Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
1. Шизофренија? ЈОК! - Не само што не ја предизвикува, туку и ја лечи, доколку се употреби правилно.

2. Рак? ЈОК! - И тоа го лечи благодарение повторно на активните состојки во билката кои имаат антиканцерогено дејство, индуцираат апоптоза кај туморните клетки и не им даваат да се размножуваат притоа оставајќи ги на мира здравите клетки. И ред други позитивни работи...

3. Повраќање? ЈОК! Единствениот спас од повраќање и намален апетит кај пациентите подложени на хемотерапија е замисли канабисот! Истото важи и за утринските гадења и повраќања кај трудните жени.

4. Влијае врз меморијата? ДА - може позитивно но и негативно! Во исто време е и единствениот лек против PTSD (post traumatic stress disorder).

Succesfully debunking cannabis' negative sides ТУКА :)

Meanwhile: (y)
http://www.oregonlive.com/health/index.ssf/2012/11/medical_marijuana_for_a_child.html

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Предизвикува симптоми кои може да доведат до шизофренија и во истиот линк пишува дека ги намалуваат симптомите кај шизофреничарите.
Патем, не знам колку да му верувам на сајт кој воедно пропагира користење и рекламира продажба.
Сумњиво малце.
http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2011/05/05/cannabis-cure-for-brain-cancer-headline-is-misleading/

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090805110741.htm
Marijuana smoke caused significantly more damage to cells and DNA than tobacco smoke, the researchers note. However, tobacco smoke caused chromosome damage while marijuana did not.

Како и да се завртиш и обете имаат позитивни и негативни страни. Позитивните влијанија од ТХЦ се незаменливи, надежно ќе успеат да откријат кои супстанции инхибираат/предизвикуваат што како би синтетизирале растение кое има минимални негативни ефекти.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:37 ---
koj moze da mi nabavi joint..? i'm serious !!
+389 (0)2 3 117 222
Али пази. Не е ова слабо албанско ѓубре.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Предизвикува симптоми кои може да доведат до шизофренија и во истиот линк пишува дека ги намалуваат симптомите кај шизофреничарите.
Патем, не знам колку да му верувам на сајт кој воедно пропагира користење и рекламира продажба.
Сумњиво малце.
http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2011/05/05/cannabis-cure-for-brain-cancer-headline-is-misleading/

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/08/090805110741.htm
Marijuana smoke caused significantly more damage to cells and DNA than tobacco smoke, the researchers note. However, tobacco smoke caused chromosome damage while marijuana did not.

Како и да се завртиш и обете имаат позитивни и негативни страни. Позитивните влијанија од ТХЦ се незаменливи, надежно ќе успеат да откријат кои супстанции инхибираат/предизвикуваат што како би синтетизирале растение кое има минимални негативни ефекти.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 22:37 ---

+389 (0)2 3 117 222
Али пази. Не е ова слабо албанско ѓубре.
Бројов проверен ти е... или можеби е на некој инспектор или цајкан па да заебеш работа...:D

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Нека ми пише ПП некој по искусен со овие работи да го прашам нешто :)

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Mosne interesna tema - bilka od koja se leci rak, leukemija, dijabetis i redica drugi od vkupno 600. bolesti.

Bilkata e inaku zabraneta - NEOPRAVDANO i po baranje na najgolemaya banka vo SAD (Rokfeler) i mnogu farmacevstki kompanii usye pred 120. godini?

Site medicinski rezultati pokazuvaat deka za nekakvo stetno deluvanje vo rok od POLOVINA CAS treba da se upotrebat 680. kilogrami isusena bilka...

Dokolku temava e interesna vredno e za nea da se diskutira - se razbira ako Moderatorot go dozvoli

Prijatno popladne!

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Zа такво име не знам.

Познато ми е дека од парцела 60. по 60.. метри годишно се добива принос од 11,5 тони.
Со преработка се добиваат 6.800. литрти висококвалитетна нафта. Од неа, годишно, за градски потреби се доволно 1.600. литри, а остатокот за загреванје на домашниот простор преку зима...
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 15:08 ---
Лет 3.

За жал - НЕ!

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Mosne interesna tema - bilka od koja se leci rak, leukemija, dijabetis i redica drugi od vkupno 600. bolesti.

Bilkata e inaku zabraneta - NEOPRAVDANO i po baranje na najgolemaya banka vo SAD (Rokfeler) i mnogu farmacevstki kompanii usye pred 120. godini?

Site medicinski rezultati pokazuvaat deka za nekakvo stetno deluvanje vo rok od POLOVINA CAS treba da se upotrebat 680. kilogrami isusena bilka...

Dokolku temava e interesna vredno e za nea da se diskutira - se razbira ako Moderatorot go dozvoli

Prijatno popladne!

Kajgana Shop

На врв Bottom