Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
17 август 2011
Мислења
10.352
Поени од реакции
18.454
Многу сум задоволен од Закинтос,ако си помлад ти препорачувам да идеш.Ние бевме во Лаганас,навечер е лудница,има една главна улица и све се случува таму.Ние бевме преку Савана,ни дадоа некој лист со факултативни екскурзии.Ако идеш преку агенција немој да идес со нив на овие факултативните екскурзии.Ние начекавме еден дечко(македонец)што работеше со такви ескурзии и ни даде упола цена него ли што беше од агенцијата.Би ти препорачал да отидеш на плажата со бродот,таму е феноменално
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 17:32 ---
Каде на Крф?Кавос,Ипсос...?каде има повеќе журки?
на кавос колку што ми кажувале..Него и ја уплатив годинава преку савана на закинтос?кој датум беше?да не имаше многу македонци таму:(?

Член од
19 јули 2006
Мислења
44
Поени од реакции
3
На почеток на јули бевме,мислам дека беше од 3 до 12 или така нешто не ми текнува точно.Македонци скоро и да немаше,али затоа вриеше Енглези:D

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
На почеток на јули бевме,мислам дека беше од 3 до 12 или така нешто не ми текнува точно.Македонци скоро и да немаше,али затоа вриеше Енглези:D
И стварно се дивљаци како што ги претставуваат? :D А англичанки? :P

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
:) по човек мислев
Имаш доста избор и варијанти така. Само не за хотели, туку апартмански. Е сега, зависи која дестинација, Турција, Грција, Хрватска.... и дали во тој буџет ви влегува и патот, па дали преку агенција превозот или самостојно...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Malku sum nadvor od temava no potrebna mi e pomos a ova se odnesuva bas za patuvanje

Moja drugarka e stratel na edno dete koe nema tatko, a majkata gi ostavila decata. Znaci mojata drugarka e zakonski staratel na deteto so resenie. E sega, saka da patuva so deteto preku granica vo Grcija na odmor. Sto i e potrebno osven pasos se razbira. Jas mislam ne treba nisto zatoa sto taa e startel na deteto, a staratel e isto sto i roditel fakticki ( mislam ok ne a ama go menuva) i ajde na MK granica ke razberat deka e startel koga ke go vidat resenieto, no Grcite sto ne razbiraat, da ne gi vratat od granica. A deteto normalno nema isto prezime kako nea?

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
Malku sum nadvor od temava no potrebna mi e pomos a ova se odnesuva bas za patuvanje

Moja drugarka e stratel na edno dete koe nema tatko, a majkata gi ostavila decata. Znaci mojata drugarka e zakonski staratel na deteto so resenie. E sega, saka da patuva so deteto preku granica vo Grcija na odmor. Sto i e potrebno osven pasos se razbira. Jas mislam ne treba nisto zatoa sto taa e startel na deteto, a staratel e isto sto i roditel fakticki ( mislam ok ne a ama go menuva) i ajde na MK granica ke razberat deka e startel koga ke go vidat resenieto, no Grcite sto ne razbiraat, da ne gi vratat od granica. A deteto normalno nema isto prezime kako nea?
Судски превод на решението (документот) на англиски/грчки :) П.С. Мислам дека нема да прават проблем на грчка граница ако од наша е пуштено. Јас на 14 години малолетен поминав само македонска граница со родител а на српска не ми правеа проблем мада никад не се знае. За секој случај судски превод.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Судски превод на решението (документот) на англиски/грчки :) П.С. Мислам дека нема да прават проблем на грчка граница ако од наша е пуштено. Јас на 14 години малолетен поминав само македонска граница со родител а на српска не ми правеа проблем мада никад не се знае. За секој случај судски превод.
A ovaa pa mojava drugarka prasuvala po sudskive preveduvaci koga mozat i sve i vikaat zafateni bile sega ne mozat sepmtemvri tek...pa stvarno ludo...

Mr.Bear

"The prince of darkness is a gentleman!"
Член од
14 декември 2010
Мислења
128
Поени од реакции
118
Последниве 3 години со друштво обавезно одевме во Охрид , еднаш во стан и двапати во градиште , и супер сме си поминувале :) па со оглед на тоа Охрид ми е речиси сигурна дестинација и за летово , само што сите женски испофаќавме и сега малце сме "ограничени" if you know what i mean
И одлука падна со најдобриве 2јца другари да избегаме у странство прво на десетина дена негде , па еве да си прашам , за соседниве ни земји - каде да одиме? Приоритети ни се активниот ноќен живот , и поразумните цени (да не лета над 250-300 евра).

Член од
2 јуни 2012
Мислења
42
Поени од реакции
23
Последниве 3 години со друштво обавезно одевме во Охрид , еднаш во стан и двапати во градиште , и супер сме си поминувале :) па со оглед на тоа Охрид ми е речиси сигурна дестинација и за летово , само што сите женски испофаќавме и сега малце сме "ограничени" if you know what i mean
И одлука падна со најдобриве 2јца другари да избегаме у странство прво на десетина дена негде , па еве да си прашам , за соседниве ни земји - каде да одиме? Приоритети ни се активниот ноќен живот , и поразумните цени (да не лета над 250-300 евра).
Ако мислиш за сместување до 250-300 евра како добри дестинации за ноќен живот ти се Закинтос, Сончев Брег а нешто поевтино ја имаш и Паралија но сепак неможе да се споредува со Закинтос. Крф е исто така добар.
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 22:03 ---
Ако мислиш за сместување до 250-300 евра како добри дестинации за ноќен живот ти се Закинтос, Сончев Брег а нешто поевтино ја имаш и Паралија но сепак неможе да се споредува со Закинтос. Крф е исто така добар.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.629
Некој понуди за Паралиа или Тасос?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ме интересира за Закинтос, посетата на Наваџо плажата е вклучена во цените или не? И каде се договара за таа посета, при резервирањето тоа или?

А и за Тасос ме интересира, повеќе е за фамилии или е и место за млади како Закинтос?

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Ме интересира за Закинтос, посетата на Наваџо плажата е вклучена во цените или не? И каде се договара за таа посета, при резервирањето тоа или?

А и за Тасос ме интересира, повеќе е за фамилии или е и место за млади како Закинтос?
Повеке е фамилијарно .
Имам како помал одено на Тасос со родителите и може да кажам дека е прекрасен и мирен остров .

Kajgana Shop

На врв Bottom