Командант Тостери а. К. а.
@Tigri11 како рокер, ваљда урбан тетовски шиптaр и уште да пишуваше чисто македонски, вака ке го замислував.
Прегледај го приврзокот 438634
Бени Шаќири ми е уберодвратен како лик и појава. Секогаш се просеравал, секогаш арогантен, секогаш се он нешто, секогаш непотребен и капак на се како го прееба МКЦ. Ама, ако бидеме искрени никогаш се нема шиптaросувано. 90% од песните му се на македонски јазик, децата му имаат некои модерни имиња Мик Џегер и што ти ја знам, никогаш барем јас не сум го сретнал нешто да каже или да делува по етничка база, сестра му е мажена за Србин. Дури и ќе одам до таму и ќе кажам дека Бени може да се земе како пример на интегриран Албанец. Пак ќе кажам, просеравања, сдсмашења, комуњарења и слично на страна, збориме строго од аспект шиптaросување. За мене барем не е фер да му го пишеме тој грев.
Реално ако збориме еден Африм е светлосни години од Бени, а не па Тостери кој е па светлосни години од Африм на поле шиптaросување. Тостери ги мрази дуи не затоа што се нецивилизирани шиптaри туку затоа што не се доволно нецивилизирани шиптaри. Тостери се дичи дека купува тостер во кеш наместо како каурот на кредит и тоа му е побитно од тоа дали е цивилизиран или не. Тостери е класична шиптaрска бараба со класични шиптaрски вредности. Само затоа што слушал Ганс енд Роузес или знае да користи Тик Ток не го прави урбан лик од Тетово.