Кажете како ? Несакам бла бла еден рецитал и леле колку сум паметен. Сите сакам да сме на темава и од сите по некој лек, зошто мака е ниската свест товар на грбот ни е на тие што гледаме повеке.
Рибата смрди од главата а главата на рибата е народот. Како да им објаснам на народов на луѓето што ме опкружуваат во секојдневието дека секогаш ама секогаш го добиваме она што го заслужуваме и дека тоа се законите на природата. Како да им објаснам дека ни е ваква државата зошто тоа и го заслужуваме, како да им објаснам дека владата не ни е крива дека чим е таква ја заслужуваме за нас е, нема бегање кармата е чудо. Како да им објаснам дека се ке се исправи ако погледнеме во нас и се смениме самите... Како да прими свеста навиена дека е толку едноставно да се остави егото и дека можеме и треба да сакаме повеке, даваме повеке, помагаме повеке. Не продавам морал, бон тон и досаден правилник него тоа е тоа ако е вистински од себе за тој што даваш тоа е позитивниот печат на кармата и кругот што чисти и носи на подобро и подобро. Како да ги видат законите на природата, универзалните закони што секој ден со години ги опкружуваат.
Кој се изгорел знае јас не сум се објаснувал со луѓето зошто е слепо и само ке ти се изнасмеат зошто им го даваш лекот не за друго.
Дајте луѓе и ваши предлози и мислења за промена и подигање на свеста кај народот.
И морав едно видео страшно добро за ваа тематика.
https://www.youtube.com/watch?v=tY6N6k8kB3I&feature=share