"Кад би био Бијело Дугме" повторно во Скопје!!!

Статус
Затворена за нови мислења.
H

hogar

Гостин
Нова информација, која што ја добив лично од Ален: концертот ќе се одржел на 6ти ноември на скопско сајмиште (ваљда то е Метрополис) и дека сега набрзо ќе имало и плакати низ градов.
плакати имаше и за во охрид,али немаше концерт..

H

hogar

Гостин
Кај виде плакати во Охрид жити мајка??
не видов во Охрид зашо не бев во Охрид.Ама бев во Скопје и видов имаше на рекорд над улицата висечката реклама беше за бело дугмена 8ми август во Скопје..

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Леѓе ова 100% доаѓаат или само шпекулации, чаршиски муабети и бла бла ?

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Последната информација е лично од Ален, па би требало да е точна.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.359
Поени од реакции
2.253
Атака бе, ме радуваат овие информации. А, од кај ти е изјавате на Ален на Тв некаде ја гледа или од нет е некаде? Ај ако можеш дај линк.

Инаку цел месец за штедење и на 6ти рокање :p

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
А ја па прочитав изјава дека Бебек завршил кариера :toe:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.359
Поени од реакции
2.253
А ја па прочитав изјава дека Бебек завршил кариера :toe:
E ова ти е изгледа грешка, мислам дека тројцата вокали на поранешното Бијело Дугме сепак пак ке се создадат со име БАТ "'Бебек,Ален,Тифа'' и ке правеле турнеи и сега после овој ШТО ТРЕБА ДА БИДЕ ВО СКОПЈЕ би биле за Лос Анџелес на турнеја или обратно.
Така би требало да е, како што читам слушам и пратам. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе крајот на септември веќе дојде, никаде немаат кажано за ова:(

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Атака бе, ме радуваат овие информации. А, од кај ти е изјавате на Ален на Тв некаде ја гледа или од нет е некаде? Ај ако можеш дај линк.

Инаку цел месец за штедење и на 6ти рокање :p
Ја добив преку порака.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ален колку што се сеќавам нешто за концерт во Скопје спомна на Алфа ТВ во интервју за Портик. Можеби и грешка некоја направил или сл. Не е ова нешто официјално, чисти шпекулации.

Член од
26 септември 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
Željko Bebek, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa su od početka mjeseca na turneji po Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, koju su, kako nam poručuju, otvorili sjajanim koncertima u Montrealu i Torontu.

- Dvorana "Mennly" u Montrealu bila je rasprodana do posljednjeg mjesta. Pred naš koncert pojavili su se i šverceri karata, što kanadske vlasti i organizatori strogo kontroliraju i sankcioniraju. U Torontu smo pokazali da nemamo konkurenciju u dijaspori. Više od 2.000 posjetilaca različitog uzrasta uživalo je u najvećim hitovima "Bijelog dugmeta" - kaže Islamović.

Turneja "Kad bi bio Bijelo dugme" bit će nastavljena po SAD, gdje trojicu pjevača očekuje još 11 koncerata.

- U Americi smo do 2. novembra, a u decembru ćemo gostovati u Skoplju, Novom Mestu i Celju - govori Alen.

Kako doznajemo, vode se i pregovori o mogućem novogodišnjem koncertu trojice pjevača u Sarajevu, što bi konačno bio njihov prvi nastup u glavnom gradu BiH u okviru turneje "Kad bi bio Bijelo dugme".

извор : http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrada/napokon-koncert-i-u-sarajevu

Б

Бат Елохим

Гостин
се извинувам на офтопик ама морам:

Брее до кога??? Дугме, чорба, парни ваљак .... дизастер!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom