Тоа се курсеви кои не ни мора да се акредитираат можете да земете и курсеви за акупунктура или гледање на дланка нпр.(правете разлика акредитација и регистрација).
Не е точно.Ако кликнеш на ликот што го поставив горе и потоа кликнеш на Каплан Бизниз Скул линкот, во полето за курсови ќе го најдеш тој што штрудла планира да се го запише. Акредитиран е.
Ќе забегаме од темата, ама ај веќе кога почнавме со инаетење.Не е точно.
Каплан е регистриран, но НЕ е акредитиран!
Треба да одреден период биде одредена организација регистрирана и следена од страна на телото што акредитира за да - добие акредитација.
И што прават сега овие diploma mills? - Ке се регистрираат ќе бидат евалуирани и - ќе паднат за акредитација. Отпсле едноставно тие пак се регистрируваат и така во недоглед.
Целта на ова е да се создаде впечаток на авторитет кај unsuspecting потенцијалните студенти.
Значи правете разлика меќу акредитација и регистрација - не е исто!
Avstralija ne e Makedonija taka da izbegavaj go toa volontiranje a za rabota ke si baras part time ili pola rabotno vreme bidejki studiras a I vizata ke ti dava tolku dodeka si na faks. Baska mnogu polesno e da se najde part time rabota nego li full time. So srekaMaster of AccountingKaplan Business School Pty LimitedAccredited, renewal date 29/11/2019
Ова е битното, а исто и ова:
Master of Accounting graduates are eligible for admission into professional programs offered by the ACCA, ICAA and CPA Australia.
Мене колку шо ми е познато, овие 3 организации треба да ми го признаваат мастерот, за Skill Assessment.
Така да, надвор од дискусија е акредитацијата на Каплан.
Фала најмногу за сите детални одговори и предлози, ова со работење во мала сметководствена фирма ми изгледа како добра опција. Јас размислував прво волонтирање во некоја ваква фирма за време на студирањето (доколку постои опција таква), колку да набилдам пракса, па после да можам да барам некаква работа со оваа струка во некоја помалечка фирма... Ајде, да видиме шо ќе биди со визава прво, па ќе правам за после планови што како.Фала уште еднаш на одговорите од сите, поздрав па се гледаме ваљда за скоро на тамошно тло
![]()
Киријата не изгледа воопшто скапа за 4 лица, ќе се снајдете некако со оглед на тоа што сопругот може да работи неограничено. Во кој дел ќе живеете отприлика имате претстава? Барањето работа може да ви виде проблем но не значи и дека нема да најдете работа било каква. На почеток ќе работиш работи што отприлика се својствени за студенти поради флексибилноста како ресторани, фаст фуд, кол центри, супермаркети, продавници за облека итн. Со 20 часа неделно зависи дод саатницата можеш да вадиш од $300 до кај $500. Доколку играте паметно финансиски ќе заштедите. Само внимавај, никогаш не заостанува со сметки посебно не тие кон Каплан. Доколку треба да ја платите школарината а доцните со плаќањето може да покажат малку трпение но не би отел по тој пат зашто лесно може да ги изгубите студиите и визата поради неплаќање.Мислев за волонтирање како internship програма, гледав се нудат некои можности, велиш не чинат, а? Јас искрено би работела било што на почетокот, дури да се снајдам, само да можам да го плаќам училиштево, за кое патем, треба неделно да одделувам 300 долари, додека киријата ми е 370 месечно (делиме 4ца од 1500 долари стан..), ама маж ми можи да работи 40 сати неделно и да ги покрива тие трошоци, а јас да терам до 20 неделно и да правам минимум 300 долари како знам и умеам
Што работа работевте вие што сте таму на почетокот?
Ne rekov deka ne cinat tuku rekov internship programite, tuku treba tvojot trud da si go cenis I da si go naplatis. Ima mnogu golema razlika megu makedonskoto volontiranje I avstraliskoto internship. Vo MK volontiranje ne se plaka so meseci I godini dodeka vo AU zakonski ne moze da rabotis bez pari a I nikoj toa ne bi sakal da go pravi. Internship kolku sto znam mora da se plati osven ako ne ti kako praksa preku fakultet. Sve drugo ne e zakonski.Мислев за волонтирање како internship програма, гледав се нудат некои можности, велиш не чинат, а? Јас искрено би работела било што на почетокот, дури да се снајдам, само да можам да го плаќам училиштево, за кое патем, треба неделно да одделувам 300 долари, додека киријата ми е 370 месечно (делиме 4ца од 1500 долари стан..), ама маж ми можи да работи 40 сати неделно и да ги покрива тие трошоци, а јас да терам до 20 неделно и да правам минимум 300 долари како знам и умеам
@Strenght мислам дека он најдобро може да ти објасни некој работи. Ем ти е во сиднеј со и Exotic ем мислам студира Bachelor of Accounting.Мислев за волонтирање како internship програма, гледав се нудат некои можности, велиш не чинат, а? Јас искрено би работела било што на почетокот, дури да се снајдам, само да можам да го плаќам училиштево, за кое патем, треба неделно да одделувам 300 долари, додека киријата ми е 370 месечно (делиме 4ца од 1500 долари стан..), ама маж ми можи да работи 40 сати неделно и да ги покрива тие трошоци, а јас да терам до 20 неделно и да правам минимум 300 долари како знам и умеам
Ќе одиме кај роднини од маж ми, тие моментално живеат во Penshurst, Hurstville (така нешто) и тие се на студентска заминати пред година дена.
Иначе јас уште од сега си гледам некои работи по австралискиве интернет страни за барање работа, ама како да ми е сето хаотично некако :/ изгледа со тек на време станува нормалноНе знам дали не барам правилно или треба да барам на друго место, ама за на студентска виза или не огласуваат, или јас не можам да ги најдам тие рабоЌЕ
.. Али за тоа покасно, прво да ја добијаме визава.
За ова со internships, гледав нешто има преку Каплан некојси центар кај шо се нудат можности за време на студирањето, има и за волонтирање и за стажирање (ама како шо кажа lion, со плаќање ова второво). Засега, освен добивањево на визава, во прво време ми е битно да можиме да ги покриваме трошоциве и да излегуваме на некоја си позитивна нула, јас би била задоволна. Фала на сите информации, стварно ми се најдовте ептен и должам кафе!Ќе го контактирам и Strenght наскоро, па здравје боже, ќе го видам Сиднеј наскоро
![]()
Заминуваш од Македонија и ќе се преселиш пак во Македонија изгледаЌе одиме кај роднини од маж ми, тие моментално живеат во Penshurst, Hurstville (така нешто) и тие се на студентска заминати пред година дена.
Иначе јас уште од сега си гледам некои работи по австралискиве интернет страни за барање работа, ама како да ми е сето хаотично некако :/ изгледа со тек на време станува нормалноНе знам дали не барам правилно или треба да барам на друго место, ама за на студентска виза или не огласуваат, или јас не можам да ги најдам тие рабоЌЕ
.. Али за тоа покасно, прво да ја добијаме визава.
За ова со internships, гледав нешто има преку Каплан некојси центар кај шо се нудат можности за време на студирањето, има и за волонтирање и за стажирање (ама како шо кажа lion, со плаќање ова второво). Засега, освен добивањево на визава, во прво време ми е битно да можиме да ги покриваме трошоциве и да излегуваме на некоја си позитивна нула, јас би била задоволна. Фала на сите информации, стварно ми се најдовте ептен и должам кафе!Ќе го контактирам и Strenght наскоро, па здравје боже, ќе го видам Сиднеј наскоро
![]()