Како ги замислувате пеколот и рајот (ако воопшто постојат)?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Докторот кој поверува во рајот
Скептичниот научник кој во својата кариера цели 15 години го проучувал мозокот- неврохирург- отфрлајќи ги приказните на пациентите за патувањата во рајот, јавно признал дека и сам доживеал патување во рајот откако самиот постанал пациент преку свое лично искуство со блиската смрт- кога во 2008 го напаѓа опасна бактерија која предизвикала кома во која бил седум дена.

а што доживеал и видел- погледнете
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 22:04 ---
http://www.opposingviews.com/i/religion/christianity/video-neurosurgeon-dr-eben-alexander-experiences-heaven-near-death

M

Muranyi

Гостин
Многу би имал да пишам како си ги замислувам Рајот и Пеколот,тие слики ми се изградени уште кога бев дете,но бидејќи нивното постоење е бесмислено,затоа нема да се мачам воопшто:)
Секој човек си има свој Рај и свој Пекол,тука на Земјата и тој самиот е нивен креатор.Дали ќе живее во Рај или Пекол тоа зависи од самиот човек и начинот на живот што го избрал да живее.
Прекрасни градини каде цело време грее Сонце и готвачки казани каде се варат убијци цела бесконечност,постојат за заплашување и залажување на човекот за да го одвлечкаат да ја увиди совршеноста и бескрајната убавина на животот.Навистина подмолен,да не кажам педерски подмолен концепт кој опстојува со милениуми.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставре. Прочитај, пишува, не тролувај на сите теми.
За писмени луѓе има пишан збор каде е објаснето постоењето на рајот и пеколот.
Што е ова?

Прикаска за недоквакани?

Пред овој ликот има уште неколку слични приказни за ликови кои го направиле потполно истото. Инаку, голема е веројатноста дека Исус воопшто не постоел.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Што е ова?

Прикаска за недоквакани?

Пред овој ликот има уште неколку слични приказни за ликови кои го направиле потполно истото. Инаку, голема е веројатноста дека Исус воопшто не постоел.
Ставре.
Исус постоел. Има историски докази, не само библиски пишани, иако и Библијата е коректна депикција на историјат и историски збиднувања.

А за пеколот и рајот, лесно. Не се дворожни копитари со црвени лица кои злокобно се церат над напатени казани полни души. Не. Туку пеколот е за сите инаков, за сечиј грев и гревови. За да дојде до покајание. Дваш не, трижкратно покајание. Или да нема покајание до конечниот суд.

И, иако е малку оф топик, ама доказите за постоење на Бог, а следствено и на рајот и пеколот се дадени на мошне интересен начин од чичо Фомка одамна. Не сум јас виновен што не им текнало на таквите како тебе и другите атеисти, контраши и секакви љаши. Шушмуљаво ви е, знам, ама Фомче прв приоказание дал за постоење на Бог, од што деривирај се натаму.

Не мислам да те учам повеќе, не тролај, седни читни, имап интернет побогу. Се целиш учен и начитан, а не читаш и не приемчив си за ука и ум.

s'not our fault, sport, is not.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ставре.

Не мислам да те учам повеќе, не тролај, седни читни, имап интернет побогу.
:pos:

Закон си. Наведи три историски извора различни од Библијата, за тоа дека Исус воскреснал. Ајде не три, наведи два.

Наведи три историски извири настрана од Библијата, коа во суштина е збирка на народни приказни, дека Исус постоел.

Еве бабата во приказната за Црвенкапа била изедена од волкот. Потоа ловецот го убил волкот и ја извадил бабата жива. Тоа му доаѓа како воскреснување. Имаш доказ дека бабата не воскреснала? Во приказната пишува дека така се случило, мора да е вистина.

:D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Let me quote myself in bold.
Не мислам да те учам повеќе, не тролај, седни читни, имап интернет побогу. Се целиш учен и начитан, а не читаш и не приемчив си за ука и ум.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Let me quote myself in bold.
Така е најлесно. Кога немаш одговор, тролај.

Тажната вистина за бајката наречена рисјанство е дека НЕМА НИТУ ЕДЕН ИСТОРИСКИ ДОКАЗ настрана од Библијата дека Исус воскреснал.

Тажно, а?

:D

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 21:57 ---
Само еден се вратил.

Се друго е бесполезна дискусија или Supernatural TV серијата.
E ok de, Toj eden. Nie zborime za obicnite smrtnici.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:07 ---
ахаххаа ахаххааа кога го напишала ова Стела ахахаа....каква хипокритија невидена!!!!! Верува во пекол и рај БЕЗ доказ пошо се надвор од нашите сетила, а на друга страна се исмејава на самовили и сеништа буахахахаааа :tapp::tapp:

Лелееееееееее

Almala,четврток во 14:15 tema Babini devetini, str. 8
Многу грешки правите што ги викате старите заостанати.....иако може некои биле неписмени, знаеле многу. Секое вакво верување си има причина. Старите верувале во овој и во оној спиритуален свет.
Тоа околу полноќ и баба ми ми го има кажано. Самовилите вечерале и ако им згазнеш во вечерата ќе те проколнат.
Метењето откако некој твој ближен ќе замине што не смееш да го правиш - кога метеш позади некој со метла, го бркаш никогаш да не ти се врати....ете затоа.
За пу пу пу да те серат кокошките или коа жени плукаат во нокти свои е да не го урочат детето. Секој може со очи да урочи и несакајќи, па го огрубуваат и огрдосуваат за да не го фати.
Almala, четврток во 14:15 NEMA POTREBA DA KOMENTIRAM....

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 21:57 ---

E ok de, Toj eden. Nie zborime za obicnite smrtnici.
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 22:07 ---

Almala,четврток во 14:15 tema Babini devetini, str. 8
Многу грешки правите што ги викате старите заостанати.....иако може некои биле неписмени, знаеле многу. Секое вакво верување си има причина. Старите верувале во овој и во оној спиритуален свет.
Тоа околу полноќ и баба ми ми го има кажано. Самовилите вечерале и ако им згазнеш во вечерата ќе те проколнат.
Метењето откако некој твој ближен ќе замине што не смееш да го правиш - кога метеш позади некој со метла, го бркаш никогаш да не ти се врати....ете затоа.
За пу пу пу да те серат кокошките или коа жени плукаат во нокти свои е да не го урочат детето. Секој може со очи да урочи и несакајќи, па го огрубуваат и огрдосуваат за да не го фати.

Almala, четврток во 14:15 NEMA POTREBA DA KOMENTIRAM....
Поента имаш или си играчки као 20 годишно дете? Мислиш нешто ќе демантираш? Јас не скокам од едно мислење на друго, овде сите знаат во што верувам.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Поента имаш или си играчки као 20 годишно дете? Мислиш нешто ќе демантираш? Јас не скокам од едно мислење на друго, овде сите знаат во што верувам.
Rekov deka nema potreba da komentiram i nema da komentiram. Sto si napisala sama gledas.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Rekov deka nema potreba da komentiram i nema da komentiram. Sto si napisala sama gledas.
Јас знам што сум напишала. Ти не се гледаш што пишуваш? Од една страна слепо веруваш во христијанството и рспнати а оживеани деца на Богови; а од друга им се исмеваш на бабите за самовилите.....мислам flip= flopping
anyone? Ова е веќе стварно смешно од твоја страна. Стварно не гледаш?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Јас знам што сум напишала. Ти не се гледаш што пишуваш? Од една страна слепо веруваш во христијанството и рспнати а оживеани деца на Богови; а од друга им се исмеваш на бабите за самовилите.....мислам flip= flopping
anyone? Ова е веќе стварно смешно од твоја страна. Стварно не гледаш?

Не коментирај, немаш што да кажеш нити па да се објасниш. Ама ај, млада си. Ќе сфатиш еден ден што си трескала.
Fala :)

Abe gledam i pak ne mi se veruva deka nekoj moze da sporeduva hristijanstvo so samovili..:tapp:

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Fala :)

Abe gledam i pak ne mi se veruva deka nekoj moze da sporeduva hristijanstvo so samovili..:tapp:
ајдееее хахахааа само што видов нормално си одговорила ахаха не се споредуваат работите него верувањатаааа аман

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
ајдееее хахахааа само што видов нормално си одговорила ахаха не се споредуваат работите него верувањатаааа аман
Ama ako saka nekoj da veruva deka postojat nematerijalni sustestva samovili sto jadat (znaci materijalno, hrana) neka veruva. Ja i dalje ke si se smeskam. Moe pravo. Isto kako sto ti imas svoe pravo mene da mi se smeskas.

Kajgana Shop

На врв Bottom