Како да се дојде до девојка?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
И ја тоа не можам да се изначудам.
Самиот маж ако има пари се докажува и покажува пред жената со тоа шо купува скапа кола, мотори, најскапа облека и се тоа.
Не сум сретнала до сега некој маж кој е богат а да не го покажува тоа и да не се расфрла.
Мажот нуди потпора и безбедност, а жената тоа го бара.

Освен тоа, мажите ги користат парите за да легнат нешо, а жената ги користи атрибутите ако и е дојдено до парите на мажот.
симпл.
Ах, последиците од визното гето...:pos2:
Офф, последиците од социјалната нестабилност...:pos2:
Кај заостануваме, почнавме да забегуваме во анти-еволуција, враќање кон предците...атавизам...

Тоа што ти го бараш од жена, жената не го бара од маж.
Капираш?
За среќа, различни сме.

Еве, земи си, праисторија, маживе ловат животињи, а жените се грижат за огништето, децата и остало...
Што мислиш, жената се борела да го фати нај харизматичниот маж? Нај средениот?
Златен, се борела да го фати оној кој носел највеќе плен дома. Оној нај способниот.
Мислиш денес нешто по различно е?
И денес, жената се бори да го освои оној нај способниот. Не се бори да освои пешко, па макар и да е ултра убав.
Во тоа време, за да уловиш добар плен, треба да си страшно физички подготвен, и ко шо приметуваш, тој ген, жената да се пали по згодни развиени батки, е сеуште останат, иако е сосема непотребен, со оглед дека денес мажот не заработува со физичка, туку со умствена сила. :)
Чисто процедурално...жената во праисторијата не се борела да фати никого, била плен и толку.Ако мислиш дека наоколу се врткале типци и типката бирала со кој ќе има деца...think again...Со доаѓање до репродутивна зрелост,некои си 13-14 години жената во групата била ебена од оној кој прв се пробил до неа,обично најјакиот во групата.Секако тој не одел рандом туку кај онаа со најголеми цицки и најширока карлица (примарен сексуален афродизијак на нашите предци)...Евентуалното одбивање или неспремност на женката за парење било решавано со прецизно пласиран директ или аперкат или некоја слична романтична постапка на нашите далечни предци. Во времињата кога мажот носел плен и заштита, жената носела потомство и ја чувала пештерата,колибата и само можеме да претпоставиме колклу имала право на глас во тие времиња.Тоа било тоа,надвор било ладно,опасности вребале на секој чекор,животниот век бил краток и тежок...немале време за многу преговори и игрици.

Пред околу 7000 години животот почнал да се менува со почетоците на земјоделството и сточарството и луѓето биле принудени да менуваат голем дел дел од дотогашните норми поради стабилност и врзувањето за земјата и живот во поголеми заедници,села и првите градови.Така почнала да вирее моногамија,одредени морални норми и стандарди во однесувањето кои подоцна се менувале и усложнувале со тек на време до денес.

Да, денес е различно.Иако на балканот и веројатно во дел на Кавказот и некои висорамнини на Хималаите се уште се негуваат традициите на нашите неандерталски предци како резултат на специфичните услови на живот.
Кај нас...турско...500 и нешто години...јебига...:pos2:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Основно е да сакаш со девојка.А потоа следи.....

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Туку до девојка можеш да стигnеш на мноогу лесен начин. Ти треба хумор, дружљубивост, добар шмек, и финтата шо ке ја употребиш да ти пали...
Другото она сама ке си го бара... :)
mnogu iskusno kazano drugoto sama ce si go bara

--- надополнето ---

некој гледа фаца
некој ци*ка
некој гз
а некој цела композиција

e ova e ebo :toe:
mene me interesira samo garazata za mene da se otvara i da ne vleguva drug da mozae kaj da si parkiram feraritO i dvete lambi samo mene da mi svetat i usnite mene samo da me miluvaat

Р

~~РубинРед~~

Гостин
^

Oф мори мајко :pos: :pos: :pos:

Ние бараме смисла на хумор,искреност,добрина...сето тоа што го кажа la loca...и твоја е:)
И да,некои гледаат надворешниот изглед,но треба и да има карактер...:toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ние бараме смисла на хумор,искреност,добрина...сето тоа што го кажа la loca...и твоја е:)
теоретски лепо звучи, али малчица је друкчије у пракси

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
^

Oф мори мајко :pos: :pos: :pos:

da go barate toa ok ama prven so zabelezuvak kaj nego kako ce posapis ako ima lice kako raskopan asflat dali bi imala so nego nesto i jas bi go staval ferarito ama vo ubava garaza a ne vo bilo koja

--- надополнето ---

temata bese kako da se fane devojka>so mozok treba da i rabote boljerot

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
ајде бре каде се изгубивте !???

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.093
Биди тоа што си :),без приправање и сл... Барем мене ми успeва.

Член од
14 декември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
1
Кога ке влезеш во кафич, не мора секогаш да седнеш до поубавата девојка :) Биди опуштен :)

A

Auditore

Гостин
Со автобус.
Првин нишаниш повеќе, и која највеќе ти ја фаќа око, со своја тактикта и пристап идеш кон неа и се опушташ се да тече спонтано.

С

сашенко

Гостин
Со автобус.
Првин нишаниш повеќе, и која највеќе ти ја фаќа око, со своја тактикта и пристап идеш кон неа и се опушташ се да тече спонтано.

Toa од спојлерот извади го да го видат поубаво.СВОЈА ТАКТИКА болдирај го и ке почне убава дискусија.Тактиката е битна.Кој ја има неа не бара совети по форуми.А кој бара, значи такво нешто му треба..барем јас мислам така

П

Пепси_

Гостин
Да имаш соодветен ИЗГЛЕД за да ја привлечеш некако таа девојка а тек после.... ...
Каков е тој соодветен изглед сварно ме интересира ?
Јас мислам дека не игра улога изгледот требе да бидеш самоуверен кога ќе идеш во attack и да не мислиш тактики оти ова не е фудбал или ракомет идеш и мора да бидеш директен за да ги скратиш твоите и маките на твојот соговорник. И нормално ако има фид бек ќе продолжиш со рандом муабетчиња а ако гледаш дека не е заинтересирана културно си идеш.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
тачно, еднаш се најдов уште пред 3-4 со женска и со нејзиниот брат, и ко почнавме со него за книги да збориме имав осет дека она за малку ќе призаспиеше:vozbud: И после се договоривме више да не збориме на таква тема во нејзино присуство:)
Значи каква енергија зрачиш таква девојка привлекуваш, ако си депресивен-депресивна девојка, ако си весељак-позитивна девојка, итн, ако пробуваш да и скренеш внимание на некоја проста сељанка со муабет за литература и уметност, обидот тие БИГ ФЕЈЛ, паѓа во вода, секоја акција си носи соодветна реакција, какви импулси праќаш такви добиваш, ако пробуваш да привлечеш некоја ефтина кич девојка, само распопчај кошуља опни златен ланец на груда, пушти гласна музика во кола и кога ќе поминеш покрај неа свири и намигни искочи од кола и плесни ја јако по гс дур и намигнуваш..

Kajgana Shop

На врв Bottom