Кога знаеме дека со камерата неможе да се спречи сообраќајка , прешање се поставува .
Има ли смисол да се покрие Скопје со камери , има ли смисол таа инвестиција ?

Кога ќе се види распоредот на камерите во Скопје може да се закључи дека безбедноста во сообраќајот воопшто не е цел на Полицијата .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Камери во спалните , камерите се прекупотребни ?

И што ако ме фатат со жената на тој што ме снима , што ќе се случи , полициска дискреција , виновн сум само кога тоа ќе се докаже ..... ?
Ако забележа претходно, користење на камери во дисфункционални семејства...се надевам не сакаш да се вброиш во тие семејства.

Низ Скопје има ........ број на пешачки патеки , голем број на семафори , неколку магистрали ........ .
Кога знаеме дека со камерата неможе да се спречи сообраќајка , прешање се поставува .

Кога ќе се види распоредот на камерите во Скопје може да се закључи дека безбедноста во сообраќајот воопшто не е цел на Полицијата .
Тогаш кажи која е целта на полицијата

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Ако забележа претходно, користење на камери во дисфункционални семејства...се надевам не сакаш да се вброиш во тие семејства.

Воопшто не е важно како јас “ вбројувам “ .
Случката се случила во семејство кое не е обележано како дисфункционално .

Целта не е безбедноста во собракајот , а се друго е дискутабилно

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104

Кога ти, на пример, како потенцијален причинител на сообраќајка правиш прекршок: возиш брзо, поминуваш на црвено, вртиш полукружно на недозволени места, возиш цик-цак по Партизанска, не пропушташ пешаци итн итн итн и ќе ти стаса честитката дома тоест ќе те почестат со казна, а тоа се однесува на сите шо ќе го прават истото, па ќе размислиш наредниот пат 1000 пати пред да изведуваш глупости... да видиш како ќе се намалат и број на прекршоци и број на сообраќајки и колку многу ќе биди оправдана инвестицијата. А дотогаш, можи сите слободно да серите и по форумов и по телевизииве како тоа власта не чини и сака да го „шпиунира“ народот. Затоа и во Лондон, како еден од градовите со најмногу камери во светот, има влада и полиција што „не чинат“ и сакаат да го „шпиунираат“ народот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Воопшто не е важно како јас “ вбројувам “ .
Случката се случила во семејство кое не е обележано како дисфункционално .

Целта не е безбедноста во собракајот , а се друго е дискутабилно
Ако не е важно зошто потенцираш дека некој токму тебе ќе те снима во спална. Контрола преку камери се однесува на семејства со проблеми од типот семејно насилство заради алкохол, дрога, психички пореметувања...а за целта на полицијата и камерите не би нагаѓал, со секое ново нагаѓање, муабетот се повеќе ќе наликува на муабет пред биртија

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Кога ти, на пример, како потенцијален причинител на сообраќајка правиш прекршок: возиш брзо, поминуваш на црвено, вртиш полукружно на недозволени места, возиш цик-цак по Партизанска, не пропушташ пешаци итн итн итн и ќе ти стаса честитката дома тоест ќе те почестат со казна, а тоа се однесува на сите шо ќе го прават истото, па ќе размислиш наредниот пат 1000 пати пред да изведуваш глупости... да видиш како ќе се намалат и број на прекршоци и број на сообраќајки и колку многу ќе биди оправдана инвестицијата. А дотогаш, можи сите слободно да серите и по форумов и по телевизииве како тоа власта не чини и сака да го „шпиунира“ народот. Затоа и во Лондон, како еден од градовите со најмногу камери во светот, има влада и полиција што „не чинат“ и сакаат да го „шпиунираат“ народот.
Јас сум многу недисциплиниран возач .......но и покрај толкуте години неправилно возење , немам казна , немам сообраќајка направено , сеуште .
Точно знам каде се камерите на мојата траекторија ......и нема шанси да ме фата за прекршок , затоа имам право да серам .

А јас би бил среќен кога подржувачите на оваа владина одлука од џеб би ги платиле камерите , се разбира , за да можат основано да “ јадат бурек “ по форумите .

--- надополнето ---

Ако не е важно зошто потенцираш дека некој токму тебе ќе те снима во спална. Контрола преку камери се однесува на семејства со проблеми од типот семејно насилство заради алкохол, дрога, психички пореметувања...а за целта на полицијата и камерите не би нагаѓал, со секое ново нагаѓање, муабетот се повеќе ќе наликува на муабет пред биртија
Камери во кука во која сопругот еднашка ја истепал сопругата ?
Мислам , не сме толку наивни . Насилникот оди во затвор , таков е ЗАКОНОТ .
Ако му се случи тоа втор пат , повторно затвор ...........
Ако му се случи тоа трет пат ........ неговата жена е за во демир Хисар , она не е нормална .

Насилството во семејството е само причина за да се наруши приватноста .

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Контролирање на народот (и наводно неговата безбедност) и превенција на ограбување комбиња со пари кои се кладам дека веќе нема да има, пошто и така беа исценирани за да се дрпне некој денар со тоа што ќе се постават камери.

Овие камери НЕ СЕ за фаќање на возчи кои поминуваат на црвено, пошто за таа намена има апарати на запад, а камерите им се за јавна безбедност, така да удрете по црвено и ич да не ви чуе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.453
Интересно е како сите се жалат (со полно право) дека ретко што е во ред во државава, криминалот се зголемува, сообраќајната култура ни е за никаде...
За потоа кога ќе уведат некоја мерка како ова со камериве, веднаш да распалат баражна стрелба по намалената интимност.

Дури и ОП на првиот пост почнува со носталгија за минатото, продолжува со криминалната сегашност каде баба му ја давеле за ланчето... за на крај умешно да заврши со згрозувањето од нарушената интимност... па нели тоа би помогнало да го фатат разбојникот што ја нападнал баба ти?

Одлучи се пријателе, сакаш сигурност или интимност... двете заедно тешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom