Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Volkswagen напиша:
Знаеш што е апсурдот? Што главата ми е полна за нешто што не ме интересира...знам да програмирам...а не дека сакам да знам! :tapp:
:pos2:
Мммм..баш ми е мило што го прочитав коментаров!Не поради тебе,туку поради тоа што сум донела паметна одлука!
Студирав на правен до завчера и дипломирав :vozbud:шала и се откажав!
Не е факултет што го сакам и оваа година примија мн.повеќе од колку што требаше,т.е. сите ги примија,се направија мн.малверзации,во поени,во тестови,начинот на кој што се третираат студентите,главното правило-професорот е секогаш во право итн.би го трпела сето тоа доколку го учам тоа што го сакам но не и вака!
Од октомври ќе си се запишам на факултет што со желба ќе го учам!:helou:

Прво мислев на економија да одам, се размислив сега сакам на филолошки руски јазик-тумач,ама до крајот кој знае шо ке ми текне а имам голема желба да одам на воена академија или полициска :salut:

Што знам јас од идната година почнувам со факултет, но си се имам веќе одлучено - правен отсек политички науки.
Како се одлучив за факултетов? Па не знам... искрено кажано се двоумев помеѓу новинарство и политички, ама сега сепак одлучив за политички науки..
Не знам многу сакам политика, ме интересираат тие ствари и иако многумина пробуваат да ме разубедат, јас си стојам на своето..
Тоа е тоа што ме интересира и тоа ќе го студирам.

Сите ги влечат компјутерите т.е таму се парите ...нели?

Мене ме влечат три работи

1) Автомобили/мотори ...т.е се што има тркала и има нешто наречено мотор:)

2) Сликарство и историја на уметност

3) Историја со археолгија...

И на што завршив...? Информатика

Ок интересна наука, се е свежо штотутку откриено ама...нах...

Na shashma. Odev da se zapisam na makedonistika, sretnav eden drugar, go rpasav kade ke se zapisuva, mi rece na Filosofija, mi rece ja so mene, se premisliv, uplativ, se prijaviv, mene me primija, nego ne! Hehehehehe

Pa eden den sedev doma i razmisluvav kade da studiram a ova beshe koga bev prva godina sredno i svativ deka sakam da studiram nesho so kompjuteri ama razmisluvav megju pmf i elektro i odluciv elektro i koga dojdov pred matura mi tekna deka nesaka kompjuteri tuku telekomunikacii i se zapishav na ETF i ebe sea nemozam nisho da polozam :)

Битни моменти:
мразам математика+татко ми е адвокат=јас на правен
и ми е убаво! не жалам, бидејки и тоа сакав да го студирам.

pa koga trebase da biram kade da se zapisam sakav na biznis t.s. na ekonomski zasto ucev sredno ekonomsko, no nesto ispadna sto ne mozev tamu da se zapisam pa zatoa se zapisav na javna administracija od pocetok ne mi se praese nesto posebno kejf, i si vikav deka na postiplomski ce odam na ekonomski, no sega koga gledam sto se uci mi se dopagja mnogu :)
a vo odlukata mozam da kazam deka mi pomognaa mojte, no sepak moja bese odlukata... mnogu mrazam roditeli sto ima odreduvaat na svoite deca sto ce ucat...

Darkwind напиша:
Pa eden den sedev doma i razmisluvav kade da studiram a ova beshe koga bev prva godina sredno i svativ deka sakam da studiram nesho so kompjuteri ama razmisluvav megju pmf i elektro i odluciv elektro i koga dojdov pred matura mi tekna deka nesaka kompjuteri tuku telekomunikacii i se zapishav na ETF i ebe sea nemozam nisho da polozam :)

:oftopic: ФЕИТ, извини вака. Ако го прочитаат ова тетките од студентски, ќе видиш убаво кај продеканката за настава. :zlo: :)

Со сила.... ме натераа! :pos: :pos:

Знаев што сакам да студирам и не се двоумев околу тоа, ок, можеби имаше мали желби од моите дома да одам на Економски, но, изборот беше мој. Сега, откако завршив Информатика, си велам едно големо фала што го одбрав ова!

Мојот избор да студирам право беше сосема случаен.На крај на средно школо знаев само дека не сакам да бидам професор а истовремено сакав да имам некоја професија која би ми нудела повеќе работни опции.Знаев дека не сакам економски и оп на право.Моите во ниту еден момент не ми сугерираа да студирам ова или она.Ете така беше!:zver:

Студирав (и завршив) право. Со мерак уште од мал...
Инаку, опсесија ми е механиката, коли, ова, она...
Се мислам сега на машински да се запишам ако имам време, имаше еден отсек - моторни возила...Сериозно мислам!

Јас пак пред малку повеќе од 3 год. си решив да студирам тоа шо најмнооо си го сакам јазици.Проблемот беше какви?!!!Таткоми ми велеше ангкиски....јас му викам а бе тато не сакам англиски сите го знаат...коа ке отидам јас работа да си барам....од мнооогу луѓе нема да си најдам....да отидам јас на француски....и без тоа 8години(замисли, но по 2 часа неделно)сум си учела (со кеф)....и отиов на француски....за втор си го зев италијанскиот оти ного ма аресе....а бе ше шо почнуе на итал... ми е у срце....меѓутоа во последно време нешто почна италијанскиот повеќе да ми се допаѓа од францускиот...Боже слушам и не верувам на своите ОЧИ!!!!И така....но се мислам за подипломски....што да запишам....нешто компјутерите....и мене како многу да ме влечат....барем заедно со јазиците на иста страна да велчееееа!!!!!!
И така...........(гаден паразите ми влезнал во уста и така да му се невиди)....
а оние што мислат да се запишуваат некаде...нека да си слушат срцињата.......
Поздрав мноогу до сите....особено до колегите .... јазичари....хихихихи
А другото прашањето беше каде и зошто се запишав....или си измислувам....како и да е стига толку....ееееееееееееееееее!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uste koga zavrsiv osnovno se opredeliv na ekonomski i so toa sum si ja zavrsila polovina rabota.Znaci ke se zapisam na ekonomski fakultet.E sega ostanuva uste da se odlucam na koj smeR,ali i toa e reseno- smetkovodstvo i revizija.Interenso mi e i me vlece.A odsekogas sakav da bidam profesor,taka da mozebi i nekoj den ke predavam smetkovodstvo

vo osnovno mislev da ucam informatika ili jazici.
vo sredno imav 2 zlatni profesorki ednata po likovno a drugata po istorija tie mi go smenija mislenjeto kon ucenje istorija. Najinteresen del od istorijata mi bese i seuste e bronzeno/zelezno doba (mesopotamija) i sredniot vek(krstonosnite vojni).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom