Каков успех очекувате од кошаркарите на ЕП '13?

Каков успех очекувате од кошаркарите?

• Вкупно гласачи
    192
  • Гласањето е завршено на .

Gregory9

Anonymous
Член од
12 јануари 2013
Мислења
231
Поени од реакции
296
Очекувам да ја поминеме групата за понатаму ќе видиме, што сте се исплашиле толку од противниците? Босанците имаат проблеми со Телетовиќ еве и изјава на нивниот селектор од 6 август:
-Мирза на подготовките стигна во прилично лоша физичка состојба, со неколку килограми повеќе. Ни ја успори работата од 1-ви август и последните пет дена се обидуваме да го „приклучиме", изјави Петровиќ, кој вели дека особено е загрижен за тоа како кошаркарот на Бруклин Нетс гледа на својата улога во репрезентацијата.
-Она што мене ме загрижува во случајот со Телетовиќ е неговото гледиште за улогата во репрезентацијата, кое е многу поразлично од тоа што јас го замислувам. Мирза мора да сфати дека не постои играч на светот, па ниту Дражен Петровиќ во своето време, кој може да игра без соиграчи. Ниту Леброн првата година во Мајами не можеше сам, вели Петровиќ.
Литванците имаат мала смена на генерации да речам, 3-4 играчи ја завршија репрезентативната кариера но незнам со нив никогаш не се знае.
Црногорците дефинитивно без Пековиќ ќе настапат но затоа го имаат Бакиќ кој во минатата сезона младоста ми ја зема додека настапуваше за МЗТ со еден збор теле тешко, читам ќе не посрамотеле црногорците, луѓе ако се плашиме од црногорците кој на минатото ЕП завршија на 21 место незнам што бараме на овој шампионат.
Србите имаат многу откажувања а и Теодосиќ ако настапи сигурно ќе игра со редуцирано време, башка незнам колку ќе е физички подготвен.
Летонците без Биедринс и Бертанс се сосема друга екипа, мислам дека они ќе се аутсајдери во групата, во модерната кошарка веќе нема слаби екипи но мора некој да го носи епитетот на аутсајдер. Нема причина да се плашиме од никоја репрезентација доколку нашите го остават срцето на терен. Штета што нема да можат да настапат Николовски и Трајковски, на центарската позиција сме најслаби. Антиќ, Чековски, Илиевски, Костоски, МекКејлеб, Самарџиски, Војдан, Дамјан. Другите 4 места би требало да ги пополнат: Брчков, Симоновски, Крстевски/Штерјов/Марковски. Сеуште се молам Гечевски да се приклучи, што знаеме може ќе се приклучи токму пред шампионатот затоа што на МЗТ подготовките почнуваат на 15 август.

G

garthok

Гостин
Нема опција ПОБЕДА? Ради вакви работи у последно време ми се сере од македонизмот.

п.с историски успех е медаљ, се друго служи за сликање!
Мене ми се сере кога ќе чујам „срце на терен“.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Особен интерес и успех.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па видите секогаш има игра на комбинации, и најлошо е да се надеваш да нешто од напред. Реално ако гледаме како носители во група и со малку среќа треба да сме на висока позиција и во втората фаза и да се надеваме на 1/4 финале. Понатаму е повеќе среќа моментална, форма на противник и тако даље, така да со мирни глави и ГОСПОД НАПРЕД!!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Според мене 1/4 финале е возможно. Потоа и да отпаднеме не би било ептен разочарувачко од овој аспект.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Овие 17 што гласале дека ќе испаднеме по групи против малери гласале, не пратат многу кошарка, хејтери се или по грешка им се стиснало копчето ? :icon_mrgr:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Posledniot pat koga gi zamolivme malerite da glasaat deka ke izgubime rakomet, pobedivme, ne ni teknuva koja utakmica bese . :D

Do that again.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.746
Поени од реакции
43.918
Џабе сеа и 1/2 финале да стигнат, нема да ни е интересно. Нека одморат сеа едно 15тина години, па после тоа пак ќе славиме некој, кој знае можеби фудбалската репрезентација ќе се пласира на Светско или нешто слично.

Не, озбилно... Искрено ќе биде претешко повторно да се пласираме во најдобрите 4. Нормално, тука ќе влијаат повеќе фактори, среќата, победи/порази во последна секунда, евентуални киксови на некои од појаките репрезентации, па да искористиме, или пак да налетаме на нив уште во 1/4 финале...итн, итн.. Можеме да се носиме со голем дел од екипите и немаме лош тим, ама има и подобри од нас. Јас со 1/4 финале би бил задоволен, се погоре би било одличен успех за мене. :) Испаѓање во втора фаза - разочарување, за прва не сакам муабет да правам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Некој нека му направи на Stefan-kobe аватар со пиксели од сите играчи на првенствово :ROFLMAO:

B

Blade Torch

Гостин
Имам визија .... Гледам епско 1/4финале против Грција .... ииии ПОБЕДА !!! Игорче е во транс , се смее со сласт , му се курчи на грчкиот коментатор на трибина , се чука во гради и вика МАКЕДОНИЈА !!!

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Искрено ја пак очекувам повторување на успехот од Литванија,особено што ова првенство скоро сите репрезентации имаат откажувања на клучните играчи.Значи и групава ни е по мерка особено тоа што за Црна Гора нема да игра Пекович,Србите исто ослабени бес неколку стандардни играчи,Летонија исто.босанциве стварно не гледам како би не добиле,освен ако не не распука Телетович сам:D.А за литванциве не знам од каде таков песимизам и страв од нив,барем со нив ни иде.Искрено не знам што да речем за овја што пишале дека ќе отпаднемо по групи,ама знам дека први ќе:drk: на евентуален успех.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.487
Поени од реакции
6.883
Машки со срце, да се види борба на терен, макар и излегле по групите.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.661
Поени од реакции
8.681
Испод 5 место да не сме би бил презадоволен. И дај молим ви се без кинење живци како минатиот пат, цела Македонија на диазепами беше...

Kajgana Shop

На врв Bottom