Ај овде писете како вие го сфакате светот??
ај јас ке почнам
Па вака секој во светот се обидва да преживеј прво си гледаме за нас потоа за другите добро има исклучоци ама тоа се многуу малку кој не влијат на другите. КО ќе видиш кругот на доминација сегде преовладува, волкот оди во глутница ама ко ке е време за јадење секој се снаога како знај. Истото се случува и со човекот, ко ке нема мака со другите е заедно се дружи, кога ќе се речи сега треба да направите ова и ова тој шо ќе напрај повеќе добива награда, тогаш секој за себе ни пријателите не се пропознаваат. Секогаш има кој е над некој на пример има 1000 антилопи и 3 лава така што бројот на антилопи зависи од бројот на лавој и обратно кога ќе видиш се се врти во круг. НИе можи мислиме дека ја уништуваме природата ама колку што ја уништуваме толку и таа не уништува. Ко ќе видиш светот ти е само еден круг на движење без крај и почеток.
Можи ме сфативте можи не ама за тоа дали ме сфативте друг пат ќе пишам
pa, ja te razbrav, za drugite ne znam, i mozam ovaka da se nadovrzam na tebe... vo odnos na toa de
tocno deka sekoj si gleda individualno za sebe koga ima kjar, a koga ne se priklopuva na okolinata... ( latas ova mi e od profesoro po sociologija, samo so drugi zborovi )
... zborot mi bese... deka .... ej zaboraviv... a aha, znaci na pr ja, uopste ne se sovpagjam so 90% od drugite, ali toa mi odgovara iskreno, vo najgolem del od vremeto, iii sea da kazam kako go razbiram svetov.... epa stoznam, isto kako i ti, da ne opsiruvam sea toa deka sekoj gleda da si pravi za sebe za da mozi podobro da zivee, da ne te povtoruvam samo ke znaes deka se soglasuvam so tebe 100% i to!
ajt pozz... i ne jadi tolku ej!!!!:nenene: