Каква кола имате/сакате?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
ми се плаче кога ке ја видам колава , перфекција едноставно
Некаде се познати и како амерички мускул,налик се перфекција а за машината некој ја фалат,некој даваат критики.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Го возам фамилијарниот Пасат Б5 од `98, Инаку, ,алку пореално, би сакал Алфа 156 2.0 L со плин. Се подобро во таа комкуренција се прифаќа.

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Скромно, едно вакво и ништо друго не треба :cool: .

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.597
Поени од реакции
31.349
,,,mi se plache koga go gledam na slika ,,,a vo ushite ,,seushte ,, suni ona brevtanje na motorot,,,:coffee:,,

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Имам точак а сакам вакво

За 9.000 евра работи на батерии, може да се пуни на струја (има и опција за соларен панел) и по потреба има генератор кој работи и на природен гас (метан) и на бензин. Иде 105 (лимитирано на 80) доволно за во град да можеш и да претекнуваш ако треба, има домет 350-400км градска вожња, и од прилика генераторот троши околу 2 литри на 100км во град што е 3 евра бензин и 1 евро метан :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зашто бе грефче? Топ е чиста работа за низ град, у лифт го збира, дома можам да си го паркирам :)
Ја би мотор боље за тие пари и некое друго количе за во зима. Кај ќе го мкнеш ова на дождови и слично, многу неисплатлива варијанта мислам дека би искочило на крај...

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ја би мотор боље за тие пари и некое друго количе за во зима. Кај ќе го мкнеш ова на дождови и слично, многу неисплатлива варијанта мислам дека би искочило на крај...
Не пушта вода не се сеќирај :Р Шала на страна не ти ја сваќам поентата зашто да не можеш да го возиш во зима?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не пушта вода не се сеќирај :Р Шала на страна не ти ја сваќам поентата зашто да не можеш да го возиш во зима?
Не знам, мотор на батерии, соларни панели и слично не ми изгледа како доволно снага за лед, патишта со бари и слично... :)

Што ако треба да идете двајца или тројца или треба да пренесеш нешто?
Ептен непрактична ми е колава од аспект на кола затоа. :)

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Не знам, мотор на батерии, соларни панели и слично не ми изгледа како доволно снага за лед, патишта со бари и слично... :)

Што ако треба да идете двајца или тројца или треба да пренесеш нешто?
Ептен непрактична ми е колава од аспект на кола затоа. :)
Абе јас овде со точак (и 1 коњ на него :) ) зимно време на -15 возам на снег мраз, ова со 10-12 коња нема да иде. Не е шапка да ја искачуваш (мада има опција и за 4WD) и мислам ќе може (електромотор има константен обртен момент безралика на работните обртаи) ама за низ Скопје (или било кој друг град) ќе врши работа кај што улиците се мање више чисти. Јас со југо 45ка, 4 души и ски опрема сум се качувач по снег на шапка и маврово не па со ова сам :)

Иначе двајца збира (тандем конфигурација), тројца не. И далеку е ова од фамилијарна кола не викам не ама сабајле во 7 коа си заглавен во гужва во колку коли има повеќе од 2ца луге?

Или пример овде ако не си загледал :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Имам

a сакам да ја напрам сликава...

шо значи имам 2/7, ми фалат уште 5 (+ новиот шо излезе во 2012, 6)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Имам точак а сакам вакво

За 9.000 евра работи на батерии, може да се пуни на струја (има и опција за соларен панел) и по потреба има генератор кој работи и на природен гас (метан) и на бензин. Иде 105 (лимитирано на 80) доволно за во град да можеш и да претекнуваш ако треба, има домет 350-400км градска вожња, и од прилика генераторот троши околу 2 литри на 100км во град што е 3 евра бензин и 1 евро метан :)
Хахахахаха закон ова у џеб можеш да го ставиш:)

Kajgana Shop

На врв Bottom