Камерите и радарите на МВР ставени во функција + презентирана „Пази радар“ апликација

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Колку и да сум против тие камери, наместо да стои сообраќајна полиција, камерите ќе бележат/снимаат прекршоци па дел од сообраќајната ќе му се најде друго корисно место.

Alo , ne kaznuvaat samo soobrakajci , toa go pravat i obicnite policajci - prashinarite .
I oni pishuvaat kazni za soobrakajen prekrshok , kako shto e .... nepravilno vozenje vo ednosmeran ulica, , nepominuvanje na peshacki , parkiranje na trotoar ....., i .
Toa sto ne ste informirani e vash hendikept , vash problem .

Mozebi ne sum dobro razbran , jas sum za red i poredok , no najgolem problem e vo Makedonija , vo momentov , golemiot kriminal , on treba da se reshava , vo toa da se investira .

I pokraj toa shto e zgolemen kriminalot ( nesporen fakt ) , vladata investira vo alatka za " naplata" od prekrshoci .
Kriminalot e posledica na niskiot standart, kriminalot e posledica na nemashtijata , bedata , ..... vo takva situacija da se investira za da se materijalizira kaznata za nevrzan pojas e cinizam , bezobrazluk .

Zatvorite ni se prepolni .....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
..... vo takva situacija da se investira za da se materijalizira kaznata za nevrzan pojas e cinizam , bezobrazluk .
Појасот е пред се за твоја безбедност. Фаровите летно време се вишок, не се ни гледаат, но појас, апарат за гасење (само со пониска цена), прва помош, сијалици...сето тоа е за лична и општа безбедност.
Како пример -прошлата недела ми се запали еден осигурач, а жиците на задни брисач беа врели. Што доколку се запалеа, а јас немам пп апарат? Сето тоа отпрвин делува глупаво и беспотребно, но еднаш да се случи, цел живот ќе се каеш.

Mozebi ne sum dobro razbran , jas sum za red i poredok , no najgolem problem e vo Makedonija , vo momentov , golemiot kriminal , on treba da se reshava , vo toa da se investira .
Кој е тој голем криминал? И во што би се инвестирало?

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
Denes doznav deka komshijata go opljackale , se vo stanot mu zemale , i nameshtajot , ... skoro se .
Kako shto kazuva komshijata , morale kamion da angaziraat za da go prenesat toa shto mu e zemeno , cela nok rabotele , cela nok praznele stan , cela nok tovarele kamion .

No vrzuvanjeto na pojsot e za negova bezbednost , za bezbednosta na komshijata , e zatoa policijata " camci cekajuci " po ulicite , na peshackite .... sekade kae e mozno da se napravi prekrshok , kade moze da se ispolni normata ( haluciniram ) od 2000 evra vo kazni .

Бројот на пријавените малолетни лица - сторители на кривични дела во 2009 година изнесува 1519 и во споредба со истиот период од претходната година е зголемен за 12,1%.

"... сторители на кривични дела во 2009 година изнесува 1519 ..."

1. Toa e za 2009n - porast za samo 12 procenti .
2. Toa e za evidentirani maloletnici , taa brojka ne opfaka maloletnici koi ne se prijaveni , .....
3. Toa ne e brojka za delata koi se napraveni vo tekot na godinata , od istite ......
4. Toa ne e cifra na dela koi ne se prijaveni vo tekot na taa godina
5. Vo taa brojka ne vleguvaat delata na polnoletnite .....
6. .......

Neznam statisticki dali e toa mnogu , nemam takva informacija , no znam deka , se krade kako nikogash do sega , mnogu se krade .

Кој е тој голем криминал? И во што би се инвестирало?
Mozebi ke zgresham , mozebi ne znam kako e najdobro mladezot da se trgne od ulica , da se .....
No znam deka kamerata na peshacki , na most , ..... ne e reshenie za toj zastrashuvacki procent od 12 % porast kaj maloletnickata delikvencija .
Toa se idnite glasaci , idnite roditeli ......

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
На семафорите кај МАНУ има неместено една до друга 10 камери, слично како врапци на гајтан.... зошто се 10 камери на едно место, една врз друга?... но сенс :toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
На семафорите кај МАНУ има неместено една до друга 10 камери, слично како врапци на гајтан....
Скоро најавуваа познати актери сакале кај нас да снимаат филмови -можи се спремаат, инвестираат :)

M

macgowan

Гостин
ova e samo edna vo nizata silogizmi vo nasata drzava...kolku samo nesoodvetnosti i gluposti ...nema kraj

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
На семафорите кај МАНУ има неместено една до друга 10 камери, слично како врапци на гајтан.... зошто се 10 камери на едно место, една врз друга?... но сенс

I jas ne razbiram zashto poveke vidovi kameri na edno mesto , zashto tolkava koncentracija na istite .... kvantitetot raga kvalitet ?????:toe:

Nie koi go finansirame celiot proekt , mnogu raboti ne znaeme , ne znaeme kolku cini seto toa , koja firma go dobile tenderot , kolku ke ne cini vo idnina , zashto tolkav broj leshinari visnale na semaforite i na drugi cudni nekoi lokacii :raz:

No shto znaeme , znaeme deka liceto so inicijali G.P . na vozras od 42 godini od Prilep nasadilo dve stebla kanabis vo saksija ..... i policijata go otkrila , mnogu vazna informacija za javnosta , mnogu .

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
Ако се потрудиш да ја прочиташ, сигурно ќе сфатиш. До толку, секој има акал.

Фитната е - од денес (преку ноќ) цело Скопје се снима. Има камери по улиците.
Ова би му дошло како продолжение на проектот наречен „Големиот Брат“. По легализирањето на прислушкувањето во телефонијата (и следењето на интернет врската), сега и ќе не снимаат. Се надевам во Full HD, за да не ме смешаат со некој друг, па да си го окркам...

Али финтата е што сето тоа ја руши приватноста на граѓаните. Уште по подло е тоа што немаше никакво известување, ниту кај се поставени, ниту од кого, ниту колку пари сме дале за ова, ниту која е нивната намена, ниту пак некој објасни како ќе се контролира снимениот материјал и како ќе биде заштитен од злоупотреба.

На здравје сликање матуранти.
во лондон има камери уште пред повеќе од 10 год кога прв пат бев. тука тек почнува

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тоа не беше комунизам.

Ne si vo tek vo odnos na "novite " definicii .

Komunizam ne e ideologija , ne e sistemsko ureduvanje , toj e definicija za neshto shto ne e dobro , period vo koj nemalo sloboda , demokratija i vo koj nemalo kameri i " golemi ushi " tuku sorabotnici na organite od sistemot , onie koi denes ne bi trebalo da vrshat javna funkcija .

Toa shto denes se prislushkuva , toa shto denes se snima , toa e dobro , toa e demokratija .
Знам на што мислиш, но не ме интересираат "новите" дефиниции кои што модерно се пропагираат во јавноста за комунизмот, зошто врска немаат со тоа што е комунизам. Тоа што го кажав се однесуваше на дефиницијата за комунизам. Знаеш, онаа во книгите.

Што се однесува до таа што беше ставена во пракса, не се сеќавам на нешто лошо или дека сум се чувствувал како да не сум имал слобода. Не знам за другите, зборам од мое лично искуство, каков впечаток мене лично ми оставил тој период.

Не сакам да употребувам иронија за да го објаснам системот, ама мислам дека твојот пост одлично го прави тоа :D. Се сложувам.

I

Intex

Гостин
^ Роден си 89-та, а комунизмот куде нас падна 91-ва. Чисто сумњам да паметиш нешто од 2 годишна возраст.

досадно

Ajde da letame
Член од
19 јули 2010
Мислења
120
Поени од реакции
8
".... комунизмот куде нас падна ... "

Goshev , Andov , Topurkovski .... , oni padnaa od vlast 91 - va kude Vas ?

Buli Buli

CroCop '92
Член од
20 февруари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
so kamerite pocnaa da snimaat i pesaci sto ne pominuvaat ulica na pesacki premin i doma da im gi prakaat slikite so pokana na sud!toa e cista glupost ke treba da baram pesacki na 500m dalecina za da pominam ulica!idiotski zakoni

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Не се идиотски законите. Тоа се сообраќајни закони кои важат во цел свет.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
По последното случување (од низата слични) -види тема- би рекол дека камери се преку потребни и во домовите на оние т.н. дисфункционални семејства или психолошки случаи...мислам дека таков закон имаат донесено во Британија.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Kako ke mu pratat na peshak doma kazna ima registracija na gazot? ili mnogu csi gleate pa mislite deka ke praat match na facite

Kajgana Shop

На врв Bottom