Каде може да најдам? (Општи прашања)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Дали некој знае каде можам да најдам pine nuts. Кај нас би се превело како борово семе. Сум барала по големите маркети, ама немаат, евентуално останува на зелено да побарам. Но, си реков на прашам, можеби некој има видено, за да не лутам.

Ми треба за pesto the besto :)

Еве како изгледа

.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Дали некој знае каде можам да најдам pine nuts. Кај нас би се превело како борово семе. Сум барала по големите маркети, ама немаат, евентуално останува на зелено да побарам. Но, си реков на прашам, можеби некој има видено, за да не лутам.

Еве како изгледа

.
Има во Рамстор, кај што стојат зачините, но се доста скапи, мала кесичка е накај 200 ден

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Има во Рамстор, кај што стојат зачините, но се доста скапи, мала кесичка е накај 200 ден
Бев и таму, немаше. Сите посебно ги разгледав, прашав и не најдов. Зборам за оној дел што е одма од влезот десно, каде што стојат овошјата и зеленчуците.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.451
Поени од реакции
58.840

Еве како изгледа

.
...кедров орев

Незнам, види на зелен пазар да не најдеш случајно
Имаат голем избор на јадкасти плодови по дуќанчињата

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
Da ne znae nekoj kaj mozam da najdam nekoj sto pravi pleteni koshnici od drvo od bambus ili vrba itno mi treba ili kaj da kupam koshnica pletena za velosiped

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Знае некој каде има продавници на SEWA низ Скопје? Знам имаше на плоштадот, ама мислам дека ја затворија...

Член од
21 октомври 2007
Мислења
99
Поени од реакции
58
Бев и таму, немаше. Сите посебно ги разгледав, прашав и не најдов. Зборам за оној дел што е одма од влезот десно, каде што стојат овошјата и зеленчуците.
Не кај зеленчукот, туку има посебни полици само со зачини, овие се во кесичка, мала, мислам не ни сто грама, од турски производител. А можно е да ги нема постојано. Јас ги знам како пињоли.

--- надополнето: 30 јули 2012 во 20:34 ---
Знае некој каде има продавници на SEWA низ Скопје? Знам имаше на плоштадот, ама мислам дека ја затворија...
Сева е преселена кај споменикот на Мајка Тереза, до Стопанска банка, а има и преку мост.

Styx

nocturnal
Член од
8 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
91
Знае ли некој каде можам да направам Canvas print (печатење на платно) во Прилеп? И како се движат цените за правење такви слики, се разбира во зависност од димензијата т.е. дали воопшто се исплаќа.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Имаш добри add-ons за ваква работа
Порано на Мозила користев еден, мислам Youtube Mp3 се викаше
Кога ќе отвореше некое клипче, покрај Like, Share...копчињата имаше и едно Download Mp3
Доста практично беше

А кога сме кај страните, еве ти и од мене една
www.keepvid.com
Да работи и оваа фала ти :)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Не кај зеленчукот, туку има посебни полици само со зачини, овие се во кесичка, мала, мислам не ни сто грама, од турски производител. А можно е да ги нема постојано. Јас ги знам како пињоли.
Тенкс, ќе проверам пак, може ги немале во моментот.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Знае ли некој каде можам да направам Canvas print (печатење на платно) во Прилеп? И како се движат цените за правење такви слики, се разбира во зависност од димензијата т.е. дали воопшто се исплаќа.
Види онде зад Cosmo што е веднаш наспроти Ла Страда во уличето назад.

Член од
7 декември 2010
Мислења
23
Поени од реакции
8
Каде можам да купам Бугарски левови во центар некоја менувачница????

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Каде можам да купам Бугарски левови во центар некоја менувачница????
До Бугарска амбасада, на самата бензиска на макпетрол е менувачницата. Само курсот е многу лош.

Kajgana Shop

На врв Bottom