Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Поентата на темата е да покажеме колку тревата "не чини, штетна е, те прај џанкер" и нема потреба да пробаш.. Прочитај што мислат на форум.. Зошто за тие што пробале нели забрането е да пишуваат и ќе знаеш дека не чини.. Нема никаква врска со искуството.. Битно дрога ја викаат па сеа..
Хахаха, а знаеш ли зошто ја Марихуаната завршила во категорија ДРОГИ!

Американските индустријалци посебно тие од југот имале плантажи со тутун, и сега за да им тргне бизнисот се фрлиле во елиминирање на конкуренцијата, и инстантно ја забраниле марихуаната.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Знам ја, ама друго ми беше поентата со постот.. Пошо ко што глеаш на тие што ја подржуваат ганџата ни е скоро и забрането пишување на темава..

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
А дали знаат дека марихуаната е одлична за проблеми со органите за варење, поттикнува конзумирање на храна. Помага при глауком. Им ги олеснува маките на болните од рак.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Хахаха, а знаеш ли зошто ја Марихуаната завршила во категорија ДРОГИ!

Американските индустријалци посебно тие од југот имале плантажи со тутун, и сега за да им тргне бизнисот се фрлиле во елиминирање на конкуренцијата, и инстантно ја забраниле марихуаната.
Да не дојде до забуна:
Во категоријата дроги завршила затоа што таа е дрога.
Во категоријата нелегални дроги можеби завршила поради причините во твојот пост.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ај ај, не плачете. Сигурно дека неможам и нема да ви забранам да пишувате, тоа го реков затоа што ме нервирате.
Иначе, Тончи да, се согласувам. Подобар и поздрав живот водиш од мене, која сум смотана што воопшто пишувам за нешто што не сум го пробала. Шејм он ми.
Продолжете вие, јас се повлекувам ... барем сега, дека морам да одам.:icon_lol:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Во САД е отворен сајт,на кој граѓаните можат да му поставуваат прашања на претседателот Обама и неговата администрација.
Најчесто поставувано прашање е ова:
"Will you consider legalizing marijuana so that the government can regulate it, tax it, put age limits on it, and create millions of new jobs and create a billion dollar industry right here in the U.S.?"
Самиот народ бара легализација.
Its up to Obama.
Линк...да не мислите дека лажам:)
Со други зборови... Сонце е!
Со други зборови...ДА!!
Само што ти си премногу затворена да го дознаеш тоа.http://change.gov/page/content/20081211_openforquestions

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
мм.. абе шо тук го напињате.. ак ви се пушит, пушите... слободно.. а вие другите, ак сте толку против, ок, али не го тупите до толку..уште малку ќе се легализират..

ц.ц.ц многу нафурани фаци гледам.. можда требит да запалите еден да се опуштите.. лол

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не,само сакав да кажам дека си затворена во поглед на оваа конкретна тема на разговор.
Ништо повеќе,останатото го кажа сама:)
На оваа конкретна тема на дискусија, јас имам став. Тој став е спротивен на твојот заради тоа што ти си, а јас не сум конзумент на марихуана. Само едно нешто не ми е јасно. Како можеш цело време да алудираш на позитивните страни на марата, кога е општопознато дека марихуаната е дрога, а секоја дрога е штетна по здравјето. Само тоа не можам да го сфатам. Се праиш неарен со сила(на конкретнава тема само, останатото си го кажа сам).:icon_lol:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
На оваа конкретна тема на дискусија, јас имам став. Тој став е спротивен на твојот заради тоа што ти си, а јас не сум конзумент на марихуана. Само едно нешто не ми е јасно. Како можеш цело време да алудираш на позитивните страни на марата, кога е општопознато дека марихуаната е дрога, а секоја дрога е штетна по здравјето. Само тоа не можам да го сфатам. Се праиш неарен со сила(на конкретнава тема само, останатото си го кажа сам).:icon_lol:
амм.. може да реплицирам? Плс? досадно ми е...

Тие ставови можеби се спротивни поради недоразбирање. Затоа е дискусијата.
Не е секоја дрога штетна по здравјето.
Теинот е дрога ( друго прашање е тоа каква дрога ). Го има во чајот. Кога си болна.. пиеш чај?
Порано општо познато било дека не е можно да се пробие звучниот зид.
Но, тоа не било така.
Што значи дека тоа што е нешто е општопознато, не е доказ дека тоа нешто е точно.
И, никој не се прави неарен.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
амм.. може да реплицирам? Плс? досадно ми е...

Тие ставови можеби се спротивни поради недоразбирање. Затоа е дискусијата.
Не е секоја дрога штетна по здравјето.
Теинот е дрога ( друго прашање е тоа каква дрога ). Го има во чајот. Кога си болна.. пиеш чај?
Порано општо познато било дека не е можно да се пробие звучниот зид.
Но, тоа не било така.

Што значи дека тоа што е нешто е општопознато, не е доказ дека тоа нешто е точно.
И, никој не се прави неарен.
Ако го има тој теин или уатевр, во чај, тогаш е легална дрога. Марихуаната е нелегална дрога. Сте се запрашале некогаш, зошто? Зошто баш марата, таква целата "позитивна, убаина над убаините, верна друшка за стварање расположение", е нелегална? За разлика од звучниот ѕид, сега постојат истражувања, кои покажуваат дека е штетна дрога. А за ѕидов немало апаратура тогаш. Не знам зошто, едноставно не признаете дека конзумирате штетна по здравјето и мозокот, дрога?

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Како можеш цело време да алудираш на позитивните страни на марата,
-Moжам да алудирам само на позитивните страни,бидејќи негативните не ги осеќам.Зошто да лажам(и тоа на форум кај што никој не ме познава),дека е нешто позитивно,ако не?
кога е општопознато дека марихуаната е дрога, а секоја дрога е штетна по здравјето.
-Општопознато?
Хахаха.
Општопознато било и дека светот е плоча,па испаднало дека не е.
Ти се држиш до едни(да не кажам млитави) информации,и воопшто не се трудиш да најдеш нешто повеќе.Зошто?
Зошто се плашиш дека тоа ќе ја побие догмата?
Како и да е,не ми смета тоа,држи се до својот став,само биди подготвена некогаш да дознаеш дека тој можеби не е толку апсолутно точен,како што си била убедена.
Се праиш неарен со сила
Јас го кажувам тоа што го знам од лично искуство.
Ти кажуваш нешто што си го прочитала во некоја банална кампања против дрогата,каде што главен извор на информации е некој што не си погледнал подалеку од носот.
И кој се праи неарен?

Сте се запрашале некогаш, зошто? Зошто баш марата, таква целата "позитивна, убаина над убаините, верна друшка за стварање расположение", е нелегална?
Не се ни трудиш да прочиташ пост што не соодветсвува со твојот став,нели?
Еве зошто:
За разлика од звучниот ѕид, сега постојат истражувања, кои покажуваат дека е штетна дрога.
А има и други истражувања,кои покажуваат дека е едно од најдобрите растенија на планетата Земја.
Сакаш да видиме кој ќе најде повеќе?

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
многу убаво кажано
само колку да остане дебата: мнозинството е во право
пи ес генијалците и иноваторите никогаш не биле во мнозинството:smir:
Каква врска имаат генијалците и иноваторите со темата?
Остајги нив настрана :)

Ако го има тој теин или уатевр, во чај, тогаш е легална дрога. Марихуаната е нелегална дрога. Сте се запрашале некогаш, зошто? Зошто баш марата, таква целата "позитивна, убаина над убаините, верна друшка за стварање расположение", е нелегална? За разлика од звучниот ѕид, сега постојат истражувања, кои покажуваат дека е штетна дрога. А за ѕидов немало апаратура тогаш. Не знам зошто, едноставно не признаете дека конзумирате штетна по здравјето и мозокот, дрога?
Според тебе:
Дрога што е нелегална = штетна дрога
Легална дрога = нештетна дрога
?
Ако е така, тогаш, еве што ти ја оборува таа теорија:
Марихуаната на некои места е легална, на некои места е нелегална.
Според твојата теорија, марихуаната е штетна по здравјето каде што е нелегална, а не е штетна кај што е легална.
Нема логика твојата теорија.

Не е важно дали има или нема апаратура. Важно е да има некој да сака да ја направи таа апаратура и уште поважно, да ја искористи.

И, пак, да ја решам забуната во која што си,
признавам дека конзумирам марихуана, која има штетни дејства на здравјето. Но, исто така знам дека таа има и добри дејства врз здравјето.
Не признавам дека штетните дејства ги има повеќе од корисните дејства.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
-Moжам да алудирам само на позитивните страни,бидејќи негативните не ги осеќам.Зошто да лажам(и тоа на форум кај што никој не ме познава),дека е нешто позитивно,ако не?

-Општопознато?
Хахаха.
Општопознато било и дека светот е плоча,па испаднало дека не е.
Ти се држиш до едни(да не кажам млитави) информации,и воопшто не се трудиш да најдеш нешто повеќе.Зошто?
Зошто се плашиш дека тоа ќе ја побие догмата?
Како и да е,не ми смета тоа,држи се до својот став,само биди подготвена некогаш да дознаеш дека тој можеби не е толку апсолутно точен,како што си била убедена.

Јас го кажувам тоа што го знам од лично искуство.
Ти кажуваш нешто што си го прочитала во некоја банална кампања против дрогата,каде што главен извор на информации е некој што не си погледнал подалеку од носот.
И кој се праи неарен?
Моите информации не се од кампања за борба против дрогата, туку од хелсиншки комитет за одбрана на човекови права во Македонија, како што веќе наведов. Да најдам нешто повеќе? Мислиш дека не ми беше "доволно повеќе" твојата реплика за раков и нашето просветлување и спас од него со помош на марихуаната? Не бираш сретства. Хехе, кога ќе почнеш да ги осеќаш последиците од марата, касно да не ти биде... Ипак, не сум ти мајка, не планирам да ти давам корисни совети. Знаеш што? И кога ти трне раката по лошо спиење, не ја осеќаш, али тоа не значи дека не е тука...

Каква врска имаат генијалците и иноваторите со темата?
Остајги нив настрана :)

Според тебе:
Дрога што е нелегална = штетна дрога
Легална дрога = нештетна дрога
?
Ако е така, тогаш, еве што ти ја оборува таа теорија:
Марихуаната на некои места е легална, на некои места е нелегална.
Според твојата теорија, марихуаната е штетна по здравјето каде што е нелегална, а не е штетна кај што е легална.
Нема логика твојата теорија.

Не е важно дали има или нема апаратура. Важно е да има некој да сака да ја направи таа апаратура и уште поважно, да ја искористи.

И, пак, да ја решам забуната во која што си,
признавам дека конзумирам марихуана, која има штетни дејства на здравјето. Но, исто така знам дека таа има и добри дејства врз здравјето.
Не признавам дека штетните дејства ги има повеќе од корисните дејства.
Според мене, легална дрога-штетна дрога. Илегална дрога-многу штетна дрога. Нема дрога што е нештетна.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Моите информации не се од кампања за борба против дрогата, туку од хелсиншки комитет за одбрана на човекови права во Македонија, како што веќе наведов. Да најдам нешто повеќе? Мислиш дека не ми беше "доволно повеќе" твојата реплика за раков и нашето просветлување и спас од него со помош на марихуаната? Не бираш сретства. Хехе, кога ќе почнеш да ги осеќаш последиците од марата, касно да не ти биде... Ипак, не сум ти мајка, не планирам да ти давам корисни совети. Знаеш што? И кога ти трне раката по лошо спиење, не ја осеќаш, али тоа не значи дека не е тука...

Според мене, легална дрога-штетна дрога. Илегална дрога-многу штетна дрога. Нема дрога што е нештетна.
Toa беше научна лабораторија или?

Според мене,
"многу" - нееднозначен релативен поим
:)

хмм.. се откажувам више.. и престанувам да дувам тревка :d

Kajgana Shop

На врв Bottom