Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Сончев брег или кавос,бил некој на овие 2 места да даде споредба :)?

M

macgowan

Гостин
Сончев брег или кавос,бил некој на овие 2 места да даде споредба :)?
И на едното и на другото место ако одиш за салам `пустење` убаво ќе си поминиш.
Кавос- бидејќи си на Крф, феноменален е островот прошетај го. Кога ќе ја освестиш главата малку, оди на капење друго место, Кавос е помалку бербат по тоа прашање. Сметај дека Кавос е единствена таква `дупка` на Крф, каде се истовараат Англичан(к)и од 18-30 г со една единствена цел-откачвање од штекер. Се друго во Кавос е небитно, важно пука играта.
Сани бич такуѓере. Само што тоа море-не е море.
Кај да одиш убаво ќе поминиш.
Ти предлагам и опција бр.3 - Лаганас, Закинтос.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
И на едното и на другото место ако одиш за салам `пустење` убаво ќе си поминиш.
Кавос- бидејќи си на Крф, феноменален е островот прошетај го. Кога ќе ја освестиш главата малку, оди на капење друго место, Кавос е помалку бербат по тоа прашање. Сметај дека Кавос е единствена таква `дупка` на Крф, каде се истовараат Англичан(к)и од 18-30 г со една единствена цел-откачвање од штекер. Се друго во Кавос е небитно, важно пука играта.
Сани бич такуѓере. Само што тоа море-не е море.
Кај да одиш убаво ќе поминиш.
Ти предлагам и опција бр.3 - Лаганас, Закинтос.
Бев лани во Лаганас,лудница е али не ми се иде на исто место 2 пати.Ми се свиѓаше што и водата е убава,а имаш и нешто да прошеташ...Тоа ме интересираше дали се слични местава, фала :)

M

macgowan

Гостин
Бев лани во Лаганас,лудница е али не ми се иде на исто место 2 пати.Ми се свиѓаше што и водата е убава,а имаш и нешто да прошеташ...Тоа ме интересираше дали се слични местава, фала :)
Епа, Кавос ти е помалку или повеќе Лаганас. Иста приказна.

Член од
14 април 2011
Мислења
40
Поени од реакции
5
Дечкии, сакав да ве прашам што е подобро, Sani Beach или Nea Potidea во Халкидики ? :))

Член од
14 април 2011
Мислења
40
Поени од реакции
5
и мене Sani beach ми звучеше подобро, не не сум пензиoнерка :D фала вии:))

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176

Хвар :) Ако има некој препораки, искуства и слично да сподели, супер би било :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Дечки ај некој нека каже дали во близина на вилите што ќе се дадени на линкот подоле има дискотеки и дали е добро место за одмор, дали има млади или фамилијарни луѓе идат на ова место. За Крф се работи, напишано е и на линкот.
http://www.samaholiday.com.mk/odmor-leto-2013/item/964-агиос-георгиос-вили
Благодарам однапред.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Дечки ај некој нека каже дали во близина на вилите што ќе се дадени на линкот подоле има дискотеки и дали е добро место за одмор, дали има млади или фамилијарни луѓе идат на ова место. За Крф се работи, напишано е и на линкот.
http://www.samaholiday.com.mk/odmor-leto-2013/item/964-агиос-георгиос-вили
Благодарам однапред.
Во тоа место нема да најдиш журки и дечурлаана којзнај колку. Пишано е мислам поназад низ темава, за тоа ќе си одиш во Кавос.
Ама ако сакаш да уживаш во прекрасни плажи, заливчиња, зајдисонца, мир и тишина... тогаш тој дел од островот е измислен за тоа.
Не секој оди на одмор за 10 дена да повраќа од алкохол.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Во тоа место нема да најдиш журки и дечурлаана којзнај колку. Пишано е мислам поназад низ темава, за тоа ќе си одиш во Кавос.
Ама ако сакаш да уживаш во прекрасни плажи, заливчиња, зајдисонца, мир и тишина... тогаш тој дел од островот е измислен за тоа.
Не секој оди на одмор за 10 дена да повраќа од алкохол.
Фала ти, можно е да си ме сфатил погрешно, барам место со убави плажи, но и каде што може да прошеташ а и малку да се умешаш со млади. Значи да не биде да отидам на плажа и све фамилии да бидат со мали деца. Не ми е цел алкохолот, далеку од тоа, само сакам да најдам спој од претходно наведеното. За мене не е одмор ако нема убави плажи и убава вода, затоа и ја избегнувам Бугарија, налет и ноќен живот и се, абе на одмор идам, да се исончам и да си поминам мерачки.
Уште еднаш, фала ти на советот. :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Фала ти, можно е да си ме сфатил погрешно, барам место со убави плажи, но и каде што може да прошеташ а и малку да се умешаш со млади. Значи да не биде да отидам на плажа и све фамилии да бидат со мали деца. Не ми е цел алкохолот, далеку од тоа, само сакам да најдам спој од претходно наведеното. За мене не е одмор ако нема убави плажи и убава вода, затоа и ја избегнувам Бугарија, налет и ноќен живот и се, абе на одмор идам, да се исончам и да си поминам мерачки.
Уште еднаш, фала ти на советот. :)
Eпа сеа, најубо ќе ти биди да си одиш со сопствена кола, па кај ќе ти прдни на газот да шеташ. Јас така правев. А журки и мешање со луѓе не ми недостасуваше бидејќи бев со женската, поубаво ми беше да одам на плажи кај што има што е можно помалце луѓе :D
А и во вилава кај што бев сместен вриеше од странци. Имаше од цел свет, од Тајланд, Англичани, Финци, Швеѓани... така да некои вечери кулиравме покрај базент со пивце. Не ни недостасуваше да акаме по кафичи.
Најголем проблем беа комарците. Мајче ни расплакаа...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.926
Поени од реакции
116.354
Eпа сеа, најубо ќе ти биди да си одиш со сопствена кола, па кај ќе ти прдни на газот да шеташ. Јас така правев. А журки и мешање со луѓе не ми недостасуваше бидејќи бев со женската, поубаво ми беше да одам на плажи кај што има што е можно помалце луѓе :D
А и во вилава кај што бев сместен вриеше од странци. Имаше од цел свет, од Тајланд, Англичани, Финци, Швеѓани... така да некои вечери кулиравме покрај базент со пивце. Не ни недостасуваше да акаме по кафичи.
Најголем проблем беа комарците. Мајче ни расплакаа...
Ех со девојка е веќе подруга работата. Ние одиме 4ца или 5ца другари и затоа барам таков спој како што спомнав погоре. Некои ми го препорачаа Неа Пори и нормално Кавос, па сега разгледувам опции, па затоа и пишав тука, да сподели некој искуство. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom