Како да си фатам девојка?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.974
Поени од реакции
8.650
Oko mene su, u stvari, Licemeri i govnari Svako mi za dusu pije A znam, lazu drkadzije Svako ko je tu plakao Posl'o bi me u pakao A gore mi pevaju popovi I nasledjuju me lopovi Sapucu samozvani proroci Upropastise ga poroci Dok izjavljuju saucesce Pljuju po meni sve cesce i zesce Na glavu mi stavljaju lovore Drze mi posmrtne govore Stoka sto laze kako zine Preuvelicava moje vrline
Screenshot_20241119_133233_Gallery.jpg

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.059
Поени од реакции
6.540
Како зрела личност упатиме како би реагирала некој да ти се заканува, пишува и прогонува ? Што да правам да молам некој аман дојди кафе да пиеме или крени еднаш ти телефон не само јас!? За што сум незрел ?
Види пробај Рохипнол, ГХБ, Хлороформ па може убодеш нешо.

Член од
21 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
4
Ќе ти кажам како да најдеш сродна душа, не девојка што може да те напушти за неколку месеци. Ова што ќе те научам го имам читано од разни духовни книги за љубовта и животот пред 15-тина години. Ова што ќе го научиш, имај го вмрежано во главата бидејќи ќе ти помогне за се' во животот, не само за „сродна душа“.

Проблемот што го имаш, не само ти, туку многу луѓе (и мажи и жени) е дека не се сакаш себеси. Не се почитуваш. Како сакаш да имаш долга врска, кога не се ни сакаш себеси? Најважната работа за привлекување сродна душа е твојот начин на размислување кон љубовта, кон себеси. Отсега натаму, мораш да размислуваш и ИСКРЕНО да веруваш дека ти си најдобрата личност што ја има. Дека си достоен за љубов, за почит, за разбирање. Дека си среќно во врска (или брак, зависи од тебе). Почни да медитираш, да одиш во себеси со мислите, не надвор од тебе. Финтата е, да дојдеш до степен каде искрено, на природен и здрав начин, ќе веруваш дека си достоен за љубов. Кога ова ќе се случи, автоматски ќе престанеш да „бараш“ жена, и ќе почнеш да се сосредоточуваш кон својот живот.

Ќе почнеш да се грижиш за себеси, да се почитуваш, да се сакаш, да си имаш свои цели во животот, да си имаш свое „држење“ (фрејм). Ти ќе си бидеш својот главен лик во животот. Ти ќе си бидеш број 1. Не е ова самобендисано, бидејќи го правиш на природен начин, без да добиеш нешто од други, без да манипулираш, буквално, духовно кажано, ќе бидеш „чиста“ душа.

Сега интересниот дел, ти всушност ништо не правиш конкретно за да „најдеш“ девојка, туку сега твојот начин на размислување и идентитет е променет. Кога ќе си го тераш сега нормалниот живот, ќе имаш посебна енергија околу тебе. Енергија на љубов, самодоверба, сакање. Луѓето околу тебе автоматски ќе бидат привлечени кон тебе, а нема ни да знаат зошто. Сигурен сум дека и ти си го приметил ова, кога ќе видиш кон некој човек, сите го сакаат, го почитуваат, го сметаат за добар пријател, човек, колега итн. Зошто? Затоа што тој човек има работено на себе. Се смета за достоен. Кога ќе дојдеш до овој степен, целта нема да ти биде „да ја најдеш совршената жена“, туку да си го подобруваш својот живот најдобро што можеш. Нема да ти биде гајле што мислат другите луѓе за тебе, бидејќи ти си НАЈДОБРИОТ за себеси! Ќе си правиш што сакаш, тоа што мислиш дека е најдобро за себе.

И на крај, еден ден конечно ќе се сретнеш со твојата сродна душа. Едноставно ќе се поврзете. Се' ќе тече правилно. Разговорите ќе ви течат лесно, ќе сакате да бидете во свое присуство итн. Кога ова ќе се случи, нема пак да се вратиш кон старите корени, на пример „леле, што ќе мисли на мене, ако ѝ згрешам, ќе ме напушти, морам да се правам фраер итн.“. Убаво е да мислиш дека си фраер, секако, ама да биде со здрава доза, не треба да биде манипулирачки или на лош начин. И, така, ќе престанеш да бараш потврда од неа и ќе бидеш слободен, ќе бидеш вистинскиот ти, и таа ќе те сака таков како што си искрено. Сега сте две души што решивте заемно да си го живеете животот. Батали она „станувате една душа“. Тоа се глупости. Две души сте, и решивте заемно да си помагате. Ама нема само ти да бидеш ваков, туку и твојата жена ќе биде исто како тебе, тоа е најдоброто во ова. Ќе привлечеш иста личност како и ти самиот. Ќе живеете заедно, ќе си се почитувате и сакате, ама ќе знаеш дека животот не ти е таков поради неа, туку поради себеси. Истото мислење и таа ќе го има за себе. Тоа е законот за претпоставки и привлечност.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.047
Поени од реакции
12.590
Има и на ФБ... :cool:

Hello Friends I M Old Widow Women From France Need A Boyfriend

така и Макрон се запозна :D
И оваа е даскалка, исто како бабата на француската Макарона ?

Одличен пример дека постарите нема секогаш да те научат нешто добро.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.181
Поени од реакции
7.871
И оваа е даскалка, исто како бабата на француската Макарона ?

Одличен пример дека постарите нема секогаш да те научат нешто добро.
Prvo daj i shansa pa posle pishuvaj!
Od ovaa ima cela Enciklopedija da nauchish!

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
без да манипулираш, буквално
Ако не научи да манипулира ќе биде манипулиран...
Автоматски споено мислење:

Луѓето околу тебе автоматски ќе бидат привлечени кон тебе, а нема ни да знаат зошто.
Само ако научи како да манипулира со нив...

Убаво е да мислиш дека си фраер, секако, ама да биде со здрава доза, не треба да биде манипулирачки или на лош начин.
А ако налета на таков вид на девојка, фраерка? Така да...

Ама нема само ти да бидеш ваков, туку и твојата жена ќе биде исто како тебе, тоа е најдоброто во ова. Ќе привлечеш иста личност како и ти самиот. Ќе живеете заедно, ќе си се почитувате и сакате, ама ќе знаеш дека животот не ти е таков поради неа, туку поради себеси. Истото мислење и таа ќе го има за себе. Тоа е законот за претпоставки и привлечност.
Претпоставувањето е опасна работа...

„Shogun Method" - Derek Rake

Attachments

Последно уредено:
Член од
15 август 2024
Мислења
9
Поени од реакции
5
Здраво нов сум на форумов имам проблем со една особа.

Во почетокот како да кажам све одеше споро едно зборни одоговори пр.што правиш - ништо или како си - незнам,после 2рата недела почнавме поке и покие да се разбираме многу добро, откривме дека имаме многу заеднички работи, и разговорите ни беа лесни. Сфатив дека многу сака мачиња, портокали и некои други работи, што беше убаво да се дознае. Ми испраќаше фотографии од своите аутфити и ноктите, ми раскажуваше како знае убо да готви, и споделуваше разни работи за себе, и искрено уживав да ја запознавам подобро. Дури се шегувавме и смеевме, што ја правеше ситуацијата многу природна меѓу нас.

Потоа, одлучив да ја прашам да излеземе на кафе. Мислев дека тоа е добар начин да направиме следен чекор и да се сретнеме лично. Но, таа ми рече дека не е удобно да излегува со некој кого не го познава добро. Сосема ја разбирав и, наместо да притискам, предложив друг начин да се поврземе. Ја прашав дали би сакала да направиме видео повик само за да разговараме и да се запознаеме уште повеќе. Таа се согласи, и се чувствував добро поради идејата дека ќе можеме да се поврземе, дури и ако не можеме да се сретнеме лично. Но, за време на видео повикот, таа ми постави прашање, и изгледа дека се потклеков и на крај ѝ реков дека имам чувства за неа. Не беше нешто што планирав да го кажам, но само излезе. По тоа, забележав промена во нејзиниот тон. Таа стана подалечна и разговорите не беа исто како претходно. Одговараше со едносложни зборови и сега престана да ми одговара. Кога ја прашав дали не сака да комуницира повеќе, таа ми рече дека не сака да комуницира со никого, бидејќи се чувствува "уморна од животот". Тоа ме погоди, и ја почитував нејзината потреба за простор, особено ако поминува низ нешто тешко. Оттогаш, сè е различно.

Таа сѐ уште ми испраќа фотографии, но не како порано. Фотографиите се променети; наместо да испраќа фотографии од облеката и лични фотографии, ми испраќа фотографии само од нејзините чевли или замаглени слики. Таа испраќа еднословни одговори како (да, не, ок, зошто, вау, ок, к). Очигледно е дека се дистанцира, а нивото на интимност или поврзаност во фотографиите значително се намалило. Се обидов да ги почитувам нејзините граници, и кога директно ја прашав дали не сака да комуницираме, таа потврди дека не сака да разговара со мене или со никого во овој момент. Јас тоа го разбирав и решив да ѝ дадам простор.

Збунивањето е тоа што таа сѐ уште ми испраќа фотографии на Инстаграм, иако не се толку лични или ангажирачки како порано. Изгледа дека се уште сака некаква форма на контакт, но истовремено, тоа е подалеку, и не сум сигурен што да правам со тоа. Изгледа дека е помеѓу сакањето да одржи некаква поврзаност, но не е подготвена да се ангажира како порано. Сега, не сум сигурен што е најдобро да направам. Не сакам да ја притискам, но истовремено не сакам да се повлечам ако има можност да ги изградиме работите повторно, дури и само на ниво на пријателство. Сакам да го почитувам нејзиниот простор, особено бидејќи ми рече дека се чувствува уморно и не е во расположение за контакт во моментот. Но исто така, не сакам да изгледам како да се откажувам премногу лесно, ако таа сѐ уште е некако отворена за комуникација, дури и ако е во ограничен начин.

Мислев да ѝ дадам малку време и простор, да измина недела, а потоа да се јавам повторно. Но исто така, не сакам да ја влошам ситуацијата така што ќе ѝ пишувам премногу брзо или да ја притискам ако не е подготвена да зборува. Ако се јавам по недела, сакам да биде лесно и без притисок, но не сум сигурен дали тоа е вистинскиот потег или треба целосно да го оставам тоа и да ѝ дозволам да ми се јави кога ќе биде подготвена (не ќе го направи тоа). Не сакам да ја натерам да се чувствува притисната, но исто така сакам да знае дека ми е важна и дека сум тука ако сака да се повторно поврземе во било кој момент.

Просто се обидувам да разберам дали е подобро да ѝ дадам целосен простор како што бара, или ако ја контактирам по недела, тоа може да ѝ даде шанса да се врати со нејзини услови. Во крајна линија, не сакам да ја натерам да се чувствува преоптоварена, но исто така не сакам целосно да ја изгубам шансата да изградиме нешто повторно, дури и ако тоа е побавно.

Дали треба да ѝ дадам простор и да избегнувам да одговарам на нејзините фотографии, знаејќи дека најверојатно ќе бидат замаглени или дистанцирани? И за Нова Година, дали треба да ѝ испратам едноставен текст "Среќна Нова Година" за да го признаам настанот, или тоа ќе ја направи работата полоша и ќе ја доведе ситуацијата до крајот?

Член од
28 август 2013
Мислења
4.446
Поени од реакции
13.573
Здраво нов сум на форумов имам проблем со една особа.

Во почетокот како да кажам све одеше споро едно зборни одоговори пр.што правиш - ништо или како си - незнам,после 2рата недела почнавме поке и покие да се разбираме многу добро, откривме дека имаме многу заеднички работи, и разговорите ни беа лесни. Сфатив дека многу сака мачиња, портокали и некои други работи, што беше убаво да се дознае. Ми испраќаше фотографии од своите аутфити и ноктите, ми раскажуваше како знае убо да готви, и споделуваше разни работи за себе, и искрено уживав да ја запознавам подобро. Дури се шегувавме и смеевме, што ја правеше ситуацијата многу природна меѓу нас.

Потоа, одлучив да ја прашам да излеземе на кафе. Мислев дека тоа е добар начин да направиме следен чекор и да се сретнеме лично. Но, таа ми рече дека не е удобно да излегува со некој кого не го познава добро. Сосема ја разбирав и, наместо да притискам, предложив друг начин да се поврземе. Ја прашав дали би сакала да направиме видео повик само за да разговараме и да се запознаеме уште повеќе. Таа се согласи, и се чувствував добро поради идејата дека ќе можеме да се поврземе, дури и ако не можеме да се сретнеме лично. Но, за време на видео повикот, таа ми постави прашање, и изгледа дека се потклеков и на крај ѝ реков дека имам чувства за неа. Не беше нешто што планирав да го кажам, но само излезе. По тоа, забележав промена во нејзиниот тон. Таа стана подалечна и разговорите не беа исто како претходно. Одговараше со едносложни зборови и сега престана да ми одговара. Кога ја прашав дали не сака да комуницира повеќе, таа ми рече дека не сака да комуницира со никого, бидејќи се чувствува "уморна од животот". Тоа ме погоди, и ја почитував нејзината потреба за простор, особено ако поминува низ нешто тешко. Оттогаш, сè е различно.

Таа сѐ уште ми испраќа фотографии, но не како порано. Фотографиите се променети; наместо да испраќа фотографии од облеката и лични фотографии, ми испраќа фотографии само од нејзините чевли или замаглени слики. Таа испраќа еднословни одговори како (да, не, ок, зошто, вау, ок, к). Очигледно е дека се дистанцира, а нивото на интимност или поврзаност во фотографиите значително се намалило. Се обидов да ги почитувам нејзините граници, и кога директно ја прашав дали не сака да комуницираме, таа потврди дека не сака да разговара со мене или со никого во овој момент. Јас тоа го разбирав и решив да ѝ дадам простор.

Збунивањето е тоа што таа сѐ уште ми испраќа фотографии на Инстаграм, иако не се толку лични или ангажирачки како порано. Изгледа дека се уште сака некаква форма на контакт, но истовремено, тоа е подалеку, и не сум сигурен што да правам со тоа. Изгледа дека е помеѓу сакањето да одржи некаква поврзаност, но не е подготвена да се ангажира како порано. Сега, не сум сигурен што е најдобро да направам. Не сакам да ја притискам, но истовремено не сакам да се повлечам ако има можност да ги изградиме работите повторно, дури и само на ниво на пријателство. Сакам да го почитувам нејзиниот простор, особено бидејќи ми рече дека се чувствува уморно и не е во расположение за контакт во моментот. Но исто така, не сакам да изгледам како да се откажувам премногу лесно, ако таа сѐ уште е некако отворена за комуникација, дури и ако е во ограничен начин.

Мислев да ѝ дадам малку време и простор, да измина недела, а потоа да се јавам повторно. Но исто така, не сакам да ја влошам ситуацијата така што ќе ѝ пишувам премногу брзо или да ја притискам ако не е подготвена да зборува. Ако се јавам по недела, сакам да биде лесно и без притисок, но не сум сигурен дали тоа е вистинскиот потег или треба целосно да го оставам тоа и да ѝ дозволам да ми се јави кога ќе биде подготвена (не ќе го направи тоа). Не сакам да ја натерам да се чувствува притисната, но исто така сакам да знае дека ми е важна и дека сум тука ако сака да се повторно поврземе во било кој момент.

Просто се обидувам да разберам дали е подобро да ѝ дадам целосен простор како што бара, или ако ја контактирам по недела, тоа може да ѝ даде шанса да се врати со нејзини услови. Во крајна линија, не сакам да ја натерам да се чувствува преоптоварена, но исто така не сакам целосно да ја изгубам шансата да изградиме нешто повторно, дури и ако тоа е побавно.

Дали треба да ѝ дадам простор и да избегнувам да одговарам на нејзините фотографии, знаејќи дека најверојатно ќе бидат замаглени или дистанцирани? И за Нова Година, дали треба да ѝ испратам едноставен текст "Среќна Нова Година" за да го признаам настанот, или тоа ќе ја направи работата полоша и ќе ја доведе ситуацијата до крајот?
Пиши и 'Среќна Нова Година', ќе се навлажни на тоа и одма ќе те бара.

Член од
15 август 2024
Мислења
9
Поени од реакции
5
Пиши и 'Среќна Нова Година', ќе се навлажни на тоа и одма ќе те бара.
Јас мислам дека е касно за то оти изгледа ми се налуте и ме блокна дека не и вратив на порака (црна слика) и ми пиши (што е проблемо со тебе) и онака отварам чато и та ја има избришано сликата и пораката и теемо на чато го смена, му пишав на другарките нејзини да дознат шое проблемо и на крајо зеде ме одследе и другака и. знам кај оди накафе таа со другарките да му одам даму речам ако има момент за зборање или да него правам то?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.181
Поени од реакции
7.871
Јас мислам дека е касно за то оти изгледа ми се налуте и ме блокна дека не и вратив на порака (црна слика) и ми пиши (што е проблемо со тебе) и онака отварам чато и та ја има избришано сликата и пораката и теемо на чато го смена, му пишав на другарките нејзини да дознат шое проблемо и на крајо зеде ме одследе и другака и. знам кај оди накафе таа со другарките да му одам даму речам ако има момент за зборање или да него правам то?
Baraj druga i odjebi ja!
Ako i si bil interesen denes nemashe ovde da pishuvash!

Kajgana Shop

На врв Bottom