Колку време сте активни на форум(и)?
Па од 2008ма, лето Господово сум член на форумов а читач скоро 1 година пред тоа.
Повеќе сакате да читате или да пишувате?
Од кога се регистрирав, почнав да пишувам. И многу пишував. Во последно време намалив со пишување и повеќе време читам, иако искрено и се намалија корисните работи за читање.
Сметате ли дека форумот има некакво влијание врз вас? Позитивно/негативно?
Па има влијание. Цело време. Од кога се регистрирав па до сеа, сменив начин на размислување, став за некои работи, начин на пишување. Едноставно ме направија малце подобар и малце полош човек од што бев.
Сте стекнале ли пријатели на форум?
И тоа многу. Пријатели, пријателки, другари и другарки. И неколку специјални форумџики али не е прашањето за тоа, нели?
Од досегашното искуство на форум и запознавање форумџии, колку мислите дека се различни во комуникацијата во живо?
Сум запознал неколкумина такви со две лица. На интернет - алапачи а во живо - бубачки. Па и обратно, некои многу ме изненадија дека се многу поинтересни во живо отколку на форумов.
Сте помогнале некому?
Па ваљда. Не знам. Не мислам на тоа дур пишувам. Ако не сум помогнал на некому после овие 10 000 мислења, мислам дека е подобро да се откажам.
Ви било ли помогнато?
Секако. (читај како ми влијаел форумот)
Какво мислење имате за интернет форумите?
Позитивно и негативно. Позитивно зашто гласот на граѓаните конечно може да биде слушнат и да се води дискусија на некои теми за прв пат во толкав број и без физичко ограничување според тоа каде се наоѓаат. Негативно, зашто некои го користат форумот за свое хранење на егото врз телата на други форумџии.
Дали забелешките кои ги добивате ги сфаќате лично?
Секако. Се е лично, И позитивна и негативна забелешка е лична. А тоа интернетот не го менува. Колку и да не си на интернет како што си во животот, сепак и лажното претставување ако е подложно на забелешки, значи мора некаде да грешиш и во глумата, што значи не си ни доволно способен да изградиш нешто.
Дали се нервирате кога сте „во тесно“ во дискусија?
Порано се нервирав. Сеа сум модератор и ги бришам другите кои не мислат како мене.
Секако дека има нервоза ама позитивна. Нервоза дека не можеш да смислиш нешто контра другиот и со тоа да докажеш дека си во право, кога знаеш дека си во право.
Дали влијае на вашата самодоверба доколку некој „ве победи“ во дискусија?
Секако дека не влијае, зашто ги бришам
Па не баш. Не сме сите во право. Ама нема ни криво ни право. Не постои апсолутна вистина, туку само различни гледишта на нештата. Симболично кажано - нема две планини, туку е само една а зависи на кого му е погледот на планината од повисоко место.