Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Знаев дека откако ќе завршам гимназија ќе продолжам на англиски јазик и книжевност. И тоа и се случи.
Е сега не дека се жалам ама за читање има ееееееее... А и добро ми иде да не се подречам:smir:

Celo vreme mislev vo redno deka ke odam da zapisam novinarstvo, moite doma jazici pa jazici da sum ucela, i taka da mi frkna ni toa ni toa nego edna nok se razbudiv i svativ deka sakam na ekonomski:) i tamu se zapisav samo neznam koe gavolce mi dojde taa nok u son da mi kaze da odam na ekonomsi koga ke go vidam ke go skrsam:))

правен правен правен правен..упишав на државниот универзитет али поради одредени околности...и мала пауза..ке се префрлам односно запишувам на овие приватниве најверојатно фон - европски универзитет

Vo zivotot otsekogas me interesirale 3 raboti, toa se:
1. Sport, Fudbal, veke 7 godini treniram.
2. Muzika, electro, house, dance, clubbiing, produciranje i sl. so e najbitno talentiran sum go imam sluhot i osetot ama od muzicka literatura poima neam.
3. Koli, dizajn, tuning, i sl.

I sega ne znam so da izberam, na koj fakultet da se zapisam dali na DIF, muzicki ili masinski. I idam po pat na eliminacija:
1. Na Dif ne ti baraat samo fudbal treba uste trista gluposti da znaes da prais kako sto se gimnastika atletika i sl a jas samo fudbalot go sakam.
2. Na muzicko nemam nikakva podloga a treba da se polaga priemen a ja ne znam definicija za 3/4-ska nota taka da i toj otpaga.
3. E najverojatno ovoj posledniov ke bide, Masinski otsek Industriski dizajn ili Motorni vozila. Lud sum po koli i niven tuning i se sto e povrzano so niv. Novosti, koncept koli i sl sekojdnevno razgleduvam po internetot i najdobro od se e toa sto sum kreativen. Pred nekoj den gledam edno jugo na ulica i si vikam kako bi izgledalo jugcevo so prednica od mustang Shelby GT 500 i na photoshop napraiv edna montaza coece kako dobro izgledase jugceto toa nesto nevideno. I nonstop mi doagaat nekoi takvi idei za dizajn na kolite. Edino sto mi smeta ovde e toa sto me faka strav za trezinata na materijalot posto ne sum mnogu zapoznaen so negO a sredno u boris zavrsiv, ekonomski smer, pa sakam da apeliram do site na forumov sto imaat nekakvi poznavanja od ovoj otsek a i opsto za Masinski fakultet, bilo kakov komentar ke bide dobredojden.I ako znae nekoj koga izlaga konkursot posto citav na studenti.com.mk deka uste ne se znae koga ke izleze pa ako e informiran nekoj ne ka pise. Pozdrav

мислев да се запишам економиа но пак одлуцив дека право ке е подобро и така право ке студирам

posle sredno odma znaev sto ce studiram ponatamu!!

Англискиот највеќе ми лежи да го учам, има и други работи што ме влечат (историја на уметност), но веќе одлучив дека ќе се запишам на Филолошки, па здравје, понатаму ќе си земам и Филозофски вонредно.:)

Пред се сакав да учам нешто кое ќе ми оди лесно и воедно ќе го сакам.

Ja uste neznam sto da idem dali komunikacii ili javna administracija(na Stulov)

Уште од 5. или 6. знаев дека сакам да учам за компјутери, па се запишав Техничко, смер: електротехничар за компјутерска техника и автоматика. (малце предолго име на смерот :) ). Сега знам дека од октомври ќе си продолжам на струката...

Имам уште две години да мислам ама по се изгледа дека ке одам на електро у битола или ако отворат комшиите у штип информатика, за у скопје не бива оти не сум баш некој ученик ама и тоа е алтернативно решение.

Барав каде ќе има најмалку конкуренција :). Сакав да читам, а да не се малтретирам многу со граматика и така... :)

На кој факултет и зошто баш на тој?

На кој факултет и зошто баш на тој ќе се запишеш?

Ако сакаш да научиш и да ја владееш материјата што ја студираш само на уким немој да те јаде змија на приватен факс кај нас да се запишеш ке си останеш неписмен

Чаир напиша:
Ако сакаш да научиш и да ја владееш материјата што ја студираш само на уким немој да те јаде змија на приватен факс кај нас да се запишеш ке си останеш неписмен

ја мислам обратно :)

Теџнички фалкутет у Битола зашто за у скопје ке немам поени :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom