- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Ах сега те разбирам што си ми кажал. Инаку уште имаш грешка, ама барем те разбирам.Кинеска поговорка "If rape is inevitable lie down and enjoy it", е такво е твоето размислување, а тука не е тема Македонија никако зашто тоа е забрането на овој форум, затоа се дискутира за други. Значи Романија и Бугарија две мизерни држави примени во Европа поради интерес. На секој му е тоа јасно ама официјалната политика на европската унија негира такво нешто.
Викаш немаме ништо кое вреди... полошо од тоа кажано не може да биде. Кажи ми што толку сите се повредни од нас? Имам впечаток дека за вас претставува интелектуалец човек кој повеќе ќе ја навреди и критикува сопствената држава и народ.
Туку, Романија и Бугарија имаат море, имаат пазар од преку 15 милиони и едните и другите, економски тоа сигурно некој одлично би ти го срочил, јас само гледам одозгора.
Интелектуалците многу често ја напаѓаат власта во една земја и политичката ситуација, бидејќи не се без мозок како рајата која гласа. Ниту еден интелектуалец не зборува лошо за својата татковина, но без исклучок зборуваат лошо за нејзините внатрешни случувања и оние кои ја водат.
Како и да е, многу е смешно, детски и трагично да пишува или зборува човек дека ЕУ била неправедна и да се прашува зошто. Како ова на пример:
Животот не е фер, Европа не е фер. Треба да е, но не е. Македонија е сиромашна. Треба да не е, но е. Факти, соочете се со нив и ако не ви се допаѓа, обидете се да смените нешто.Goran_Makedon напиша:По кои критериуми беа примени во ЕУ (бугарија и Романија) и дали истите важат за сите други земји кои посакуваат да бидат членки на оваа напредна организација.