Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Не ти треба мотика...измислиле луѓето шпартачиКој рече дека не сакам да копам?
Не ти треба мотика...измислиле луѓето шпартачиКој рече дека не сакам да копам?
Не, ама еден ден нека земат копач во рака. Секој викенд, секој мускул ме болеше. Чисто рекреативно е тоа, но сепак си врзан за природата. Но и колку да сакаш да се рекреираш, вложуваш во тоа и очекуваш барем дел да ти се врати.Не ти треба мотика...измислиле луѓето шпартачи
Ти рече "оди копај да те видам" и "да бе,'како амиши' да живееме".Кој рече дека не сакам да копам?
Добро еве мене не ми требале, ама и на оние што им требаа, им смрзнаа! Нема логика, ама интересен концепт.
Крадам нет.
Копач е више права ствар....треба да си мужетина за такви ствари.Не, ама еден ден нека земат копач во рака. Секој викенд, секој мускул ме болеше. Чисто рекреативно е тоа, но сепак си врзан за природата. Но и колку да сакаш да се рекреираш, вложуваш во тоа и очекуваш барем дел да ти се врати.
Сакав да му кажам за зимите во СССР, каде илјадници луѓе умирале од глад, ама нејзе. Во право е, не ми треба.
ОК, во земјоделството има пари, ама тие пари се тешки и ризични. Јаболката во Ресен ќе останеа, немаше берачи. А денес и никој да не сака да работи сезонска работа. СССР имал огромен проблем со ова. Тие сметале дека ако семето го стават во ладна вода, ќе биде имуно на студ.Ти рече "оди копај да те видам" и "да бе,'како амиши' да живееме".
Не е битно дали сакаш да копаш или не. Поентата е ако не се надеваш и веруваш во нешто, ако го работиш без љубов, што може да очекуваш од тоа?
Ние сме прости за работење земјоделие.....пример просечен македонски сељак да го споредиш со српски сељак тоа ти е фичо вс бентли. Појма немаме ни од семиња, видови почва па ни од механизација како и импровизации од секаков вид.ОК, во земјоделството има пари, ама тие пари се тешки и ризични. Јаболката во Ресен ќе останеа, немаше берачи. А денес и никој да не сака да работи сезонска работа. СССР имал огромен проблем со ова. Тие сметале дека ако семето го стават во ладна вода, ќе биде имуно на студ.
Не сум сељак инаку (му местам на некој пенал), да нема полемики, во Скопје живеам, ама овде е убаво за викенд одмор. Не дека во Скопје нема сељаци.Ние сме прости за работење земјоделие.....пример просечен македонски сељак да го споредиш со српски сељак тоа ти е фичо вс бентли. Појма немаме ни од семиња, видови почва па ни од механизација како и импровизации од секаков вид.
Во скопје ваздух нема ти сељаци дали имало зборишНе сум сељак инаку, да нема полемики, во Скопје живеам, ама овде е убаво за викенд одмор. Не дека во Скопје нема сељаци.
Мислиш ќе нема војни за најдобрите земјишта?
Затоа и кидавела.Во скопје ваздух нема ти сељаци дали имало збориш
Не, проблемот со војни за ресурси еве веќе го решаваатНе сум сељак инаку (му местам на некој пенал), да нема полемики, во Скопје живеам, ама овде е убаво за викенд одмор. Не дека во Скопје нема сељаци.
Мислиш ќе нема војни за најдобрите земјишта?
ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА, СТРАВ И ОРУЖЈЕ: Државите ќе мора да плаќаат безусловно на населението или - ќе ги нема
Автоматски споено мислење:
drzhava
Мене ми е интересна онаа теорија за центарот на светот, за Украина. Русите лесно го решија тој проблем. Само не знам зошто некои сметаат дека светските сили би влегле во нова војна порани некоја мала државичка или стратегиска точка! Ние трошиме залидно многу ресурси, мислам дека парите треба да бидат од злато или сребро, во некоја идеална држава. Овие пари, што штампана номинална вредност се тоалетна хартија во однос на златните. Гледај во Венецуела, на кило ги мерат парите. И ти менуваш ресурс, кој е ограничен, за пари каде некој од страна ја одредува вредност, а ти се дадени врз база на тоа како тој го цени твојот труд! Затоа во идеалната држава, парите треба да бидат од злато или сребро, тие имаат вредност неколку 1.000 години.Не, проблемот со војни за ресурси еве веќе го решаваат
За каква војна мислиш?
,,,kade se zapirkite,,,?,,,
Автоматски споено мислење:
Мене ми е интересна онаа теорија за центарот на светот, за Украина. Русите лесно го решија тој проблем. Само не знам зошто некои сметаат дека светските сили би влегле во нова војна порани некоја мала државичка или стратегиска точка! Ние трошиме залидно многу ресурси, мислам дека парите треба да бидат од злато или сребро, во некоја идеална држава. Овие пари, што штампана номинална вредност се тоалетна хартија во однос на златните. Гледај во Венецуела, на кило ги мерат парите. И ти менуваш ресурс, кој е ограничен, за пари каде некој од страна ја одредува вредност, а ти се дадени врз база на тоа како тој го цени твојот труд! Затоа во идеалната држава, парите треба да бидат од злато или сребро, тие имаат вредност неколку 1.000 години.
Ама кога ќе видиш, и цената на златото се одредува на тој начин, пак ќе се вратиме назад.