Како вие би се однесувале кон учениците кога би биле професор/ка

NEBO666

НАУЧНИК
Член од
21 јули 2007
Мислења
568
Поени од реакции
1
Секоја чест за некои мои професори у гимназија, супер се...,ама некои господ да чува само гледам да не им паднам во очи..тешко мене...
Кога би бил професор секој пат ќе им приредувам незаборавни предавања, ќе ги поврзувам предавањата со секојдневниот живот, тоа на нас учениците многу ни фали, но професорите никако тоа да го сватат, туку само учи теорија, дефиниции, а каде е врската на тоа кажаното во секојдневниот зивот...никаде.
Jas se soglasuvam so tebe,no ke im predavam samo na onie sto sakaat da me slusaat,kakva korist ima da im zboram na onie sto ne se zainteresirani?kako na zidot da mu zboram.Ako nekoj samiot ne e zainterezsiran za toa sto go zboram,kako jas ke go naucam na toa?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Има да бидам најклетиот професор во градот!!! А не во училиштето. Сите има да пиштат од мене уф... Така треба за оваа младина, сакаат се само со врски да поминуваат. Абе дури не седни и не научи нема да мрдни од класот ако сака татко му Бранко Црвенковски нека е!!! Само жустро треба никако лабаво!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Цела година би бил лош и на крај кога ќе дојде за оценки на сите ќе им попуштам!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Има да бидам најклетиот професор во градот!!! А не во училиштето. Сите има да пиштат од мене уф... Така треба за оваа младина, сакаат се само со врски да поминуваат. Абе дури не седни и не научи нема да мрдни од класот ако сака татко му Бранко Црвенковски нека е!!! Само жустро треба никако лабаво!
Џиш,ај вработи се кај мене во школо.Посакуваната особа ќе ја имаш пред тебе.:helou:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Mojata idna profesija e profesorka po germanski jazik...tka da edno znam deka nema sansi na cas nepristojno obleceni da mi idat,ko sega devojkite,po tangi i deokoltea do zemja.A za nastavata ke im objasnam i po sto pati ako treba samo da svatat,ke im davam vezbi,dopolnitelni casoj i ke bidam kako prijatelka so niv.

jutel

"убавите работи доаѓаат на крај"
Член од
25 март 2007
Мислења
952
Поени од реакции
2
јас би билнајдобар на светот но кога некој ке ме изнервира би го бапнал од зема

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Стварно ми паѓа жал понекогаш за професорите, кога не можат да одржат час поради нашите мајмунлаци, па затоа кога би станала професорка, претпоставувам дека би била строга, но праведна. Праведна во смисла, заслужени оценки, заслужени оправдани/неоправдани, прифаќање на оправдувањата и извинувањата за неправење тест :)

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
1.) Услови ќе им поставам уште од самиот почеток (да знаат со кого си имаат работа) и ова не во негативна смисла
2.)Многу кул ми се релаксирани професори со смисла за хумор ама и ова треба да се дозира оти дечурлијата знаат да го злоупотребат
3.) Треба да се биде и помалку строг за да те сватат сериозно
4.) Најбитно според мене-ке ги мотивирам и ке им ја билдам самодовербата, ке најдам начин да ги заинтересирам за наставата
5.)Ке им дадам слобода на говор и размислување (нема да бидат стегнати, но истовремено ке учат и ке се забавуваат на мојот час).

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Masta ima da im ja vadam preku cela godina i na kraj na site cetvorki i petki!!!! Nek se raduju deca bogati!!!!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Jas bi se odnesuvala strogo.Mislam nema popustanje za otceni sea sekoj kolku so si zasluzil.Ama strogo samo za oceni,ina4e na cas ke ima zaebancii i takvi gluposti.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Па.. Би бил фин со нив ама и строг истовремено..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Прво треба да се воспостаљви пријателски однос и да се тера така. Нормално сега, треба во одредени моменти да се покаже малку и строгост и авторитет, но не во прекумерна доза!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
би им бил како другар, дека тие професори секогаш имаат најголем респект од учениците, а и ќе им попуштам по малце

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Многу строго во однос на учењето....На одморите пријателски

Kajgana Shop

На врв Bottom