Vo zivotot otsekogas me interesirale 3 raboti, toa se:
1. Sport, Fudbal, veke 7 godini treniram.
2. Muzika, electro, house, dance, clubbiing, produciranje i sl. so e najbitno talentiran sum go imam sluhot i osetot ama od muzicka literatura poima neam.
3. Koli, dizajn, tuning, i sl.
I sega ne znam so da izberam, na koj fakultet da se zapisam dali na DIF, muzicki ili masinski. I idam po pat na eliminacija:
1. Na Dif ne ti baraat samo fudbal treba uste trista gluposti da znaes da prais kako sto se gimnastika atletika i sl a jas samo fudbalot go sakam.
2. Na muzicko nemam nikakva podloga a treba da se polaga priemen a ja ne znam definicija za 3/4-ska nota taka da i toj otpaga.
3. E najverojatno ovoj posledniov ke bide, Masinski otsek Industriski dizajn ili Motorni vozila. Lud sum po koli i niven tuning i se sto e povrzano so niv. Novosti, koncept koli i sl sekojdnevno razgleduvam po internetot i najdobro od se e toa sto sum kreativen. Pred nekoj den gledam edno jugo na ulica i si vikam kako bi izgledalo jugcevo so prednica od mustang Shelby GT 500 i na photoshop napraiv edna montaza coece kako dobro izgledase jugceto toa nesto nevideno. I nonstop mi doagaat nekoi takvi idei za dizajn na kolite. Edino sto mi smeta ovde e toa sto me faka strav za trezinata na materijalot posto ne sum mnogu zapoznaen so negO a sredno u boris zavrsiv, ekonomski smer, pa sakam da apeliram do site na forumov sto imaat nekakvi poznavanja od ovoj otsek a i opsto za Masinski fakultet, bilo kakov komentar ke bide dobredojden.I ako znae nekoj koga izlaga konkursot posto citav na studenti.com.mk deka uste ne se znae koga ke izleze pa ako e informiran nekoj ne ka pise. Pozdrav