Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Аха. Марихуанита? :)
Мора да е канабисот, бидејќи јас лично не познавам поблагодетна билка. Којашто btw била составен дел од светото масло со кое Исус и останатите свети лица од минатото лечеле разни болести кај луѓето. Познато на англиски како holy anointing oil.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.649
Поени од реакции
31.877
Најефикасниот лек за рак беше пронајден во 50тите, имаше едни Нобеловци тогаш кои ја кренаа наградата атер за придонесот во искоренувањето на оваа болест. Поврзан лекот беше со витаминот б-17 кој го има во коските од кајсиите. Но сите истражувања и документи се спалени и јок, ги нема повеќе, а со тоа и најефикасниот лек некогаш пронајден. Пари треба да се вадат, не луѓе за без пари да се лекуваат.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Please.. Единствениот начин со коноп да излечиш болест е да се обесиш.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Gospodovata bilka sodrzi OMEGA-3 i OMEGA-9....

Tie dve komponenti se najvazni za lekuvanje na bila koja bolest i istata e skoncentriorana tokmu vo ovaa bilka.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
И ела после објасни зошто рибарите добиваат рак :pos:

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Kakva e voopsto vrskata na ribarite so ovaa tema?... Tie lovat riba.

Da ne si ribar?
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 16:42 ---
Тоа е исто како ЗОШТО ЛЕКАРИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА ДОБИВААТ РАК...

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Kakva e voopsto vrskata na ribarite so ovaa tema?... Tie lovat riba.

Da ne si ribar?
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 16:42 ---
Тоа е исто како ЗОШТО ЛЕКАРИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА ДОБИВААТ РАК...
Па ваљда рибата ги содржи тие лековити масти во поголема концентрација од конопот... Или слабо биологија, повеќе си по народна медицина?

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Претпоставувам немаш желба да го погледаш видео запиосот од 54. минути. Нема да погрешиш а потоа поинаку ќе дискутираш - со поинакви прашања и поинакви заклучоци...
Утре нови согледуѕвања и нови линкови... Одам на Бадникова вечера,.но не да дојдам до денарот вметнат во лебот...

Добра забава...

Да... рибата не ги содржи двете ОМЕГА...

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Го имам погледнато видеото како и 3-4 на иста тема каде што се збори за индустриската корист на конопот, но ниту еден кредибилен извор не тврди дека лечи 600 болести вклучувајќи го ракот, тоа кој и да ти го рекол, те излажал ко мало дете. Може Рокфелер да забранува до утре ако сака производство на таков лек (дури и да си доволно глуп да веруваш во такви теории), гласината ќе се прочуеше и лекот ќе го правеа по дома. Дури и 10% смртноста од рак да беше намалена поради коноп, јас ќе ти го прифатев аргументот како валиден, ама вака извини но сето ова ти се snake oil приказни.

Конопот ми е мене добро познат (не ми се смејте, не сум џанак), апла се интересирам за биологија и сум љубител на ботаника. Сум растел секакви чудноватии од Мосо и Нигра бамбуси до Venus fly trap, а еве сега ќе растам и Moruga Scorpio пиперче, така да знам 2-3 работи за зелениве пријателчиња. Стварно е конопот чудо од растение и стварно може да се искористи за огромни заштеди при греење (но ни приближно колку што тврди видеото), но лековит не е.

Јас еднаш поверував на народни иљачи, кога ми рекоа дека е добро да јадам свежа боровинка ако имам проблем со стомакот, па лапнав 100тина грама и завршив вечерта на интензивна, на лаважа. Замисли изненадување, боровинките (и било која бобинка или семка) била ептен лоша за моето оштетено црево. Ради тие народни лекови можев да си го оставам животот токму таму и тогаш, во таа постела, во моите најубави години.

Затоа не го л'жете народот така дрско, доста е што семејствата се емотивно растроени ради некој близок болен од рак, малку ли мака имаат па уште вие ќе профитирате на нивна сметка и ќе им давате лажна надеж. Колку треба да е безобразен човек за да заработува на ваква ранлива група? Стварно ли тие пари ви се слатки после, кога ќе помислите дека низ солзи се спечалени и со последна надеж дадени?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.764
Поени од реакции
18.521
Најефикасниот лек за рак беше пронајден во 50тите, имаше едни Нобеловци тогаш кои ја кренаа наградата атер за придонесот во искоренувањето на оваа болест. Поврзан лекот беше со витаминот б-17 кој го има во коските од кајсиите. Но сите истражувања и документи се спалени и јок, ги нема повеќе, а со тоа и најефикасниот лек некогаш пронајден. Пари треба да се вадат, не луѓе за без пари да се лекуваат.
Можеби помага, не викам не, но она што луѓето не го земаат во предвид е дека тревата која се дава на болните на запад, е природна, со проверен квалитет и начин на одгледување, додека од друга страна кај нас она што се пласира е извештачено до максимум....ја прскаат со 300 глупости.

Така да најсмешно ми е кога ќе чујам, природно си е природно :icon_lol:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.649
Поени од реакции
31.877
Можеби помага, не викам не, но она што луѓето не го земаат во предвид е дека тревата која се дава на болните на запад, е природна, со проверен квалитет и начин на одгледување, додека од друга страна кај нас она што се пласира е извештачено до максимум....ја прскаат со 300 глупости.

Така да најсмешно ми е кога ќе чујам, природно си е природно :icon_lol:
Постот кога го напишав денес не беше во темава под наслов ,,Како влијае марихуаната на здравјето" така да постов мој добива целосно друга смисла.........Беше во тема поврзана со Господова билка каде се пишуваше за лекови за рак.

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Premnogu ste netrpelivi... Za da sednes vo Ferari i da sakas da go vozis bez da imas polozeno vocaki, osuden si na neuspeh...

Tie sto baraat vednas i sega ne gi poznavaat normite i pravilata koi vodat do soznajnoto...

Gospodin "Al" saka od mesto da trgne so Ferarito ufluvajci vo sesta brzina... Se gasi motorot.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Premnogu ste netrpelivi... Za da sednes vo Ferari i da sakas da go vozis bez da imas polozeno vocaki, osuden si na neuspeh...

Tie sto baraat vednas i sega ne gi poznavaat normite i pravilata koi vodat do soznajnoto...

Gospodin "Al" saka od mesto da trgne so Ferarito ufluvajci vo sesta brzina... Se gasi motorot.
Gospodin "Al" е акробатски АТВ возач кој нема возачка ниту за мотор ниту за кола. Your argument is invalid.

Сепак не ти ја сфаќам поентата, доаѓаш на ФОРУМ, започнуваш нешто што се вика ДИСКУСИЈА и потоа се вреѓаш кога некој има спротивставено мислење? Што мајка бараш на форум тогаш? Отвори си сајт на кој нема да можат да коментираат луѓето. Ти го сфаќаш ли воопшто концептот на дискусијата? Ако мислеше дека сите по дифолт мора со тебе да се согласат, гадно си се заебал.

И ако сакаш да ме уќутиш, направи го тоа со аргументи а не со навреди и дискредитирање. Со тоа само уште повеќе ќе ме мотивираш и започнуваш игра која сигурно ќе ја загубиш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom