Како го разбирате светот?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И јас престанав да го разбирам .. можеби не била поентата во тоа да се разбере, туку да се живее.:nesum:
Во право си, од многу философирање глава боли а и животот си проаѓа

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Jas svetot go razbiram..... NE go razbiram, a ne se ni trudam poveke! Kolku poveke i da se trudam i analiziram pak imam po nekoja dilema, ima mnogu kontradiktornosti vo ovoj svet, koj celi na samounistuvanje. Eden od problemite se javuva vo mojata nemoznost da ja svatam destruktivnata priroda na covekot! Ama toa e ..... nemozam da se obremenuvam so oviie temi bidejki mi nanesuvaat glavobolka :)
Znaci ovoj svet ne e za razbiranje, ne zasluzuva mojot i vasiot mozok da se opteretuva so sranjata sto milion generacii gi ostavile zad sebe:)

Sepak mislam deka na kraj se ke se svede na licnata satisfakcija na edinkata:) mojata, tvojata, na drugar ti ili drugarka mi........ i so toa ke se relativizira momentalniot pogled na svetot sto dopolnitelno ja komplikuva situacijata!
I pak odpocetok vrti se vo krug:)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Portret zivota mog
Mesec prosipa bokal fosfora
Vitraz mraza na oknu prozora
Jedne noci ko ova znace Bog
Doslikacu portret zivota svog

Silueta se davno nazire
Neko uzdahne, neko zazire
Isto vide, a razno tumace
Djavo prste u farbu umace

Prave si boje dodala
Na taj portret zivota mog
Talase plave, nijansu lave
Vrtloge zelenog...

I lila tamnu ceznjivu,
I boju breskve neznu
I sramezljivu
Svetlo sivu nepogresivu

Roze nadjoh medj' starim pismima
Modru vrpcu nad teskim mislima
Ukrah ridju iz pera drozdova
Laki purpur iz prvih grozdova...

Uzeh oker sa svece svecarske
Drap sa svilene masne becarske
Mrku s tambure tuznih tonova
A cinober sa nosa klovnova

Prave si boje dodala
Na taj portret zivota mog
Talase plave, nijansu lave
Vrtloge zelenog...

A crnu nisi stedela
Ali bez nje bi bela,
Jos izbledela
Bez crne bela ne bi vredela

Srce je moje napuklo
K'o kora starog bagrema
Al' u tvom oku
Kao lane zadrema.

I jedva kao sapat ti
Nicu po uglovima
Zlatne paprati
Pramen sna u sliku navrati

Vetar dokono senke spopada
Huk u ambis tisine propada
Jedne noci k'o ova, znace Bog
Doslikacu portret zivota svog

Да не ја тупам многу,фини работи има Балашевич кажано во песната,животот ми е само една празна книга,еден голем празен лист хартија,сите бои во него зависат од мене...или општо кажано се што сакаме да го имаме зависи колку сме спремни да му ја дадеме најубавата боја:wink:.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Јас светот го разбирам како нива... не не....јас светот го разбирам како бавча...не не не... МАЛА ШАЛА.

Он топик: светов го разбирам ко група во која ретки се тие со памет кој вистински го користат...

За останатите...не вреди да се спомнува

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Како ринг каде што сите се борат.

bavarec_oh

FCB Support
Член од
8 ноември 2007
Мислења
188
Поени од реакции
1
Јас го разбирам светот како коњтејнер со разни видови на ѓубре...

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Како чорапа. Ако превише долго си у него, почнуваш да смрдиш....

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
светот е ништо! ние во него сме се`!

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Ај овде писете како вие го сфакате светот??

ај јас ке почнам

Па вака секој во светот се обидва да преживеј прво си гледаме за нас потоа за другите добро има исклучоци ама тоа се многуу малку кој не влијат на другите. КО ќе видиш кругот на доминација сегде преовладува, волкот оди во глутница ама ко ке е време за јадење секој се снаога како знај. Истото се случува и со човекот, ко ке нема мака со другите е заедно се дружи, кога ќе се речи сега треба да направите ова и ова тој шо ќе напрај повеќе добива награда, тогаш секој за себе ни пријателите не се пропознаваат. Секогаш има кој е над некој на пример има 1000 антилопи и 3 лава така што бројот на антилопи зависи од бројот на лавој и обратно кога ќе видиш се се врти во круг. НИе можи мислиме дека ја уништуваме природата ама колку што ја уништуваме толку и таа не уништува. Ко ќе видиш светот ти е само еден круг на движење без крај и почеток.
Можи ме сфативте можи не ама за тоа дали ме сфативте друг пат ќе пишам
pa, ja te razbrav, za drugite ne znam, i mozam ovaka da se nadovrzam na tebe... vo odnos na toa de :D

tocno deka sekoj si gleda individualno za sebe koga ima kjar, a koga ne se priklopuva na okolinata... ( latas ova mi e od profesoro po sociologija, samo so drugi zborovi ) :D... zborot mi bese... deka .... ej zaboraviv... a aha, znaci na pr ja, uopste ne se sovpagjam so 90% od drugite, ali toa mi odgovara iskreno, vo najgolem del od vremeto, iii sea da kazam kako go razbiram svetov.... epa stoznam, isto kako i ti, da ne opsiruvam sea toa deka sekoj gleda da si pravi za sebe za da mozi podobro da zivee, da ne te povtoruvam samo ke znaes deka se soglasuvam so tebe 100% i to! :D
ajt pozz... i ne jadi tolku ej!!!!:nenene:

K

kat.<3

Гостин
како круг. на секоја една надворешна точка од секоја заоблена линија се наоѓаат сите личности кои ни значат, а во самиот центар на тој круг се наоѓаме ние, но за да застанеме во центарот на кругот и да можеме да дадеме љубов на оние што стојат на таа надворешна точка мора да сме научиле од тој еден единствен човек кој стоел во центарот на кругот пред нас, оној кој јас сакам да го нарекувам СИЛЕН ангел. секој човек си има еден, и Тој доаѓа секогаш во вистинско време, ни порано ни подоцна.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
za uteha ne si edinstven!!!!!vsunost toj i ne postoi da bide razbran tuku da se zivee momentot a toa sto eden nas poznat makedonec se proiznel kako go razbira svetot vsusnost kazal kakov saka da go vidi svetot voopsto.ne deka vo toa vreme svetot bil pole na kulturen natprevar medju narodite.a moe mislenje e deka vo svetot vo ovoj moment vladee"najpe...sko" odnesuvanje medju narodite

TraLaLaLa

Eternal Pessimist
Член од
26 јануари 2008
Мислења
182
Поени од реакции
7
Јас не го разбирам светот...и светот не ме разбира мене (квит сме:toe:)

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Како го разбирам светот ли?Можам да се раководам според една изрека која вели:УМНИОТ САМ СЕБЕСИ СЕ ПРИСПОСОБУВА НА СВЕТОТ,ДОДЕКА ГЛУПИОТ ГО ПРИСПОСОБУВА СВЕТОТ НА СЕБЕ.ОТТУКА,ЦЕЛИОТ ПРОГРЕС ВО СВЕТОТ ДОАЃА ОД ГЛУПАВИТЕ.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Никако. Ја уште не стигнав да го разберам, они ќе го разнесат. Скотови. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom