Како да се подобри македонскиот фудбал?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Треба да се донесе еден нов закон со кој големите фирми место да платат данок на државата ќе имаат опција да бираат помеѓу државна каса и финансирање уметност и спорт. Закон кој функционира секаде низ светот. По тоа, многу ќе биде полесно... многу. :eek:lee:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Сега ке биде жустро зашто прочитав дека ЕУ воведува закони и за фудбал. Значи, ако сакаат нашиве во ЕУ, ке мора да го средат и фудбалот. Машала

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Treba da doagjaat povise gledaci, navivaci da gi bodrat nashite...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Како што рече Викторгг потребно е да се донесе закон, но потребно е да се вложат и многу пари.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Vka gi listam ova komentarive i nekoi imate pravo nekoi ne..Spored mene se razbira.
Koga ke se trgnat ovie segasnive so za k*r ne gi biva a i onie so sakaat da dojdat ne cinat ama IC.Pancev li koj traska gluposti po mediumi..koj gi izbrka Trickovski od Vardar i Markovski...Emil Bozinovski...sea me mrzi poopsirno za niv da zboram ama ne gi biva...
Treba pari ama koj budala ke vlozi...1.Trifun vlozuva- i vo tetovo mu vikaat da si odi na poluvreme ne mu garantiraat bezbednost...cekaj malce...
Vaka treba -taka ste mu rekle na Pretsedatel na gostinski klub?...5 GODINI MINIMUM KAZNA ZA SHKENDIJA
2.Gi tepale Fudbalerite na Vardar vo kumanovo 10 godini kazna za Bashkimi
3.Incident vo tunel sto e redovno za kaj nas -KOJ bilo lupni mu kazna pa da vidime
VAKA OSTRI KAZNI mmmmalce ke mrdne vo oblasta na bezbednost na terenite
Treba da se vratat mnogu golemi klubovi vo 1 liga a ne da gi kocat onie sto go sledat nasiot fudbal znaat za sto zboram
TREBA RIVALSTVO SEGA NEMA...TREBA PARI..MNOGU PARI...TREBA JAK VARDAR JAK PELISTER i ete ti podobra LIGA ama jaki
I KOJ KE NAMESTI UTAKMICA DOZIVOTNO DA NEMA PRAVO ZA VO 1 LIGA i TOCKA..I MNOGU DRUGI RABOTI AMA....

a da ne zboram za uslovite vo koi treniraat...ama se se vrti okolu PARI...ama za da vlozi nekoj
1 DA NE PLAKJA DANOK
2 DA NE E ZRTVA NA NAMESTENI UTAKMICI(sigurna vlast FFM)
3.DA IMA GOLEMA PODRSKA I OD MEDIUMITE-ne samo prenos da davaat..
4.ZATVOR ZA SITE KOI NAPRAVILE IZMAMA VO FFM DO SEGA neka skape MITROVSKI vo zatvor i Haralampie
I kakva e ovaa rabota sega sto ja slusam sega se zalat od ffm do uefa deka politika se mesa vo ffm MORE ZATVOR ZA SITE STO GO DOVELE FUDBALOT DO OVOJ STEPEN NOZE DA IM SE SKRSAT.....NA NIKOJ DA NE MU TEKNE DA KRADE OD FFM I SAMO STRUCNJACI DA RABOTAT I FUDBALSKI IMINJA (ne pancev)

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Не дека бил кајакар...ама човекот не е за таму...да го биваше ќе се видеше со вардар ама...он само ги критикува и ги брка...и траска глупости по медиуми:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
shura напиша:
Не дека бил кајакар...ама човекот не е за таму...да го биваше ќе се видеше со вардар ама...он само ги критикува и ги брка...и траска глупости по медиуми:toe:
Не ме сфаќај погрешно, не сакам да те навредам... ама ти рече дека ниту Панчев, ниту Емил Божиновски не се за раководство. Прво, тоа е глупаво само по себе, не може земјоделец да работи како електричар. Ме сфаќаш нели. Плус, Панчев во Вардар што работи? Раководи со некакви финансии? Носи решенија. Панчев беше земен да одржува баланс меѓу играчите и управата, ама кога во управата на Скопски Вардар имаш Српски германец, затвореник и насилник со надимак Гризли... можеш и Ганди да бидеш мир нема да има. Вардар е друга приказна...
Работата на опозицијата(Панчев) е да критикува бидејќи позицијата(Хари & co.) не работат добро. Кога Панчев ќе дојде на власт и нема да работи добро, ќе отидеме ја и ти, и ќе ги критикуваме. Не се секирај... никој не е вечен... :wink:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
не те сфаќам погрешно/:cug:си правиме муабет...а верувај и јас сум еден од оние кои очајно сакаат да се подобри фудбалот...па затоа и кога пишував за ова и малце се револтирав и така...иначе никој не е вечен ама овие некако како да сакаат да те демантираат(ХАРИ):pos:се шалам...али денес фатив малце на васко ефтов емисијава и имаше емисија за ффм..да не знаеш кога има реприза?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
shura напиша:
не те сфаќам погрешно/:cug:си правиме муабет...а верувај и јас сум еден од оние кои очајно сакаат да се подобри фудбалот...па затоа и кога пишував за ова и малце се револтирав и така...иначе никој не е вечен ама овие некако како да сакаат да те демантираат(ХАРИ):pos:се шалам...али денес фатив малце на васко ефтов емисијава и имаше емисија за ффм..да не знаеш кога има реприза?
Васко Ефтов не беше овој со политика шо се занимава со емисијата, оој напорниот? Иначе не, незнам... :toe:

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
да да тој..го прашуваше нешто хари..ама како да беше во два дела едниот фудбал другиот..валјда политика..не го фатив,а баш ме интересираше што ќе каже МАФИЈАТА

Член од
18 април 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
kako da se podobri da ne kradat po tolku i drzavata da daj malce pojke pari za fudbalkot oti nisto vaka samo nadolu propast

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Dadi_bt напиша:
kako da se podobri da ne kradat po tolku i drzavata da daj malce pojke pari za fudbalkot oti nisto vaka samo nadolu propast
Ќе разбереме ли еднаш дека државата не е црвен крст. Ниеден светски клуб не опстојува од државата и својата младинска школа не ја турка со помош на државата.:pop: :nesum: Државата може да даде пари да се направи игралиште за мал фудбал во Јурумлери за децата да не безделничат... Се друго е работа на профит и спортски дух на сопствениците на клубовите...:mist:

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Zevsus напиша:
Nikako.
Treba da se napravi Jadranska ili je.em li ja kako ke se vika liga,vo koja sto ke vlezat 3hrvatski,3 srpski,3 bosanski,3bugarski,2 slovenski,2makedonski,1 crnogorski,1 kosovski timovi,pa da ima liga a so samoto toa i pari,i sponzorstva i posetenost!
Talenti nesomneno ima,ama duri po celiot balkan igraat dve derbija po sezona...nisto od niv,ke ostanat lokalni zvezdi!
Јас би го кажал истото како и Зевсус. Балканска лига со најјаките тимови, тоа би го наполнило Градски сигурно. :vozbud:

Член од
20 февруари 2007
Мислења
73
Поени од реакции
9
Spored mane najmnogu bi se podobril dokolku se davaat natprevari vo zivo. Taka preku MTV ke se gledaat utakmicite i niz cel svet preku satelit, pa moze da prosperiraat mnogu igraci

Kajgana Shop

На врв Bottom