Како да се помогне на стечајците?

B

Borg_Drone

Гостин
:)
Абе не си правете бајрам на умот, гледате и членот од понежниот пол се зафркаваше, мислеше на судска завршница, а судска завршница ќе има кога Македонија ќе има пристаниште и во пристаништето арката на деда Ное, и кога ќе има во секој дом, во бањата туш по урнекот на оние во Аушвиц.
Какви судски постапки, какви бакрачи државата пример на еден вработен од Славија (ова намерно ја спомнувам оваа компанија зошто знам што се случува таму и како, имам блиски роднини кои работеле во Славија) му должи плати неисплатени за три години, денеска треба само еден работник од Славија треба да земе вкупно околу 30 000 евра, сосе камати пресметано.И за чудо никако да ги земат, колку време се влече и тој судски процес, а паднаа само ситни риби ништо повеќе......Единствен начин: земај гриблото, мотиката, паролите „Смрт фашизму слобода народу“ и влегувај насилно во објектите кои ги држат стечајните „крадци“.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
a da gi prasame zosto navreme ovie stecajci ne si ja zemaa rabotata vo svoi race
zosto odea da rabotat so godini robovi bez plati
tito umre i se otide vo voda
zalosno e sto zavrsuva seto ova vaki
site im obekaat nesto koga ke trgnes od Gwujo pa odi i Al Brane da gi tesi
on im go nategna zdravo i sega gi tesi
samo toa e najgolema tragedija od nekoj sto ziveel skromen normalen posten zivot zavrsi siromav bez da moze da im dade na svoite deca prav pat
pomos kako da im se dade
rabota da im se dade
da se otvori nekoja fabrika
kako pred toa rabotea site fabriki sega nema nisto
gi prodadoa za bedni pari fabrikite sto gi gradele stecajcite so vreme sto rabotele tamu i sto bile plateni za da ziveat normalen zivot
a sega tie fabriki gi kupia lopovite i pak gi teraat da rabotat vo istite fabriki za bedni i mizerni pari
toa e prezivuvanje toa ne e zivot
sram golem
samo eden logor i da gi gorat lopovite

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Веќе проверено, не успева... Случај „Славија“ пр. дваесет години се влече по судниците и истиот случај никако да се реши.Преголема корупција.

Па нели судството во Македонија оди во нагорна линија, нашите судии судат непристрастно. Тоа го прочитав во незнам чиј извештај пред 30 минути! :toe:

B

Borg_Drone

Гостин
Па нели судството во Македонија оди во нагорна линија, нашите судии судат непристрастно. Тоа го прочитав во незнам чиј извештај пред 30 минути! :toe:

Глупости на квадрат, нема врска. Судството ќе оди нагоре кога во рок од две години ќе се решат 90% од овие случаи како што е „Славија“.Веќе трета година по ред, откако се на власт и работите уште тапкаат во место.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од невладина организација за корупција во судството :)
Го слушав и јас извештајот на Македонско радио утринава.

M

marsovka

Гостин
Од невладина организација за корупција во судството :)
Го слушав и јас извештајот на Македонско радио утринава.
стај линк да видам што чудо е тоа и ко то тамо лаже/....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
Член од
11 март 2009
Мислења
118
Поени од реакции
4
После сите идеи и мислења заклучокот е дека нема решение за стечајците:kesa:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не ме заебавајте еј луѓе што работат во суд не му веруваат на судството, порано читав за една анкета дека 80 проценти се изјасниле дека не веруваат во судството наше која бројка поразителна :pop::pop::pop::pop::pop::pop:.

Член од
11 март 2009
Мислења
118
Поени од реакции
4
Не ме заебавајте еј луѓе што работат во суд не му веруваат на судството, порано читав за една анкета дека 80 проценти се изјасниле дека не веруваат во судството наше која бројка поразителна :pop::pop::pop::pop::pop::pop:.
Тоа не е тајна. Никој не верува во Македонија не пак во судството.:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.793
Поени од реакции
12.275
A da gi prasame zosto navreme ovie stecajci ne si ja zemaa rabotata vo svoi race
Пробуваа, но не успеваа ради...икс причини.

Едит -такви беа времињата, види на интернет, сеуште има доста линкови од медиумите за тоа време и случите околу сето тоа. Или доколку си во можност, погледни ја (ако има) репризата на емисијата Гласот на народот (од вчера). Мирчев (мислам дека беше) добро појасни за сето ова.

S

smart ass

Гостин
Поразителна???

Абе гордеј се што немаме правен систем а сепак преживаме како мало државиче....ФЕНОМЕН СМЕ!!

S

smart ass

Гостин
Чија вина се стечајците и како да им се помогне на овие ЛУЃЕ?
Предложете идеи
Тука нема идеи-Се знае кој ПРВ ПОЧНА....а видоа другиве па и нив им се заарни...но барем сега имаме солидна надворешна политика односно имаме добри односи со многу земји посебно и со НАТО членки.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
1.Тотална ревизија на приватизацијата-најпрво кај некогашните индустриски гиганти а потоа и кај останатите помали фирми

2.
Не само судење на мафијашите кои ги опљачкаа фабриките (мислам пред се на Бранковите џаци) туку и одземање на имотот.Зошто? Затоа што џабе ќе го осудиш на 5 години затвор,кога заради добро однесување и некое евро за подмачкување на судијата,ќе излезе за 2-3 години и што сме направиле? Пак ќе си ужива во милиончиањата а народот ќе остане со прстот во уста!

3.
Откако ќе се исполнат првите погоре наведени 2 точки,дури тогаш ќе можеме да дискутираме за начини како да им се помогне на кутрите и заебани стечајци(тие се криви најмногу-спиеа и дудлаа кога им ги крадеа фабриките)!!! :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom