H
^HITMAN^
Гостин
Се сложувам и сметам дека треба да се искористи времето на криза, како алиби за таквата одлука која мислам дека е против слободата на пазарната економија, НО во време на војна и криза нели "се" e дозволено за излез од таквата ситуација. Ми се допаѓа идејата и јас имав размислувано и дискутирано за таква слична идеја. Само незнам дали нашиот закон и устав го дозволува тоа. И како што кажа, треба луѓе кои навистина му сакаат добро на народот.Токму овој потег ми ја даде идејава за нашата земја.Гледаме дека сме за нигде,не јаде бирократија,невработеност,сите не тапкаат по рамо а светлина не гледаме.Во име на кризата и нашите економски показатели со добра надворешна политика може да помине нов систем,незнам како би се нарекол.Државата отвара извозни капацитети,си го вработува населението,договорно го зголемува стандардот и ја подобрува сликата.Нејзино е да отвори капацитети за готови прозиводи,во одбрани сектори,да откупи дел од полупроизводите кои ни се маана и да пласира надвор.Потоа веднаш нека ја продаде,само да изигра како електро шок во економија.
И така економските промотери немаат работа барем нека продаваат.Услови не се создаваат,странски инвестиции нема,конкуренција никаква.
Од друга страна може и курсот на НБРМ да се измени во флуктуирачки,после „шокот“.
(ова нали би успеало само со луѓе кој сакаат добро на народот)