Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
N

n/a

Гостин
Ја имав 5 (пет) кеца на полугодие у Втора средно.
И на повеќе од пола часови не бев.
И многу работи што можеше да се направат денес
(метафорички земено)
си ги одложив за некој друг ден.

Дувавме спејс-шатли секој ден.
Живеевме у некој полуфилм јеби га ,
купувавме по кило и дилавме пеески.
Се дур еден убав ден не ни текна дека...
баш и не мора.

Не сум сигурен дека и пет пати од тогаш наваму сум запалил џоинт.
Ебате лузерскиот доуп.. ебате....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Е тоа е клучната разлика.
Марихуаната е ПСИХОТРОПНА супстанца која ти ја менува свеста, перцепцијата, когнигтивните фукции и сл., како и секој друг наркотик.
Цигарите не го прават тоа.

Па кога се согласуваме дека цигарите се штетни, како може некој да тврди дека марихуаната апсолутно не е, и дека дури и ти носи позитивни придобивки?

Поената е да не се лажеме. Дуваш...ок, твое право.
Ама да ми дрвиш дека нема никакво влијание, е тоа е више различно и тука има зашто човек да се буни.
pa da, od cigarite nema niso, niso ne osekas, a ova koa ke te drmne pa odma gleas u dubina na svetot i so filozofski mir se smeskas.

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
pa da, od cigarite nema niso, niso ne osekas, a ova koa ke te drmne pa odma gleas u dubina na svetot i so filozofski mir se smeskas.

ама џабе на кој му збораш...но сепак нивна работа е тоа ако така си се определиле така нека тераат само до каде никој не знај..

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Филозофски мир?
Не бе друже, drug indiced мир, кој реално го НЕМА.

Ако сте толку по себе-трагањето и мирот, медитирајте, хипервентилирајте и одете у регресија, влезете у алфа ниво на мозокот...Али тоа бара труд, додека травата ти дава инстант решение, кое, као што све што е инстант, инстантно и го снемува откако ќе и пројде дејството.

N

n/a

Гостин
Ма губиш време за глупости,ебате...
Ми се чини дека никој не разглабал и тумачел (Рамбо Амадеус извини шо позајмуем израз) поише од мене на трева.
Она... разглабаш до последно,се фаќаш за некоја ситница која што у нормално стање не би ја ни приметил и ситниш...ситниш...
до атомите сум стигнал ебате.

И тамам кога си решил дека си измислил нешто генијално што на никој друг до тогаш не му текнало,те пуштил тоа грасот и конташ со колку минорна глупост ти си се занимавал со саати.
:toe:
Ал ти...
као упорен дечко палиш пак...
и тумачиш.
п.с. Интересно е едино ако имаш викенд слободно време и некоја која што ја сакаш.Јооој Мохе.... :vozbud:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Mozam komotno desetina primeri da dadam od momci koi posle dolgogodisno pusenje treva, od sto im stana dosadno te edno isto stanje preminaa na crveno. Taka da, da, stetno e.
I, da, postetna e od cigarite. Eden obicen test toa go potvrduva najdobro: jas dnevno bez nikakov problem pusam dve kutii cigari t.e. 40 cigari ( lazam, 38 :)). Neka se najde masko koj sto ke uspee vo eden den da ispusi tolku dzointa. Za ista kolicina se raboti. Ili pak, eve, polovina od toa. :toe::toe:

Zatoa sekakvo drvenje deka trevata ne e stetna, e van sekakva logika.... no, sekako, komu dusa mu saka nek si tera :)

Член од
27 август 2007
Мислења
129
Поени од реакции
6
сеуште не сум пробала за да кажам... :pos2: ќе ве известам.. се шалам... незнам најискрено што се се случува... Но во некои случаи марихуаната помага на некој начин.. луѓето што се болни од една болест (не ми текнува како се викаше, болест во коските) дозволено им е да се користат со марихуана со цел да ја намалот болката во коските.. имам такви случаи видено... и го оправдувам тоа... но меѓутоа вака за чиста мира марихуана за да ми биде поубаво или незнам што..? не фала...

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Aуу мислам дека има лошо влијание. Како на пример некој од мои другари што земаат и ајде си влезат во филм свој некој каде на нив им е супер убаво и за ништо друго не ги гајле. Си филозофираат ствари без врска, т.с. ја искористуваат марихуаната како нешто убаво што може да постое и што може да и направи да се чуствуваат убаво. Можеби ќе им биде убаво но за кратко време, а и башка е штетна за здравјето и дефинитивно за психата.

Penja

Stajk-City is Wild West
Член од
1 ноември 2008
Мислења
82
Поени од реакции
2
Дечки, абе дувајте, џанкајте се...Све што ви е мило со себе правете (али пазете се од Алфите :O :icon_lol:).
Ваш избор, и се додека не почнете да сметате и да загрозувате туѓ живот, нема шо да ви се замерува.

Али не лажете и не правете будали други, со вашето тврдење дека травата е нешто скроз безопасно и позитивно.
Верувајте си на тоа, зборете си го со друштвото и блиските, али немојте на ваков јавен медиум да го зборите тоа.
Вашта заблуда и самозалажување нека останат само ваши.
Pa temava e otvorena za da se zbori za marihuanata tuka a ne da si zbori so drugarite...ili na temava samo moze da se kritikuva marihuanata a ne smee da se brani??ako e za toa i morfiumot e droga pa doktorite go davaat na pacientite??what's the problem??aj prosvetli me so eden post :smir:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Али тоа бара труд, додека травата ти дава инстант решение, кое, као што све што е инстант, инстантно и го снемува откако ќе и пројде дејството.
Али искуството од таа состојба останува во меморија.
И тогаш,кога веќе знаеш дека таква состојба на умот е возможна,можеш да ја постигнеш и без марихуана.
Ваш избор, и се додека не почнете да сметате и да загрозувате туѓ живот, нема шо да ви се замерува.
Лохично.
Она... разглабаш до последно,се фаќаш за некоја ситница која што у нормално стање не би ја ни приметил и ситниш...ситниш...
до атомите сум стигнал ебате.
Па тоа е интересната ствар бе брат.
Оти да се замараш со секојдневни идиотизми(кои и онака се пред тебе),кога можеш да разглобуваш деталји до ниво на атоми?:)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Pa temava e otvorena za da se zbori za marihuanata tuka a ne da si zbori so drugarite...ili na temava samo moze da se kritikuva marihuanata a ne smee da se brani??ako e za toa i morfiumot e droga pa doktorite go davaat na pacientite??what's the problem??aj prosvetli me so eden post :smir:
Секако дека смее да се брани својот став на темава, но оној кој ќе го стори тоа, е затоа што не е учен, да не речам прост. Докази има колку сакаш за дејството на травата врз мозокот, ако те мрзи да читаш, тоа не е мој проблем, иако сакаш да се бламираш и да тврдиш дека “црното е бело“ be my guest.

Исто така, да споредиш морфиум даден под докторска контрола со слободно користење мара е као да си споредил баба и жаба. Исто така и Марихуана се дава на болни (некој мислам дека имаше и тоа напишано некаде наназад) како лек, за нерви ми се чини, па ти ако се осеќаш “болен у тоа глаата“ слободно конзумирај. Ако не се осеќаш болен, а конзумираш редовно, биди сигурен дека многу брзо ќе станеш.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Али искуството од таа состојба останува во меморија.
И тогаш,кога веќе знаеш дека таква состојба на умот е возможна,можеш да ја постигнеш и без марихуана.

Лохично.

Па тоа е интересната ствар бе брат.
Оти да се замараш со секојдневни идиотизми(кои и онака се пред тебе),кога можеш да разглобуваш деталји до ниво на атоми?:)
Ако можеш да ја постигнеш без марихуана, тогаш зошто зимаш? :uvo:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако можеш да ја постигнеш без марихуана, тогаш зошто зимаш? :uvo:
Тоа не се контролира туку го правиш несвесно се вика флешбек.Значи можи и со години да не користиш такви глупости,а пак да го доживееш тоа ми се има случено и мене.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Тоа не се контролира туку го правиш несвесно се вика флешбек.Значи можи и со години да не користиш такви глупости,а пак да го доживееш тоа ми се има случено и мене.
И, да погодам се појавува, затоа што марихуаната нема негативни дејствија врз мозокот, така? :icon_lol:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И, да погодам се појавува, затоа што марихуаната нема негативни дејствија врз мозокот, така? :icon_lol:
Добро луѓе што све се запнале толку за мозокот.Марихуаната е штетна општо врз целата човекова свест.Пример сум видел како раскинуваат цели сериозни врски заради нејзе.

Kajgana Shop

На врв Bottom