831
רַב אושר של חוכמה
- Член од
- 8 ноември 2009
- Мислења
- 7.005
- Поени од реакции
- 12.668
Овај е како картмен ко беше џинџер...red power80% oд луѓето на темава:
Овај е како картмен ко беше џинџер...red power80% oд луѓето на темава:
Хаха да ист картмен еОвај е како картмен ко беше џинџер...red power
#notacopkoj moze da mi nabavi joint..? i'm serious !!
#notacop![]()
1. Шизофренија? ЈОК! - Не само што не ја предизвикува, туку и ја лечи, доколку се употреби правилно.
Предизвикува симптоми кои може да доведат до шизофренија и во истиот линк пишува дека ги намалуваат симптомите кај шизофреничарите.1. Шизофренија? ЈОК! - Не само што не ја предизвикува, туку и ја лечи, доколку се употреби правилно.
2. Рак? ЈОК! - И тоа го лечи благодарение повторно на активните состојки во билката кои имаат антиканцерогено дејство, индуцираат апоптоза кај туморните клетки и не им даваат да се размножуваат притоа оставајќи ги на мира здравите клетки. И ред други позитивни работи...
3. Повраќање? ЈОК! Единствениот спас од повраќање и намален апетит кај пациентите подложени на хемотерапија е замисли канабисот! Истото важи и за утринските гадења и повраќања кај трудните жени.
4. Влијае врз меморијата? ДА - може позитивно но и негативно! Во исто време е и единствениот лек против PTSD (post traumatic stress disorder).
Succesfully debunking cannabis' negative sides ТУКА
Meanwhile:
http://www.oregonlive.com/health/index.ssf/2012/11/medical_marijuana_for_a_child.html
+389 (0)2 3 117 222koj moze da mi nabavi joint..? i'm serious !!
Бројов проверен ти е... или можеби е на некој инспектор или цајкан па да заебеш работа...Предизвикува симптоми кои може да доведат до шизофренија и во истиот линк пишува дека ги намалуваат симптомите кај шизофреничарите.
Патем, не знам колку да му верувам на сајт кој воедно пропагира користење и рекламира продажба.
Сумњиво малце.
http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2011/05/05/cannabis-cure-for-brain-cancer-headline-is-misleading/
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090805110741.htm
Marijuana smoke caused significantly more damage to cells and DNA than tobacco smoke, the researchers note. However, tobacco smoke caused chromosome damage while marijuana did not.
Како и да се завртиш и обете имаат позитивни и негативни страни. Позитивните влијанија од ТХЦ се незаменливи, надежно ќе успеат да откријат кои супстанции инхибираат/предизвикуваат што како би синтетизирале растение кое има минимални негативни ефекти.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:37 ---
+389 (0)2 3 117 222
Али пази. Не е ова слабо албанско ѓубре.
Ветувам дека нема да се јави Горде.Бројов проверен ти е... или можеби е на некој инспектор или цајкан па да заебеш работа...![]()
Mosne interesna tema - bilka od koja se leci rak, leukemija, dijabetis i redica drugi od vkupno 600. bolesti.
Bilkata e inaku zabraneta - NEOPRAVDANO i po baranje na najgolemaya banka vo SAD (Rokfeler) i mnogu farmacevstki kompanii usye pred 120. godini?
Site medicinski rezultati pokazuvaat deka za nekakvo stetno deluvanje vo rok od POLOVINA CAS treba da se upotrebat 680. kilogrami isusena bilka...
Dokolku temava e interesna vredno e za nea da se diskutira - se razbira ako Moderatorot go dozvoli
Prijatno popladne!