Како да се заљубат во вас?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Трејси Кокс во книгата "Суперфлерт" наведува четири едноставни трикови кои може да ги искористите и да постигнете сите да се заљубат во вас. Не би верувале колку е лесно (според неа) да ги освоите оние кои ги посакувате.

Трејси признава дека триковите се засноваат врз манипулации со нечии чувства. Идеално би било кога некој ви се допаѓа едноставно да заврши во вашите прегратки, но во реалноста не е така едноставно, па игрите за освојување се неизбежни.

Не, не се грижете, не станува збор за никаква црна магија, ниту па постои гаранција дека со помош на овие совети некој ќе се заљуби во вас против својата воља, бидејќи доколку би било така - како што вели авторката на книгата - таа веќе би била во врска со Бред Пит.
Понекогаш може да ви се случи со месеци да "бркате" некого - без никакви резултати. Затоа, потребна е некаква тактика како сами себеси би си ја олесниле работата и на крај би завршиле покрај онаа личност која ја посакувате.

Бидете активни на почетокот, а потоа станете недостапни.
"Колку повеќе сте интерактивни со некоја личност, се зголемува веројатноста дека ќе и се допаднете", изјави Дејвид Либерман, американски стручњак за меѓучовечки односи. И Трејси се согласува со него, како и неколку студии обавени до сега.
Значи, на почетокот заборавете на искулираноста или ладниот однос, равнодушноста, избегнувањето и недостапноста. Наместо тоа, пронајдете што повеќе причини за да поминете што повеќе време со личноста која ви се допаѓа.

Кога сте сигурни дека дотичната личност ве смета за симпатични и пријатни, кога чувствувате дека сте ја освоиле и дека дефинитивно 'трза' за вас, потрудете се да станете помалку достапни. Но, бидете внимателни да не претерате со недостапноста. На сите нас ни е познато дека луѓето најмногу сакаат нешто што не може да имаат, нешто што им е недостапно. Но доколку преминете некои граници, може да бидете разочарани - и вие и вашата симпатија.

Не правете убави работи за нив, нека прават тие за вас
Ако направите нешто убаво за некого ќе се чувствувате добро. Вие сте задоволни, а задоволна е и личноста која штотуку ја размазивте. Поради ваквите ситуации често таа личност ја идеализираме, бидејќи мора да е "прекрасна" кога веќе заслужила такво нешто. Резултатот на трудот е уште поголемо 'зацапување' во таа личност.

Кога некој ќе направи нешто убаво за нас, и ние сме задоволни. Но, со тоа доаѓаат и некои други емоции, а не сите од нив се добри. Понекогаш се чувствуваме освоени. Тука е притисокот, бидејќи тогаш и очекувањата се поголеми. Кога нам ни се допаѓа некој, очајнички сакаме да правиме убави работи за таа личност. Но, подобро е да дозволите некој друг да ве размази вас, наместо обратното.

Контакт со очите
Психологот Зик Рубин спровел истражување кое покажало дека заљубените парови гледаат еден во друг 75% од времето додека разговараат. Во некои нормални услови на разговор, луѓето се гледаат од 30 до 60% од времето. Оваа техника некои ја употребуваат и кога сакаат да откријат колку е некој некому привлечен. Ова е многу корисна информација кога сакаме да се допаднеме некому.
Кога гледате диретно во очи некоја личност 75% од времето кое го поминувате разговарајќи со неа, го 'лажете' нејзиниот мозок бидејќи таа личност е свесна дека последен пат со некој така и толку се 'гледала' кога била заљубена. Пробајте ја оваа техника на некој кој ви се допаѓа - и резултатот може да ве изненади.
Уште нешто корисно - доколку не му се допаѓате некому, бидете сигурни дека нема да ви дозволи контактот со очите да трае долго.

Не го тргајте погледот
Психологот Зик Рубин дошол до уште едно круцијално откритие: на паровите кои се заљубени им требало повеќе време да го одвојат погледот еден од друг во моментот кога им се придружила некоја трета личност. А ова може да послужи како уште еден добар трик.
Значи, едноставно е. Додека разговарате со личноста која ја симпатизирате и сакате да ја освоите, кога вам ќе ви се придружи некој трет, не тргајте го веднаш погледот од симпатијата, причекајте некоја секунда. Така ќе и дадете до знаење дека ве интересира повеќе од некој друг.

Па, со среќа.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нема врска тоа со контактот на очите тоа си е само мислење на психологот кој што го напишал тоа.Мое мислење(а и го практикувам во животов)е дека треба да се гледа секој во очи додека зборуваш со неа/него,со тоа им даваш на знаење дека ги почитуваш и разбираш а со тоа и лесно се предвидува нивниот следен потег ако знаеш како(се трудам да не го злоупотребувам ова).Така да погледот во очи е добро нешто ама ценетиот психолог за некои работи не е во право.

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Тотално се согласувам со првата тактика, Бидете активни на почетокот, а потоа станете недостапни, дури и јас понекогаш ја користам :). А другите три, не баш. Според мене јас како машко треба да и помагам, да правам убави работи за неа, секако до одредена мера нели. За контактот со оче, сметам дека заљубените треба да се гледат во очи повеќе, некако ми нема смисла со некој да си а тој/таа цело време да го трга погледот.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Бидете активни на почетокот, а потоа станете недостапни.

Ми се чини како јас да го имам измислено ова:pipi:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Со првото најмногу се согласувам.Бидете активни на почетокот,а после станете недостапни.Имам забележано дека некој кога те одбегнува дека повеќе трчаш по него(барем јас правам така:kesa:).Освен тоа некогаш и го применувам ова и пали.:pipi:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Бато, ко ќе клам ја костум, црвена ружа на ревер, под мишки Нова Македонија а во џеб 1000 евра... секоја се заљубува у мене.

Z

ZeroStyle

Гостин
Треба и шарм бе. Харизма, некои се раѓаат со тоа.:back:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
добри се советиве шефов шо ги постирал :helou:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Шефе имам допуна на темава :D

Најчестите причини зошто мажите не се успешни со жените и како да ги избегнете

Грешка 1: Премногу фин со неа

-Си заприметил ли некогаш дека најатрактивните женски никогаш не се привлчени од „фини“ момци?
Се разбира дека си заприметил
-Можеби како и повеќето имаш по некоја атрактивна девојка како своја пријателка, која секогаш завршува со некоја „будала“, но никогаш не била сексуално заинтересирана за тебе.
-Си се запрашал ли што се слушува?​
-Всушност цела работа е едноставна...​
Жените не избираат поради тоа колку е фин некој, Го избираат тој што го избираат бидејки чуствуваат привлечност кон тој, а и неможат да објаснат зошто баш тој што го избрале им е атрактивен.
И знаеш што? Фин дечко не им буди ЧУСТВА на моќна привлечност.
Тоа што ќе се трудите да бидете фин, кај неа не преизвикува привлечност.
- Знам дека ова нема некоја смисла но ТАКА Е, и не се замарајте повеќе со „да се биде фин“.
Се додека не го прифатите овој ФАКТ, никогаш нема да бидете успешни со жените.

Грешка 2: Обидување да ја натерате неа да ве сака.

-Што повеќето момци прават кога ќе сретнат некоја девојка што НАВИСТИНА им се допаѓа, но не е заинтересирана?
Се обидуваат да ја „натераат“ девојката да се чуствува поинаку спрема нив.
Е па еве новост за вас: НЕМА НИКОГАШ ДА ГО ПРОМЕНИТЕ МИСЛЕЊЕТО НА ДЕВОЈКАТА КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА ПРИВЛЕЧНОСТА.
Ама никогаш, никогаш, НИКОГАШ. Ако не и сте привлечен што и да правите џабе е.
Не можете да и го промените размислувањето со „логичко расудување“.
Размислете, доколку девојката „не чуствува ништо спрема вас“ како мислите воопшто дека ќе го промените тоа со логика и расудување.
Но сепак сите го правиме тоа, молиме, „бркаме“, убедуваме на овој или оној начин.
Лоша идеја, која никогаш не проработува.

Грешка 3: Барање на одобрување или дозвола од неа

-Во желба да ги задоволиме женските секогаш бараме нивно одобрување или дозвола за нешто. Пример:„Сакаш ли да одиме ...ваму или таму “ ..„Може ли да зборуваме за ова или она ...“ ..
Е ова е уште една лоша идеја за да ја придобиете женската.
Треба да знаете една голема вистина: Жените никогаш не се ПРИВЛЕЧЕНИ од оние кои им одат по газот.
Немој да се сваќаме погрешно. Не треба да се однесувате како ИДИОТ за да бидете атрактивен за женските. Вистината е една, доколку се претворите во оној кој го прави нејзиниот збор „алфа и омега“ тогаш никоја нема да биде привлечена од вас. Верувајте ниедна не е сексуално прилечена од ПАПУЧАР, освен доколку е „настрана“.

Грешка 4: Обид да го „купите“ нејзиното внимание со плаќање вечери и купување подароци

Колку пати сте биле одбиени од некоја на која сте и ги плаќале вечерите и сте и купувале цвеќина и подароци поради некој кој не се однесува со неа ни половина отколку вие што се однесувате?
Да ова го имам искусено неколку пати, сигурно ви се случило и вас.
Знаете што, тоа што ве одбила и покрај сите тие работи што ги правите за неа сепак е НОРМАЛНО, бидејки не е природно да ги правите овие работи.
-Знаете ли што „и зборувате “ кога се однесувате вака : „Мислам дека не ти се допаѓам онаков каков што сум па ќе се обидам да го купам твоето внимание со подароци и плаќање на пијалоци и слично...“

Грешка 5: И кажувате како се чуствувате спрема неа премногу рано

-Оваа е една од најчестите и непроценливо лоши грешки што ги прават мажите,...споделување на чуствата за тоа како се чуствувате спрема неа. (Премногу рано сметам 4-5 месеци :) одкога сте заедно).
Сите сакаме атрактивни девојки, но знаете што, на таквите девојки и пристапуваат неколку души дневно, па можете да изброите колку души и пристапуваат неделно или месечно. Она што сакам да го кажам е дека тие се полни со ИСКУСТВО и знаат што ќе очекуваат.
Па кога само по неколку состаноци им кажете нешто како:„Знаеш што, навистина, ама навистина ми се допаѓаш“, ќе ве сметаат само како еден од многуте кои многу рано „се издрискал“ па нема да и бидете многу интересен понатаму.
Нема ама буквално никаква потреба да зборувате такви работи, повлечетесе од такви тензии, опуштете се, уживајте прво малце со неа.

Грешка 6: Не добивате секс. Како привлечноста работи кај жеите?

Додека вие можете да почуствувате привлечност кон некоја женска само со тоа што ќе го здогледате нејзиниот секси задник, кај женските тоа не е случај. Треба што побрзо да го прифатите овој факт. На женските и требаат чуства. Доколку сте способни да ги предизвикате вистинските чуства во неа, тогаш може да се зборува дека таа осеќа привлечност кон вас. Скоро пет години се обидував да си ја разјаснам оваа работа и едно е сигурно: Жените не се „палат“ многу , (најчесто многу малку) на вашиот физички изглед.
Единствена работа што може да ја „запали“ девојката е вашата личност или карактер. Доколку ги поседувате потребните црти од карактерот ВИЕ ќе ги привлекувате сите атрактивни девојки.
Не значи дека доколку сте само богат и убав жените ќе ве сакаат.
Многу е важно да го знаете секој чекор што треба да се направи со женската и тоа од првиот состанок до спалната.

Грешка 7: Размислување дека се е до парите или изгледот

Една од најголемите грешки што ги прават момците е одкажувањето од некоја атрактивна девојка размислувајки дека се е до парите или изгледот и дека таа никогаш не би сакала да биде со тип како него.
Ок, има и такви што само тоа ги интересира, ама тие не ни се приоритет.
Но 85% од женските, верувајте, се заинтересирани во личноста или карактерот а не до парите или изгледот.
Знаете што, јас немав ни кола, и знаам многу како мене кои имале повеке женски од било кој богат тип.​
Еве една вистина колку за споредба: Доколку знаете добро да го презентирате говорот на вашето тело и да знаете да ја одвивате комуникацијата со било која женска , можете да предизвикате онолкаво сексуално привлекување колку што вие би почуствувале доклку здогледате гола девојка во поза 'DOGGY STYLE'.

Грешка 8: Предавање на цела ваша моќ на женската​
Предходно спомнав дека е гршка да барате дозвола од женската за било што.
Слично на оваа грешка е да ја предадете цела ваша моќ на вашата девојка или „пријателка“.
Најголемата вистина е дека девојките не се привлечени од „папучари“, колку и да тоа изгледа поинаку.

Грешка 9: Незнаење што да се прави во секоја спечифична ситуација

Сега подгответе се за еден интересен факт: „Жените скоро секогаш знаат што мислите“ . Женските се 10 (десет) пати подобри во читање на говорот на телото од нас. Значи вашата единица 1x10 па нивната 10-ка :) Знам дека е тешко за верување но така е. Пример, доколку сте излезени со неа и сакате да ја бакните таа веќе го знае тоа :) .
Доколку не сте сигурни во себе и не знаете кога е моментот, таа само ќе ве посматра и никогаш нема да ви помогне :) . Така е и во сите работи со женските , пристапот, земањето на нејзиниот број, бакнежот, сексот, доколку не знаете таа нема да ви помогне :).
Значи доколку не знаете како во секоја сетуација највероватно ќе ја оплескате. И знаете дека е така.​
Многу е важно да знаете како да се справите во „ секој чекор“ со женските, од првиот состанок до креветот.

Грешка 10: Не ангажирање или небарање помош

Оваа е најголемата грешка од сите. Оваа гршка ги држи машките од тоа да бидат успешни со женските онака како што тоа од секогаш го сакале. Знам, машките не треба да покажуват слабост, не треба да бараат помош, такви сме сите нели. И јас бев таков , ама се сменав а и животот ми се смена од тогаш.
Да ви зборуваме малце повеќе за нас или за еден од нас, пример јас.
Пред околу 8-9 години јас бев толку непрактичен со женските што дојдов до фрустрирање. Ја паметам таа случка како вчера, пред мене стоеше најпрекрасната девојка за мене во тоа време и знаете што јас само седев таму(го паметам и местото) и незнаев што треба да направам и ненаправив ништо. Тогаш беше моментот на мојата преродба си ветив дека ќе направам се' ако треба „ќе одам до крајот на светот“, ама ќе го дознаам се' она што те прави успешен со жените. Ок, поминаа години, од почетокот сум правел „повеќе глупирања“, но тоа не ме спречуваше бидејки знаете што „Јас ја имав желбата да се променам“ и така и беше. Сега можам да и пристапан на било која женска, а и ми станало тоа како рутина, не имам некои преголеми чуства околу тоа, но знам дека ми е мило што “никогаш повеќе не се чуствувам како што се чуствував пред да се променам“. Еј, сега се ми е прекрасно, бидејки знаете која работа потсвесно ве одржува во живот : тоа е желбата за сексуално задоволување, потоа следува желбата за лична величина. Знаете што се случува кога успешно ќе ги задоволите двете: станувате среќна личност, независно дали сте свесен за таа состојба или ви е гајле :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Сосема си во право за грешка 1.
Мене на пример воопшто не ме привлекуваат фини момци или пак некој што така се однесува со мене.Незнам како да го објаснам ова ама сепак е така.Фин дечко или некој што ми спушта ѕвезди од небо воопшто не ме привлекуваат.Значи прекинете да бидете фини :smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Сосема си во право за грешка 1.
Мене на пример воопшто не ме привлекуваат фини момци или пак некој што така се однесува со мене.Незнам како да го објаснам ова ама сепак е така.Фин дечко или некој што ми спушта ѕвезди од небо воопшто не ме привлекуваат.Значи прекинете да бидете фини :smir:
Ах, извини барбико. Излези барем за момент од тој нискобуџетен филм.
Додека ти се трудиш да им привлечиш внимание на "нефините" момци, други девојки уживаат во вистинската убавина на она што се нарекува сигурност.
Тој што е фин ќе остане секогаш, а оној "бед гај", сигурно сеуште не е скрос социјализиран.:back:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
Шефе имам допуна на темава :D

Најчестите причини зошто мажите не се успешни со жените и како да ги избегнете

[/LEFT]
...а дан си секс-психолог? :pos2::pos2: се е точно..хаххаа ..бравос :pipi:

..инаку за привлекуање..хмм само првото тоа е точно..другово..тешко да пали =)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Дефинитвно погодиле...не ја е*и некоја 2%, не ја ни погледнувај ако видиш дека те зјапа цело време, па ќе се попали како тибетски јак у сезона на парење.:tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom