Казна од педесет евра за спиење на отворено

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Семејството Илиевски од Гевгелија треба да плати глоба од педесет евра за импровизирана спална од картони на која ги поминувало ноќите додека траеја земјотресите во Гевгелиско.
На документот што од полицијата го добил Давор Илиевски стои дека тој е казнет затоа што земал повеќе картони и душеци на кој сакал фамилијарно да спие и потоа ги оставил пред магацинот на железничката станица.
„Сметам дека тоа не е регуларно, јас не сум направил штета, затоа што додека траат потресите ние таму ќе спиеме, а после тоа јас картоните ќе ги фрлам во контејнер за ѓубре, а постелнината ќе ја однесам внатре”, рече Давор Илиевски.
Според полицијата, постапката била согласно Законот за јавна чистота.
Давор Илиевски
Давор Илиевски е социјален случај и еден од станарите кои живеат во катастрофални услови, во старата железничка зграда, која секој момент може да се сруши.
„Немаме ни струја, ни купатило, ништо немаме тука, нема никакви услови“, вели Виолета Трајковска, жител на Гевгелија.
„Струја немаме уште од пред земјотресот, пржиме на плинско и сува храна јадеме”, додаде Зорица Илиевска, жител на Гевгелија.
Уште во 1990 година, по тогашниот земјотрес во Гевгелиско, Комисијата за проценка на штети проценила дека оваа зграда не е безбедна за живеење и треба да се сруши.
Но, и по 19 години, во неа се уште живеат 20-тина семејства.

A1

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па имаат бе алтернатива,треба веднаш да заминат во Катланово каде има центар за бездомни лица.Државата мислела за таквите фамилии,не се туку така оставени на милост и немилост.Плус Стевче Јакимовски немаше толку многу да се офајди од парите што ги прибираше неговата фирма од овој центар за бездомни лица.:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
Па имаат бе алтернатива,треба веднаш да заминат во Катланово каде има центар за бездомни лица.Државата мислела за таквите фамилии,не се туку така оставени на милост и немилост.Плус Стевче Јакимовски немаше толку многу да се офајди од парите што ги прибираше неговата фирма од овој центар за бездомни лица.:toe:

имаме напредок иако има овакви казни за спиење дишење и незнам што.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Семејството Илиевски од Гевгелија треба да плати глоба од педесет евра за импровизирана спална од картони на која ги поминувало ноќите додека траеја земјотресите во Гевгелиско.
На документот што од полицијата го добил Давор Илиевски стои дека тој е казнет затоа што земал повеќе картони и душеци на кој сакал фамилијарно да спие и потоа ги оставил пред магацинот на железничката станица.
„Сметам дека тоа не е регуларно, јас не сум направил штета, затоа што додека траат потресите ние таму ќе спиеме, а после тоа јас картоните ќе ги фрлам во контејнер за ѓубре, а постелнината ќе ја однесам внатре”, рече Давор Илиевски.
Давор Илиевски
Давор Илиевски е социјален случај и еден од станарите кои живеат во катастрофални услови, во старата железничка зграда, која секој момент може да се сруши.
„Немаме ни струја, ни купатило, ништо немаме тука, нема никакви услови“, вели Виолета Трајковска, жител на Гевгелија.
„Струја немаме уште од пред земјотресот, пржиме на плинско и сува храна јадеме”, додаде Зорица Илиевска, жител на Гевгелија.
Уште во 1990 година, по тогашниот земјотрес во Гевгелиско, Комисијата за проценка на штети проценила дека оваа зграда не е безбедна за живеење и треба да се сруши.

A1
Мене малце ми е „напумпана“ приказната. Туку така никој не казнува за импровизирани услови... Да не звучам грубо - „наша работа“... Ајд да полниме весници овој или оној е крив... Немам ништо против било кого нарочито во посебни услови ама со усул да ги пласираа приказните не ќе беше лошо...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Цајканот му пропишал по службена должност казна, ќе си оди на суд па ќе се објасни. А и да изгуби спор, нема гајле, нема што да му земат. Освен социјална помош, а таа одамна треба да биде одземена на сите.

Туку друго актуелно прашање ми е на ум.

Што со циганите?
Не сакам на сабајле кога одам на работа да гледам сиромаштија наоколу, циганчиња да ми тегнат квака на колата и слични непријатни случувања.
Дај нека се реши проблемот со циганите на некој начин. Стануваат се поагресивни. Најверојатно некоја невладина ги с`ска и им вели, ако бутајте се во луѓето, ретко кој шамар ќе ви мавне.
Имаше некои напори од владата за борба со овој проблем, но резултати баш и нема.
Дислоцираа неколку чергарски заедници од некои локации но џабе.
Пак гледам мали циганчиња на картони насекаде.
Излегов пред месец дена може има од кај фуфо ме нападна банда на циганчиња, почнаа и во џебови да ми брцаат. Имаа среќа што не ми скинаа нешто, инаку немаше само клоци да попијат.

До кога полицијата ќе се однесува индиферентно кон овие граѓани.
Треба построги правила и намалување на толеранцијата кон нивните дејствија.
Сите сме биле жртви на нивната некултура, арогантност, насилство.
Да не можам гости од странство да прошетам а да не му нагрне бацинелска сурија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Цајканот му пропишал по службена должност казна, ќе си оди на суд па ќе се објасни. А и да изгуби спор, нема гајле, нема што да му земат. Освен социјална помош, а таа одамна треба да биде одземена на сите.

Туку друго актуелно прашање ми е на ум.

Што со циганите?
Не сакам на сабајле кога одам на работа да гледам сиромаштија наоколу, циганчиња да ми тегнат квака на колата и слични непријатни случувања.
Дај нека се реши проблемот со циганите на некој начин. Стануваат се поагресивни. Најверојатно некоја невладина ги с`ска и им вели, ако бутајте се во луѓето, ретко кој шамар ќе ви мавне.
Имаше некои напори од владата за борба со овој проблем, но резултати баш и нема.
Дислоцираа неколку чергарски заедници од некои локации но џабе.
Пак гледам мали циганчиња на картони насекаде.
Излегов пред месец дена може има од кај фуфо ме нападна банда на циганчиња, почнаа и во џебови да ми брцаат. Имаа среќа што не ми скинаа нешто, инаку немаше само клоци да попијат.

До кога полицијата ќе се однесува индиферентно кон овие граѓани.
Треба построги правила и намалување на толеранцијата кон нивните дејствија.
Сите сме биле жртви на нивната некултура, арогантност, насилство.
Да не можам гости од странство да прошетам а да не му нагрне бацинелска сурија.
sapun?????? :)

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Давор Илиевски

A1
На александрово чедо ми личи овој Давор :helou:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Топорчо, биди конструктивен и кажи ни како вие европска земја го решивте проблемот со ромите кои спијат на отворено.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Топорчо, биди конструктивен и кажи ни како вие европска земја го решивте проблемот со ромите кои спијат на отворено.
Со три збора не сме го решили:helou: а и мислам трудно ке се реши

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Минатото одење во Скопје на плоштад ми се закачи една млада Циганка да и дадам пари. Ми дојде некако дека не и се за храна и решив да не дадам пошто имам веќе лошо искуство. Ама се излажав!

Ме следеше 20 минути со викање, колнење, тегнење за сако и на крај и дадов пари само да ја откачам да не ме резили пред луѓе пошто да ја удриш не оди.

Прв пат вакво нешто ми се случува, ништо против Циганите ама некои работи се претерани.

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
Vo Makedonija sekoja kazna e kako stranska investicija.
Ako ne moze da se donese stranska investicija i ako ne mozes da go napolnis budzetot ,togas udiras po narodot .Arac pa vakov ni Crna Arapina ne pravel.
Sto da pravime ARAC VO 100 cekori

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
varijantata SAPUN... se razgleduva li????
Znaci dzabe makedonec,dzabe makedonsko ime i prezime,ako vi lici na rom,ne se vazi,udri mavaj, i varijanta sapun. Pa vidovme eden kup luge sto spiea pod otvoreno nebo,ama ovoj ne vi se dopadna na faca? A sto ako slucajno bese pobel ,sto ke upoterbevte prasok Gong?

Kajgana Shop

На врв Bottom