Како се лечи Ешерихија Коли?

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
imam sestra koja ima 6 godini ova mu e tretpat sto boleduva od ova dosadna bakteria (Escherichia Coli) ispila ne znam kolku antibiotici dali nekoj znae od iskustvo kako so ovaja bakterija ima li nekoj priroden lek sto moze da pomogne zosto tolku antibiotici ispila pak se vraka.fala odnapred.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
„Природен“ лек нема, тое инфекција причинета од бактерија која природно живее во дебелото црево на секој човек. Треба да се лоцира од каде настанува инфекцијата, и во основа е многу досадна бактерија бидејќи нејзините оптимални услови за живот и развивање се токму внатре во човекот. Лечење само со некои епетен агресивни антибиотици, ама прво треба да се види дали тоа што е третпат болна дали е од нецелосно претходно лечење или од друг фактор.

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
„Природен“ лек нема, тое инфекција причинета од бактерија која природно живее во дебелото црево на секој човек. Треба да се лоцира од каде настанува инфекцијата, и во основа е многу досадна бактерија бидејќи нејзините оптимални услови за живот и развивање се токму внатре во човекот. Лечење само со некои епетен агресивни антибиотици, ама прво треба да се види дали тоа што е третпат болна дали е од нецелосно претходно лечење или од друг фактор.
fala mnogu na odgovorot, pa kajnas se znae so kakvi doktori imame rabota.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Гаго... зошто го советуваш да настапи со агресивни антибиотици ако се работи за инфекција предизвикана од напредната форма на Ешерихијата?

Друже испитајте за кој вид на Ешерихија Коли се работи па почнете со лекување... ако се работи за напредната форма на Ешерихијата - онаа новата и напредна која е отпорна на антибиотиците за џабе ги прима сестра ти нив, само ќе направи полошо :smir:

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Брусница или чај од брусница

Едит:Исто така има и еден чај од брусница за грицкање.
Во пакувањето има 5 кесички за 5 употреби,се става цела кесичка во вода и после како јадиш така пииш:)

Член од
19 ноември 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Има капсули од Брусница,Брусница и се викаат од Dietpharm и чај од брусница(за пиење :icon_bigg) јас со нив ја искоренив,а покрај сите видови јаки антибиотици кои ги испив, бројот на бактеријата само растеше

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
јас имав таква мислам. Ќе прашам што пиев и ќе ти кажам

е вака, пиев флажил, бели апчиња беа мислам, со ужасен вкус и ги пиев два пати дневно, ако се сеќавам добро.

но знам дека беа флажил.

сепак треба да и направат анализа на бактеријата за да видат кои лекови би и дејствувале, оти може тоа што на мене ми дејствуваше на неа нема.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Гаго... зошто го советуваш да настапи со агресивни антибиотици ако се работи за инфекција предизвикана од напредната форма на Ешерихијата?

Друже испитајте за кој вид на Ешерихија Коли се работи па почнете со лекување... ако се работи за напредната форма на Ешерихијата - онаа новата и напредна која е отпорна на антибиотиците за џабе ги прима сестра ти нив, само ќе направи полошо :smir:
Апокалипто прво убаво прочитај го мојот пост па после критикувај.
Јас секогаш давам една крајност и како би можело да се настапи во таа крајност, но и секогаш кажувам отворено дека прво и основно треба убаво да се испита што како бидејќи при едно лекување што е можно да се користата помалку и послаби лекови тоа подобро. А повече од јасно е дека за скоро секој пациент има различни други предиспозиции кои можат да се искористат за лечењето на дадениот пациент.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Апокалипто прво убаво прочитај го мојот пост па после критикувај.
Јас секогаш давам една крајност и како би можело да се настапи во таа крајност, но и секогаш кажувам отворено дека прво и основно треба убаво да се испита што како бидејќи при едно лекување што е можно да се користата помалку и послаби лекови тоа подобро. А повече од јасно е дека за скоро секој пациент има различни други предиспозиции кои можат да се искористат за лечењето на дадениот пациент.
Тоа агресивни ми извади очи и како пијан се фатив за него :) извини, се надевам дека тоа што го напишавме е од помош за тој што ја бара :smir:

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
fala mnogu na site sto ste napisale odgovor go cenam vasiot trud thanks.

Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
xovani,
ne truj ja sestra ti so antibiotici.

Pobaraj vo "narodnata apteka",mora da ima neshto.

Член од
8 декември 2009
Мислења
20
Поени од реакции
1
Како се лечи Ешерихија Коли Imam sestra koja ima 6 godini ova mu e tretpat sto boleduva od ova dosadna bakteria (Escherichia Coli) ispila ne znam kolku antibiotici dali nekoj znae od iskustvo kako so ovaja bakterija ima li nekoj priroden lek sto moze da pomogne zosto tolku antibiotici ispila pak se vraka.fala odnapred.
antibioticite mislam deka kratkorocno pomagaat kaj ovaa bakterija,mnogu e dosadna,preporacuvaat caj od brusnica ama ne znam,a najnovo slusnav za edno devojce deka i pomogna germanium samo mnogu e skap,ne moze sekoj da go dozvoli.

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Единственото нешто то мене ми помога секогаш е диета.... тој период кога ешерихија си поигра со мене јадам само двопек и пијам чај од нане и леблебии и може банани и по неколку дена сум ок :)

Е

експерт

Гостин
Единственото нешто то мене ми помога секогаш е диета.... тој период кога ешерихија си поигра со мене јадам само двопек и пијам чај од нане и леблебии и може банани и по неколку дена сум ок :)
Ако си имала дијареја, не значи дека е од ешерихија коли.

Член од
11 март 2009
Мислења
118
Поени од реакции
4
Со антибиотици и терапијата трае околу 6 недели и повеќе.Мн гадна бактерија, оди што побрзо на лекар да не биде доцна:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom