Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ко децана мали си.
Сеа и јас треба ко прваче да се испонашам и да ти речам „абе во Бронкс се кршат од пушење трева, зато има криминал“.

Сеј, не заебавај... јак аргументов против алкохолов ти е.

Ти бре, викендашки кои ќе пиеш, учествуваш во „масовна тепачка“?
Наброј барем една кафана каде што немало инцидент!
Кафаната да е стара минимум 2 години. Бујрум

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.857
Дај бе не зезај,па нема човек што не пробал трева,ако така гледаме на работите.Инаку и јас сум против прекумерно конзумирање на тревата,тврдам дека остава последици по здравјето,всушност како и секоја злоупотреба на било која супстанца.Еднаш во месецот,колку човек да се опушти,насмее и пушти мозок на пасење е сосема безопасно.
Aбе чоек под тревар не се подразбира некој што пробал трева еднаш, двапати, трипати...
Туку тревар е тој што пуши трева барем најмалце еднаш неделно.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Ти бре, викендашки кои ќе пиеш, учествуваш во „масовна тепачка“?
Јас не но затоа што:

а имало ситуации некогаш...

Во Бронкс се крекери, хероинари, пијаници итн...заеби го Бронкс :D
--- надополнето: 10 септември 2012 во 19:32 ---
Уште малку фали и навистина ќе изјавам дека сте непосреден доказ за лошото дејство на марихуаната.
Да, всушност има негативен ефект. Имено, се губат повеќе сперматозоиди од вообичаено (затоа што можеме уште и уште...и повеќе и подолго :icon_lol:) а губитокот на сперматозоидите го намалува имунитетот на телото па полесно се фаќа настинка...

Член од
27 октомври 2011
Мислења
30
Поени од реакции
5
Воопшто не ми штети на здравјето,туку баш напротив,ми го одржува :гик:

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
До сите поддржувачи на марихуаната едно прашање:
Колку тревари до сега станале успешни луѓе???
Огромен број од светски познатите рап артисти (веројатно над 80%) редовно конзумираат марихуана. Го живеат својот сон и уживаат во секој момент од животот. Кога живеев во Америка, нормално беше да се собере друштво во куќа и да се распали, комшии дуваа во кола додека ги носеа децата во градинка, мислам таму генерално поголем процент пушеа марихуана и не беше некоја фама околу тоа. Исто како тука цигарите.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Апдејт.
Во Тетово масовна тепачка каде е употребен нож и пиштол и 4 лица се потешко повредени. Лицата биле ВИДНО АЛКОХОЛИЗИРАНИ.

Крај на муабетот...
Апдејт Нумеро Дуе.
Домашен алкохол уби осумина во Чешка
Осум лица во Чешка починале откако пиеле рум и водка направени во домашни услови кој содржеле метанол, извести полицијата во вторникот, а станува збор за најтежок случај на алкохолно труење во земјата во последните 30 години.

Покрај починатите хоспитализирани се уште дваесетина лица, а полицијата предупредува дека би можеле да се појавата уште вакви случаи. Жртвите се од различни региони на Чешка.

Министерството за здравство го засили надзорот врз рестораните и баровите откако дел од сомнителниот алкохол се појавил и во главниот град Прага. Премиерот Петр Нечас ситуацијата ја оцени како сериозна.

Полицијата привела 36-годишник осомничен за производство на опасни алкохолни пијалаци. Иако ваквите сериозни случаи во Чешка се сериозни, државата и индустријата проценуваат дека продажбата на илегално произведените алкохоли расте и зазема 10 до 20 отсто од пазарот. /крај/ро/сн

Copyright 2012 makfax Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Мakfax.

Директни смртни случаи од алкохол (метил, етил итн итн итн.): оди накај
Директни смртни случаи од канабис (колачња, џоинт, масло...): сеуште 0

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
За 0,4 грама ееееј!а и парично ко да го оштетиле ...o_O
Кривична за стружанец кај кого била пронајдена марихуана
Полициската станица во Струга поднесе кривична пријава против 21- годишен стружанец за сторено кривично дело „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори“.

На 11- ти јуни, во Струга извршен е преглед над пријавениот и кај истиот се пронајдени 0,4 грама мешавина од тутун и наркотична дрога „марихуана“, што ги набавил од лице од Струга за паричен износ од 300 денари.

OhridNews
18.09.2012 11:29

Прочитана е : 409 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Како може да трпи кривична пријава а и плус да кажат дека произведувал и продавал неовластено 0.4 грама. :eek:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
ВАУ !
За тројка на портал ми даваат па тоа не е ни кривично дело туку прекршочно.
Ужас.
Оhrid news :facepalm:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Не ствара зависност, но ствара потреба, незнам како би ја категоризирал, но на времето кога конзумирав активно во средношколските денови, знам дека главен приоритет ни беше да собереме што повеќе пари за што повеќе трева некогаш не искачавме само за да купиме 2 шибици место 1-на, па дури и храната ја прескокнувавме. Значи дефинитивно постои некоја форма на "зависност" но е далеку, далеку.....од оној степен до кој доведуваат опијатите и амфетамините, и за истата да се створи, треба најмалце неколку месеци скоро секој ден да конзумираш.

И немојте ве молам да ми давате линкови, и видеа као демек грешам, не сум луд, нити глуп, многу добро знам што се случуваше со мене и околу мене тој период.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
За 0,4 грама ееееј!а и парично ко да го оштетиле ...o_O
Кривична за стружанец кај кого била пронајдена марихуана
Полициската станица во Струга поднесе кривична пријава против 21- годишен стружанец за сторено кривично дело „неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори“.

На 11- ти јуни, во Струга извршен е преглед над пријавениот и кај истиот се пронајдени 0,4 грама мешавина од тутун и наркотична дрога „марихуана“, што ги набавил од лице од Струга за паричен износ од 300 денари.

OhridNews
18.09.2012 11:29

Прочитана е : 409 пати

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.
Ова мора да е грешка.
Мислам кој и да е (новинарот,МВР...), не би се брукал со ваква вест. Или со пишување кривична за ова :tapp:
Ова ви гарантирам, судијата ќе го откачи експресно, како неосновано.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ова мора да е грешка.
Мислам кој и да е (новинарот,МВР...), не би се брукал со ваква вест. Или со пишување кривична за ова :tapp:
Ова ви гарантирам, судијата ќе го откачи експресно, како неосновано.
Ќе го крка затоа што е нелегално. А и некоја чварка да стави џандарот поголема плата да има. Добро е ако не е подметнато...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Ќе го крка затоа што е нелегално. А и некоја чварка да стави џандарот поголема плата да има. Добро е ако не е подметнато...
100%, нема да крка ништо, кога ќе дојде до суд.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
100%, нема да крка ништо, кога ќе дојде до суд.
Тоа ти така мислиш, ако предходно нема дело, 6 месеци условно. Ако предходно има вакво нешто 3 месеци не му бегаат апсаана + парична казна. И на судиите некој им врши контрола, ако не го осуди судијата ќе го крка..

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.236
Поени од реакции
84.233
Тоа ти така мислиш, ако предходно нема дело, 6 месеци условно. Ако предходно има вакво нешто 3 месеци не му бегаат апсаана + парична казна. И на судиите некој им врши контрола, ако не го осуди судијата ќе го крка..
Не е баш така.

Kajgana Shop

На врв Bottom