"Кад би био Бијело Дугме" повторно во Скопје!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Željko Bebek, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa su od početka mjeseca na turneji po Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, koju su, kako nam poručuju, otvorili sjajanim koncertima u Montrealu i Torontu.

- Dvorana "Mennly" u Montrealu bila je rasprodana do posljednjeg mjesta. Pred naš koncert pojavili su se i šverceri karata, što kanadske vlasti i organizatori strogo kontroliraju i sankcioniraju. U Torontu smo pokazali da nemamo konkurenciju u dijaspori. Više od 2.000 posjetilaca različitog uzrasta uživalo je u najvećim hitovima "Bijelog dugmeta" - kaže Islamović.

Turneja "Kad bi bio Bijelo dugme" bit će nastavljena po SAD, gdje trojicu pjevača očekuje još 11 koncerata.

- U Americi smo do 2. novembra, a u decembru ćemo gostovati u Skoplju, Novom Mestu i Celju - govori Alen.

Kako doznajemo, vode se i pregovori o mogućem novogodišnjem koncertu trojice pjevača u Sarajevu, što bi konačno bio njihov prvi nastup u glavnom gradu BiH u okviru turneje "Kad bi bio Bijelo dugme".

извор : http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/napokon-koncert-i-u-sarajevu
ооваа ме бендисааа :vozbud:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дали сега ова значи дека повторно доаѓаат во Скопје или пак ќе остане само на шпекулации...

Член од
26 септември 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
па брат тоа е изјава на ален така да би требало да е сигурно :wink:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Нешто ново: концертот ќе бидит на 18.12.2009 на Велесајам (ваљда то е Метрополис). Значит ги кажвам информацииве како шо ги добивам, така да не се 100% точни, не ми се нафрлајте ако е грешна, ок??? :smir:

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Нешто ново: концертот ќе бидит на 18.12.2009 на Велесајам (ваљда то е Метрополис). Значит ги кажвам информацииве како шо ги добивам, така да не се 100% точни, не ми се нафрлајте ако е грешна, ок??? :smir:
Сакам да си во право. А ако си, едвај чекам да дојде 18 :smir:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
"Кад би био Бијело Дугме" повторно во Скопје!!!

..е кога е тоа ,,повторно,, ?

Член од
26 септември 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
Bebek, Alen i Tifa su na press konferenciji u Ljubljani 15.11.2009. najavili koncerte u Sloveniji. Prvi će se održati 25.12. u Novom mestu i 26.12. u Celju.
Karte su puštene u prodaju i mole se svi obožavatelji Bijelog dugmeta da karte nabave na vrijeme, jer postoji mogućnost da bi se koncert mogao brzo rasprodati.

5.12. je veliki koncert u Zeničkoj areni koja je limitirana brojem mjesta pa također upozoravamo da svi oni koji žele uživati u četverosatnom koncertu na vrijeme nabave ulaznice.

[FONT=&quot]извор : http://www.alen-islamovic.com[/FONT]
ништо од концертот во Скопје...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Bebek, Alen i Tifa su na press konferenciji u Ljubljani 15.11.2009. najavili koncerte u Sloveniji. Prvi će se održati 25.12. u Novom mestu i 26.12. u Celju.
Karte su puštene u prodaju i mole se svi obožavatelji Bijelog dugmeta da karte nabave na vrijeme, jer postoji mogućnost da bi se koncert mogao brzo rasprodati.

5.12. je veliki koncert u Zeničkoj areni koja je limitirana brojem mjesta pa također upozoravamo da svi oni koji žele uživati u četverosatnom koncertu na vrijeme nabave ulaznice.

шубо ... и мене ме заебаја да не мом во Целје да одам ... газ стопанкин.

А и ептен почнаја по секое село да одат. Концерт во Ново Место бе :nesvest:

V

VeniVidiVici

Гостин
Кога ќе ги потрошат парите на курви и коцка ќе дојдат да се лигават во по Балканот и во нашата Македонија каде најсељачки народ живее и ќе им плескаат раце, еј браво. Да им ебам мајката циганска, мака ми е и првиот пат што отидов. Само пари да се збирало. И до сега 10 пати кажаа ова е последен концерт, се само за повеќе публика да има и да земат повеќе пари. Ебате групата сељачка.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.521
Поени од реакции
8.188
Со голем мерак после ваков пост можам да ја заклучам темава.
Се надевам дека веќе никогаш нема да биде отворена ваква тема. Поарно одете на Аца Лукас, поголем рокер е од сите тројца заедно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom