Бидејќи за вас таквите застапници се (секогаш) хипстери или модерни снобови, а god forbid, знаеме дека никој не сака да биде како нив (што е контрадикторно на некој начин, а очигледно не забележуваш), па по дефолт и се од набројаното е еден вид негативна појава. Баш fuck-logic работа, because, why the hell not?Види, не се идентификувам со голем дел од агендата на либерализмот и затоа и нема да настапам во улога на нејзин бранител, мислев дека тоа е доволно јасно, ама нејсе... Тоа го препуштам на хипстерите или претставниците на новата димензија на урбаниот снобизам, кај нив се вградени сите тие фолдери и алатки за пролевичарска ориентација, како вегетаријанството, феминизмот, возењето велосипеди за зачувување здрава околина и застапување на права на сите претпоставено обесправени (освен на вистински обесправените за кои никој не се грижи, веќе позната иронија на човештвото) ...
Не, не е негативна појава, мене ми е тотално непотребна и прилично комична таквата агенда и таквите ликови...Бидејќи таквите застапници се хипстери или модерни снобови, а god forbid, знаеме дека никој не сака да биде како нив, па по дефолт и се од набројаното е негативна појава. Fuck-logic, because, why the hell not?
Сега знам зошто си го имате муабетот со Сус. I couldn't really put a finger on it before.
Океј, тогаш погрешно сум те проценил. Така звучеше во постот на некој начин.Не, не е негативна појава, мене ми е тотално непотребна и прилично комична таквата агенда и таквите ликови...
Јас не потрошив 4 години како вегетаријанец за да бидам различен од другите. Да беше така, ќе удрев на веганство (на прсти се бројат таквите во Македонија, за разлика од вегетаријанците, кои ги има во доста голем број). Се осетив хипокритично бидејќи од една страна љубител на животни, права на животни, од друга одредени животни на трпеза ги јадеш, итн. Да не навлегувам, беа лични причини во прашање. Да не излегувам често со друштво надвор на јадење, немаше ни да знаат дека сум започнал таков лајфстајл. Не е нешто во стилот (еј види ме, не јадам месо, демек поздрав сум од тебе, и различен). Прекинав после 4 години од исто така лични причини за кои нема да елаборирам на темава. Не сум видел драстично различни причини кај другите вегетаријанци кои ги знам , зошто станале тоа што се. Дека некои може тераат некаква мода, можно е, но зошто самото вегетаријанство како целина да се смета резултат на тоа? Тоа е fuck-logic моментот што го спомнав.Ама ајде биди добар објасни ми ја потребата од феминизмот, за што конкретно се бори? Или наметнувањето на вегетаријанството или велосипедите како правилни начини, кога всушност се само позерство на група која избегнувајќи да биде мејнстрим, самата стана токму тоа...
Ај изгледај го клипот, и повторно размисли за велосипедите, и за заштитата на околината...Тоа со велосипедите - Целата глобална ситуација бара од луѓето да сменат ритам. Дали во социјалните односи, постапки, транспорт, лајфстајл. Една добра замена за транспорт на каков сме навикнати е баш велосипедот. Другата алтернатива според тебе е подобра, зошто? Еко-френдли е премногу тешко изводливо? Или други се причините? Превише е кич деновиве? Премнгу мејнстрим? Премногху модерно? Бидејќи не го разбирам аргументот од типот зошто ни е потребно (небаре не знаеш која е целта, а знам дека знаеш).
Претходно ги критикуваш хисптерите, а всушност доста хипстерски изговор даде зошто е банално тоа со велосипедите - "всушност се само позерство на група која избегнувајќи да биде мејнстрим, самата стана токму тоа".
Од кога да се грижиш да иднината и здравата околина е премногу мејнстрим, започнато од луѓе кои нејќеле да бидат мејнстрим, therefore, ние останатите треба да тераме како пред ваквата појава, бидејќи се работи за модерни снобови (од кои не сакам да бидам дел, затоа и не подржувам).
Барем јас, така те разбрав за ова, во двава поста што ги наведе.
Види, најпрво се греши во проценка често виртуелно, ете се случува само врз база на неколку постови не можеш да ја (про)оцениш конкретната личност зад монитор сеопфатно. Делот си го имате муабетот со Суси ти беше малку инфантилен испад, ама мене ми е инфантилноста генерално симпатична и не ме интересираат туѓите анимозитети на форум, дури и на лица кон кои имам личен анимозитет ќе им реплицирам ако сметам за потребноОкеј, тогаш погрешно сум те проценил. Така звучеше во постот на некој начин.
Јас не потрошив 4 години како вегетаријанец за да бидам различен од другите. Да беше така, ќе удрев на веганство (на прсти се бројат таквите во Македонија, за разлика од вегетаријанците, кои ги има во доста голем број). Се осетив хипокритично бидејќи од една страна љубител на животни, права на животни, од друга одредени животни на трпеза ги јадеш, итн. Да не навлегувам, беа лични причини во прашање. Да не излегувам често со друштво надвор на јадење, немаше ни да знаат дека сум започнал таков лајфстајл. Не е нешто во стилот (еј види ме, не јадам месо, демек поздрав сум од тебе, и различен). Прекинав после 4 години од исто така лични причини за кои нема да елаборирам на темава. Не сум видел драстично различни причини кај другите вегетаријанци кои ги знам , зошто станале тоа што се. Дека некои може тераат некаква мода, можно е, но зошто самото вегетаријанство како целина да се смета резултат на тоа? Тоа е fuck-logic моментот што го спомнав.
Исто како и контрадикцијата хипстер и модерен сноб. Едниот се обидува да се оддалечи од тоа што е општо прифатено за квалитетно, успешно, издржано. Другиве не бираат, туку сеопфатни се кога се работи за стандардите на времето во кое се. Впрочем, иако хисптерите се суб-група, своекратни модерни "снобови", едната со другата група најчесто не се сакаат, и не би биле предводници на листата работи ки ги наброја.
Феминизмот се родил со добри причини. Ако мислиш дека неговата цел е постигната, тогаш треба да направиш еден добар поглед кон светот, а особено во државата во која живееш. Немаше да дискутираме околу ова ако тоа беше случајот. Без да навлегувам во детали, самава тема е доволен индикатор зошто е потребен феминизмот, и во кои делови од општеството. И се надевам правиш разлика меѓу феминизам, и радикални движења кои само декларативно го носат терминот ферминизам во своите излагања. Радикализам во било каква форма ни јас самиот не подржувам. Нема зошто.
Тоа со велосипедите - Целата глобална ситуација бара од луѓето да сменат ритам. Дали во социјалните односи, постапки, транспорт, лајфстајл. Една добра замена за транспорт на каков сме навикнати е баш велосипедот. Другата алтернатива според тебе е подобра, зошто? Еко-френдли е премногу тешко изводливо? Или други се причините? Превише е кич деновиве? Премнгу мејнстрим? Премногху модерно? Бидејќи не го разбирам аргументот од типот зошто ни е потребно (небаре не знаеш која е целта, а знам дека знаеш).
Претходно ги критикуваш хисптерите, а всушност доста хипстерски изговор даде зошто е банално тоа со велосипедите - "всушност се само позерство на група која избегнувајќи да биде мејнстрим, самата стана токму тоа".
Од кога да се грижиш да иднината и здравата околина е премногу мејнстрим, започнато од луѓе кои нејќеле да бидат мејнстрим, therefore, ние останатите треба да тераме како пред ваквата појава, бидејќи се работи за модерни снобови (од кои не сакам да бидам дел, затоа и не подржувам).
Барем јас, така те разбрав за ова, во двава поста што ги наведе.
И сега на кое ниво си? Критично? Хиперкритично? Апокритично?Се осетив хипокритично .
Зборев за сличното реазмислување. Бидејќи нели он и сам се изјасни демек другиве женски му се "под ниво" да им реплицира (демек он има некакво ниво, воопшто). Тој дел не го извадив туку така, очигледно делите доста слични ставови, особено сега со модерниве снобови, либерализмов и хипстерите. Ако сметаш дека е инфантилно што баш таквата комбинација на зборови ги употребив - во ред.Види, најпрво се греши во проценка често виртуелно, ете се случува само врз база на неколку постови не можеш да ја (про)оцениш конкретната личност зад монитор сеопфатно. Делот си го имате муабетот со Суси ти беше малку инфантилен испад, ама мене ми е инфантилноста генерално симпатична и не ме интересираат туѓите анимозитети на форум, дури и на лица кон кои имам личен анимозитет ќе им реплицирам ако сметам за потребно...
..
Бараш од мене да сфатам сериозно еден комедијант? Ај тоа, ама и глупостите што ги изнакажа во клипот ...Ај изгледај го клипот, и повторно размисли за велосипедите, и за заштитата на околината...
Суперкритично. Try to keep up.И сега на кое ниво си? Критично? Хиперкритично? Апокритично?
Карлин е гениј. Јас би вовел предмет Карлијанизам во средните училишта, ти гарантирам дека поздрави деца би излегувале од нив. Барем би размислувале со своја глава, ако не ништо повеќе.Бараш од мене да сфатам сериозно еден комедијант? Ај тоа, ама и глупостите што ги изнакажа во клипот ...
Не, туку би го посвоиле неговиот став. Тоа не е размислување со своја глава. Би гледале на се низ очи на комедија, а тоа најмалку му е потребно на светот.Карлин е гениј. Јас би вовел предмет Карлијанизам во средните училишта, ти гарантирам дека поздрави деца би излегувале од нив. Барем би размислувале со своја глава, ако не ништо повеќе.
Некој мора да ја пополни и таа нишка. Фала што ме сметаш за таковЕве ти и еден бесплатен совет од мене. Немој да бидеш self righteous bitch...
![]()
Шкорпи па поголема комедија од денешнава во светов се нема случено.Не, туку би го посвоиле неговиот став. Тоа не е размислување со своја глава. Би гледале на се низ очи на комедија, а тоа најмалку му е потребно на светот.
Немој сега да се обидуваш да ми импутираш дека и јас делам ,,нивоа,, на соговорници, реплицирање кое го сметам за потребно подразбира дека ако некој спамер вергла едно исто на 10 страни, немам намера да се расправам со него, толку е едноставно... Мојот став на блага форма на презир кон хипстерчињата и урбаните снобчиња, мислам дека го делат едно три четвртини од форумот, моја слободна проценка, кога ќе направат нешто вредно за почит, пеки, ќе бидам прва која ќе си ја признае својата погрешна перцепција и мисинтерпретација...Зборев за сличното реазмислување. Бидејќи нели он и сам се изјасни демек другиве женски му се "под ниво" да им реплицира (демек он има некакво ниво, воопшто). Тој дел не го извадив туку така, очигледно делите доста слични ставови, особено сега со модерниве снобови, либерализмов и хипстерите. Ако сметаш дека е инфантилно што баш таквата комбинација на зборови ги употребив - во ред.
И не сум веќе вегетаријанец. Траеше само 4 години.
Бараш од мене да сфатам сериозно еден комедијант? Ај тоа, ама и глупостите што ги изнакажа во клипот ...
--- надополнето: 20 декември 2012 во 22:41 ---
Карлин никого не тера да ги усвојува неговите заклучоци, туку ги тера луѓето да размислуваат со своја глава.Не, туку би го посвоиле неговиот став. Тоа не е размислување со своја глава. Би гледале на се низ очи на комедија, а тоа најмалку му е потребно на светот.
Некој мора да ја пополни и таа нишка. Фала што ме сметаш за таков.
Не, но ме сметаш. Понекогаш. That's enoughКарлин никого не тера да ги усвојува неговите заклучоци, туку ги тера луѓето да размислуваат со своја глава.
За другото, не те сметам за таков, но понекогаш се однесуваш така. Како да ги имаш усвоено највистинските од сите вистински вредности...Ти смета кога ти судат, а ти обожаваш да судиш и лепиш етикети.
Многу луѓе ги сметам за смешни и/или интелигентни. Карлин не е ни едно ни друго кај мене. Се труди, ама отприлика тоа е, според мене останува на "се труди".Карлин не е било кој комичар, и не само што треба да се зема сериозно, бидејќи човекот беше гениј, туку и грев е да не се ужива во неговиот интелигентен хумор...