Како очекуваш добро нешто ако цената е 150 денари? Еве напрај математика дали се исплати и дали можеш да спремиш добар бургер за 150 денари. Логично дека не. Тогаш не ми е јасно зошто некој се буни за кашкавалот, каков тип на лепче било, дека имало рскавици и не знам што.Па прашајте некој турист, пример французин, дали ќе му биде солена цената во Дистрик или нема ни да ја погледне сметката, а на крај може и да рече абе многу ефтино.
Чудно е само како го потценувате или да речам се фаќате за менталитетот.
Знае секој бато што е квалитетно и добро, ама дали со мизерната плата може да си дозволи па затоа гледа само да се јаде нешто, по можност да е што по обемно и по ефтино.
Кога ќе отиде некој странство, кога ќе пркне малце, ќе види свет, како одма станува експерт за квалитет.
До вчера јадел 7ца ама сега со европска плата малку му се отвориле чакрите и знае се шо каде како е добро...
За 120-150 денари очекувам убаво месо, тазе лепче, кечам мајонез и буковец. Помфрит исто така нормално.This.
Сигурно не очекувате за 120 денари да добиете светска класа бургер со најдобро месо да нема рскавици, да има бриош лепче, со специјален кашкавал, и посебни сосови.
Се слагам, и јас ретко јадам надвор бургери си ги спремам дома. Така се најубави. Ама математиката дома и во ресторан не е иста. Ти може не бараш квалитет за 150 денари, ама разлистај ги последниве страни ќе ти стане јасно. Да посветиш време, љубов и енергија на бургер ако дома го спремаш за 150 у ресторан ќе ти треба минимум х2 од цената за да функционираш.Пишав ли некаде дека очекувам да биде добро?
За тие пари може да биде добро, само ако си направиш сам дома...
Еве еден бургер од мене, направен дома, помалку од 150 денари трошок.
Може ли проценка, пример да имам сендвичара за колку би го продавал?Прегледај го приврзокот 291073
Според мене поголем предизвик е начинот на подготовка, да речеме 7ца шаблон систем.
Едно е кога правиш бургер/хамбургер на тој начин, друго е кога ќе посветиш време, лубов и енергија на него, како и на секоја останата храна, нормално дека ќе биде повкусно.
Ова по мене не е бургер туку сендвич од сендвичара. Има разлика.За 120-150 денари очекувам убаво месо, тазе лепче, кечам мајонез и буковец. Помфрит исто така нормално.
А реално 120 денари за тоа е таман цена со оглед на нашиот стандард.
Да, класичен хамбургер.Ова по мене не е бургер туку сендвич од сендвичара. Има разлика.
Мислев на сите сендвичари кои се отвараа во мое време, никнува полека, од маало во маало, но го паметам сеуште оној мирис оддалеку на плескавица од кои лиги ти потекуваа, чисто месо без соја, компир сладок тазе исечен и испржен...се имаше вкус...додека сега незнаеме веќе што јадеме, се живо и диво бутаат во плескавиците, компирите смрзнати и увезени од кој знае каде...Ете, на тоа мислев.Навистина, кажи на кој бургер мислиш! Небитно ја дали сум бил роден или што и да е. Не е ова тема за мене.
Не биле тоа бургери. Плескавици у лепиња.Мислев на сите сендвичари кои се отвараа во мое време, никнува полека, од маало во маало, но го паметам сеуште оној мирис оддалеку на плескавица од кои лиги ти потекуваа, чисто месо без соја, компир сладок тазе исечен и испржен...се имаше вкус...додека сега незнаеме веќе што јадеме, се живо и диво бутаат во плескавиците, компирите смрзнати и увезени од кој знае каде...Ете, на тоа мислев.
Кога ќе ми текне и на ќебапите кај Дестан, колку беа вкусни, а сега се гипс.
Што е разликата помеѓу таа плескавица во лепиња, со компирчиња идр.со бургер?Не биле тоа бургери. Плескавици у лепиња.
Не сум кувар, али мислам дека смесата, подготовката...Што е разликата помеѓу таа плескавица во лепиња, со компирчиња идр.со бургер?
Искрено ни јас незнам...сега ќе морам да гуглам.Не сум кувар, али мислам дека смесата, подготовката...
Али затоа можам да кажам дека не е ист вкусот.
...то ти е исто како во тоа време како што беа „чувари“, а сега се „обезбедување-security“ !Што е разликата помеѓу таа плескавица во лепиња, со компирчиња идр.со бургер?