Ти природно си глуп или со сила се правиш? Моето прашање е кристално јасно: чии се ракописите кои се објавени, ми требаат имињата на авторите, де. Не ми покажувај фалсификати, со кои се служите вие и некои wannabe историчари, произведени во Бугарија.
И такаааа. Почнуваме.
Та чии са ракописите кои са објавени . . .
Од вестите кои ги гледах /владините "Сител" и "Канал 5"/, се споменуват Стружкиот сборник с творби на Св. Климент Охридски и Бенчевското четвероевангелие.
Стружкиот сборник е од средината на XVI век и е српска редакција. Каде е напишан самиот ракопис, е многу тешко да се утврди, бидејќи во времето на доцниот Среден век (XV - XVII век) Балканот имаат една унификациjа која се нарекува ресавски правопис. Таа е поврзана со Србија и со областа Ресава. Зборникот е подоцнежна копија, бидејќи има такви ракописи од XIV век, односно два века постари.
Бенчевското четвероевангелие е ракопис од XVI век. Нема податоци кој е создал ракописот, но подлогата на овој ракопис коj користел безименниот книжовник бил ракопис од Рилскиот манастир и е на познатиот книжовник Спиридон Рилски.
Еве ти ги вестите кои користех.
Сител /види што пише во ракописот на снимката од 00:56 до 00:59! Jаз читам "бльгарскаго предисловие". А ти?/.
Вести на Сител
Канал 5 /види што пише во ракописот на снимката од 01:05 до 00:14! Jаз читам "вьсточнаго црства греческаго и болгарскаго" и "Историjа славjаноблгарска" - Исторїѧ славѣноболгарскаѧ. А ти?/.
Вести на Канал 5
Та сега од тебе сакам да се аргументираш за тоа што збориш - дека ти покажунам фалшификати!!! Немаш доверба на владините медиуми?
Хаjде, нели си паметна!? Аргументи сакам!
Немате ни срам, ни перде... Крадете македонска историја, присвојувате Македонци и ги прикажувате како дел од вашата историја, а убаво знаете дека Борче ваш ги викнал Кире и Мете да ве стават в колосек . . .

Ке те замола - един факт да ми дадеш.
Во коjа година е се е случило тоа?
Не сакам обjаснуваниjа и тролене!!!
Само едно - годината!!!
Веднага!!!
Аjде паметната, чекам те!
P.S. Борче, Кире или Мете ке викаш на дечковците ти!
--- надополнето: 2 октомври 2012 во 22:55 ---
Генетски е глуп. Што му доѓе као природно глуп.
Наместо со тролене, излез ми со аргументи. Примерно по темата!
Чекам те!