Како ви е поубаво - со кондом или без?

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Divider напиша:
Tемава е тотално идиотска!!
Кое глупо прашање, што е поприродно, поубаво е, а за безбедно се разбира дека е со кондом.
Идиотизам е темава. Ужас. како мали деца и малоумни седнавме па разглабаме очигледности.
totaly the same opinion:) mislam deka na sekogo mu e jasno kako e podobro, a kako pobezbedno. Inaku ne bi rizikuvala bez...

Член од
25 јануари 2005
Мислења
26
Поени од реакции
1
Абе мое мислење сеа.. Не може да се замени филингот со као и без али сеа никад се не зна... има многу венерични болести расфрлено низ македоничкава. Понекогаш и самите ние не сме свесни што се иаме во себе така да старите рекле ПОКРИЕН ГАЗ НИКОЈ НЕ ГО ПЛУКА шо значи шо си е сигурно сигурно си е..
А пак коа се работи за перманентен парнер кој го знаеш и “КАКО ДИШИ„ онак може да се опуштиш

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
ако немаш стален партнер тогаш се знае кондом му е мајката а ако со партнерот си многу време и како шо кажа електрикс го знаеш како дише тогаш може да се опуштиш и да го правиш тоа без кондом но јас лично и да го знам долго време партнерот секогаш сакам тоа да си го правам со кондом сакам да си имам сигурност во тоа шо го праам и да уживам а не да се мислам кога ќе свршам и да пазам да не свршам онаму каде шо не треба :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
боље е да не се заебавате и да си користите кондом, пред некое време кај мајка ми во болница дошло девојче 17 годишно со 30 различни венерични болести, доволно е ова да го слушнеш и да те натера да користиш кондом

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Gizo напиша:
боље е да не се заебавате и да си користите кондом, пред некое време кај мајка ми во болница дошло девојче 17 годишно со 30 различни венерични болести, доволно е ова да го слушнеш и да те натера да користиш кондом
Невкусно е да се збори за идентитет ама би те прашал да ни кажеш дали е излечено? Какви биле последиците?

Тоа би било ептен добра лекција за тие што се курназат као “гологлавци“. Прашај и информирај не ако можеш!!!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
назнам дали се излечила, после тоа си отишла на некое друго место да се лечи, па затоа незнам

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Абе секој го повторува истот, без кондом е подобро, јасно ни е тоа, не знам зашто мора темава уште да постои.

и после тој постот, имало некакви си кондоми дџиги миги, ма дај молим те.... кај си видел ти поголемо надразнување на пенисот или на вагината воопшто со заштита на пенисот? можеш ти да мочаш преку фармерки? можеш.... ама ај проај да те видам... man please...

не зборуем за сигурност, не ми го тупете послем!!

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Neka proba nekoj da se tusira oblecen.Slicen e filingot.Samo ima i edna interesna propratna pojava...bidejki maskiot polov organ e relativno zastiten od nadvoresni vlijanija:))mozeme da izdrzime poise vreme u borba(bez dodatni stimulansi ko alkohol,tableti,rastenija ili so ti ja znam).Nema da bide prv pat musko da se zrtvuva da zadovoli zena,a na kraj pak ke svrsi rabota:)))
Tuku,ne me slusajte mene,zenet sum i posledniot par kondomi go zemav pred edno 4 god.:)

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мад Макс, ти избришав еден дупли пост. :wink:

е сега за темата, па видете вака од стручна гледана точка земајќи ги во предвид сите можни варијации на екзотермните и ендотермните тинтири минтири ситуации, јас би рекол дека сексот со кондом е исто како одење на море (еНзеро или било шо со вода) а да не можеш да се бањаш или пак сончаш, јебеш га, ама шо е сигурно сигурно.

Нешто мора да се одземе, па да се додаде, па да се купује и на крај, знаете веќе шо.

Секс без кондом, со оние кои шо си 100% сигурен, а ако не си, користи батка кондом, и двете глави ќе ти се раат. :lol:

Член од
18 јуни 2005
Мислења
27
Поени од реакции
1
Vii temava ne glasi ebago na koj kako mu e pobezbedno nego na koj kao mu e bolje ebate sho morate da gi spominjate kondomite dosta krshat film koa imash seks pa sea nemoesh ni da si kaesh kao ti e poarno bez da gi spomnesh?I ebate kondomite sho koshtaat 13 evra ebate ...pa dobro be choeche za tie pari kje fatam SIDA ebate i kje gi doniram parite za da naat lek za bolesta ebati...USHE EDNASH LUGJE PROCHITAJTE KAKO GLASI TEMATA...Pozdrav....U svaki sluchaj JD u prao si peer....respek:D

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Леле, леле ... ам друга ми беше целта на прашањето, тоа што го пишувате и јас го знам, набрзина ја пишав и недопрашав убаво ... али океј коа никој не ме разбра, затварајте ја :lol: :lol: :P

P

Princ

Гостин
Jas ipak mislam deka so kondom e poubavo (koga ne si zenet i ne planiras naskoro da se zenis ili bash so taa sto ja pleskas u momentot nekjis). zasto? zatoasto dodeka trae samiot cin, ke ti otide umot deka si mu stail mantil na brat ti dole, te prai raat i ti se javuva osmeh na liceto.
a za zatvaranje, ke zatvoram odma. samo da go najdam kljucot..

Член од
18 јуни 2005
Мислења
27
Поени од реакции
1
Dobro chitash li ti shto e temata a? TEMATA E KAKO E POUBAO NE KAKO E POBEZBEDNO AMAN VIDI PRVO PA POSLE SHLAPAJ POSTOI

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.515
FrOsTDrAgOn напиша:
Dobro chitash li ti shto e temata a? TEMATA E KAKO E POUBAO NE KAKO E POBEZBEDNO AMAN VIDI PRVO PA POSLE SHLAPAJ POSTOI
A читаш ли тие што пишуваат? Еве ќе ти објаснам:
Поубаво е со кондом затоа што:
1) Не се оптеретуваш со тоа дали ќе "фатиш" нешто;
2) Не се оптеретуваш каде ќе свршиш (иако Dolphin еднаш убаво кажа дека најсигурен начин е "во кондом, ама сепак надвор".
Психолошки си многу поопуштен. Е, сега тоа можеби не важи за тие што немаат ни грам совест ниту памет во главата - ама јас така би играл.

= Со кондом е поубаво.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ејсид ми го погоди муабетот ... и јас тоа ќе ве прашував од такви некои гледни точки ... ај да бидам малце отворена ... не сакам да ми се трга наеднаш партнерот ... капите? :lol: Од тоа доаѓа дека поштовам со кондоми :lol: :P

Kajgana Shop

На врв Bottom