Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Тие што се губат во времето и просторот претеруваат, исто како да си мавнал кило ракија на екс. Халуцинации не предизвикува, тоа што си го пробал најверојатно било измешано со уште некоја друга субстанца за да биде "појака" пошто најверојатно била со малку ТХЦ... што би рекле од полиција со послаб квалитет.
Единствено како халуцинација ми се случило да слушам звуци песни и тоа многу убави кои никогаш не ги имам чуено. Значи аудио халуцинации се можни. Не и визуелни.
А што се тоа бедови?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Ако марихуаната не е штетна колку цигарите, зошто тогаш тие што пушат често трева се губат во времето и просторот?
Има еден куп легални апчиња, што ги даваат на разни пациенти, со кои нема да се изгубиш во времепросторот, него ќе бидеш амеба!

И прочитав низ темава демек марихуаната не предизвикувала халуцинации.. Пред некој ден тргнав 2-3 пати, чисто од радозналост, и јас лично доживеав халуцинации. Ми велеа демек некој бедови сум имал, ама сигурен сум дека беа халуцинации.. Или ако халуцинациите ги нарекуваат бедови.. тоа е веќе друго. Инаку сеедно ми е дали ќе се легализира во МК или не, ионака веќе е достапна на секое место и во секое време.. Легална да беше, немаше да ја има колку што ја има сега.
Марихуаната не предизвикува халуцинации.

Ако баш ти си имал халуцинации, уникатен си по нешто. Не знам дали е добро или лошо, па затоа боље прекини.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ако марихуаната не е штетна колку цигарите, зошто тогаш тие што пушат често трева се губат во времето и просторот? И прочитав низ темава демек марихуаната не предизвикувала халуцинации.. Пред некој ден тргнав 2-3 пати, чисто од радозналост, и јас лично доживеав халуцинации. Ми велеа демек некој бедови сум имал, ама сигурен сум дека беа халуцинации.. Или ако халуцинациите ги нарекуваат бедови.. тоа е веќе друго. Инаку сеедно ми е дали ќе се легализира во МК или не, ионака веќе е достапна на секое место и во секое време.. Легална да беше, немаше да ја има колку што ја има сега.
Тие што се губат во времето и просторот претеруваат, исто како да си мавнал кило ракија на екс. Халуцинации не предизвикува, тоа што си го пробал најверојатно било измешано со уште некоја друга субстанца за да биде "појака" пошто најверојатно била со малку ТХЦ... што би рекле од полиција со послаб квалитет.
Единствено како халуцинација ми се случило да слушам звуци песни и тоа многу убави кои никогаш не ги имам чуено. Значи аудио халуцинации се можни. Не и визуелни.
Од пушење марихуана не се добиваат халуцинации.(точка)
Неможеш ни да се изгубиш во времето и просторот, само филмови си правите демек Еј напушен сум браааааат „Пис и на тебе бабо“.
„Откачувањето“ е исто и од еден џоинт и ако испушиш цел килограм. Единствено времетраењето на дејството се зголемува. Ако испушиш еден џоинт ќе те држи еден два часа и ќе си го постигнеш максимумот, ако запалиш после уште еден максимумот е ист, само се продолжува. Е сега ако во тие еден два часа после првиот џоинт испушиш и цел килограм, исто ти се фаќа, нема да си по „откачен “.
Параноја би те фатило поради истите причини ако пушиш цигари а дома не сакаш да те дознаат. Се е во главата, не е џоинтот виновен за паранојата.
Е сега за халуцинациите, тоа што го спомна Костур, не се тоа звучни халуцинации, туку после џоинт ти се изоструваат сетилата и можеш да ја слушнеш вистинската музика во некоја песна. Секој инструмент можеш да го слушнеш одделно иако е дел од целата композиција.
пр. за мене Допесмокер на Слип е различен ако го слушаш после џоинт и пред џоинт. :)

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Ако баш ти си имал халуцинации, уникатен си по нешто. Не знам дали е добро или лошо, па затоа боље прекини.
Не баш јас. И тие околу мене имаат нешто слично на халуцинации.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Не баш јас. И тие околу мене имаат нешто слично на халуцинации.
Полека глеам дека проблемот изглеа е во различното сфаќање на зборт халуцинација.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
„Откачувањето“ е исто и од еден џоинт и ако испушиш цел килограм.
Па и не би рекол дека е исто,од еден џоинт ти е таманка,опуштен си,лабав си,све ти е интересно послем тоа ако пушам уште еден фиш ке се напраам кома не ке можам од кауч да станам проследено со мала параноја,a ако пашнам уште еден фиш тоа ми резултира на спиење т.е не само што не ке можам од кауч да станам туку ниту муабет да правам нит ништо само сакам да си легнам :)
Но факт е дека нема визуелни халуцинации може само некој аудио халуцинации на пример некоја песна што си ја слушал цел ден да ти иде во позадина :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Па и не би рекол дека е исто,од еден џоинт ти е таманка,опуштен си,лабав си,све ти е интересно послем тоа ако пушам уште еден фиш ке се напраам кома не ке можам од кауч да станам проследено со мала параноја,a ако пашнам уште еден фиш тоа ми резултира на спиење т.е не само што не ке можам од кауч да станам туку ниту муабет да правам нит ништо само сакам да си легнам :)
...
И ја би рекол дека не е баш исто. За разлика од тоа можеме да кажеме дека е скоро исто дали некој кркнал 9 или 2 трипа.
Значи, за марихуаната не може баш така да се каже, како за есидот.

Е сега за ефектите од количина, пак би рекол дека не се кај сите луѓе исти или исто интензивни.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.023
Potentna marihuana moze da predizvika halucinacii , sigurna halucinacija e miks na marihuana so ekstazi (vo apoive ima se i sesto) , prskana marihuana isto taka doveduva do halucinacii..
Kanabisot e aper , dauner i halucinogenik istovremeno.No za da ima halucinacii , togash treba da bide mnogu potentna trevkata (obicno hibrid).

N

Nessa Alcarin

Гостин
Но факт е дека нема визуелни халуцинации може само некој аудио халуцинации на пример некоја песна што си ја слушал цел ден да ти иде во позадина :)
Добро, можеби, не викам не.. Зависи и до тревата... Јас кажувам мое искуство, досега не сум се комирала. Само лабаво и лист и молив во рака, да се испробаш колку си талентиран во цртање. Ејјј ме настрвивте сега, ај мрш. :D

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.446
Знае некој како и од каде може да се набави hemp oil/cannabis oil??
Направи_сам.ком.мк ти е според мене најдобра варијанта.
Имаш туторијали по јутуб и слично и не е нешто сложено...
Само ти треба бајаги вутра, и тоа убавко нешто зеленко, мрсно, пресно, природно.
Па здравје кога ќе направиш да викнеш на салата да помезиме :icon_mrgr:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Само ти треба бајаги вутра, и тоа убавко нешто зеленко, мрсно, пресно, природно.
Не сакам да експериментирам,затоа сакам да го најдам готово за конзумирање.
Ако знаеш да го направиш,ќе донесам јас материјал,не е проблем.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Па имаш ладно цедено масло од семки од коноп за салати. Во Рамстор го имаш органско за околу 800 ден 1/4 литар. Е сега другиот тип на масло, како тоа на пример на Канаѓанецот Рик Симпсон е сосема друга приказна.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom