Каде може да најдам? (Општи прашања)

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Продавница за бироа? Компјутерски и се поврзано со бироа...
линкови би завршиле работа.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Kaде можам да најдам бејзбол капчиња, или snapbacks? Немора да се оригинал, еве како изгледаат:

Baseball hat

Snapback hat
Раперски капчиња NEW YORK имам гледано во ГТЦ мислам дека втори или трети спрат имаше продавница, ама не беа баш евтини.

А ова второво капче бејзбол го сакаш со апликацијава Лејкерс како што ти е на сликава или без апликации?

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.546
Поени од реакции
9.457
  • Ми се допаѓа
Reactions: NYC
Член од
20 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
3
На Битпазар во стара чаршија до Киното има една бојаџилница за текстил, а продаваат и боја
--- надополнето: 26 април 2012 во 13:40 ---

зависи за што ти треба микроскоп....ако ти треба професионално тогаш не би ти препорачал да штедиш на пари и да купуваш кинески играчки....но ако ти треба за хоби или производство на мицелиум тогаш можеш да нарачаш

http://www.delta.com.mk/delta/index.php?option=com_content&view=article&id=83:2009-12-09-10-58-28&catid=46:2008-11-22-14-02-54&Itemid=86
--- надополнето: 26 април 2012 во 13:43 ---
Дали некој во македонија одгледува Стевиа или знае каде може да се најде во МК растението (не ми требаат препарати и екстракти).
a da ne znaes slucajno cena

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.658
Поени од реакции
723
Ајде и јас да си ја кажам маката.

Значи потребно ми е платно/завеса/тенда/ за на тераса за комшиите да не можат да ме гледаат.
Се работи за простор од околу 8 м2, и си барам најприступачна опција за истото. Не е директно изложена на дожд, но ако врне со ветер може да го фати малце вода.
Се јавив кај монтери за платна/тенди, да се стави вертикално платно со механизам, ми кажаа цена од 170 еу, со монтажа и механизам (за дигање/спуштање)

Доколку некој има идеја/понуда што би можело да се направи, би му бил благодарен :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ајде и јас да си ја кажам маката.

Значи потребно ми е платно/завеса/тенда/ за на тераса за комшиите да не можат да ме гледаат.
Се работи за простор од околу 8 м2, и си барам најприступачна опција за истото. Не е директно изложена на дожд, но ако врне со ветер може да го фати малце вода.
Се јавив кај монтери за платна/тенди, да се стави вертикално платно со механизам, ми кажаа цена од 170 еу, со монтажа и механизам (за дигање/спуштање)

Доколку некој има идеја/понуда што би можело да се направи, би му бил благодарен :)
Ќе си ставиш корниз на плафон на тераса и ќе си закачиш завеса/драпер од непроѕирно платно или ќе си ставиш тенда (можеш да разгледаш на reklama5.mk или pazar3.mk)

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
каде може да се најде мат акрилен гел односно акрилна боја без пигмент.

Г

Гучи

Гостин
Мрежи за врати/прозори да не влагаат комарци/муви и сл.?

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.658
Поени од реакции
723
Ќе си ставиш корниз на плафон на тераса и ќе си закачиш завеса/драпер од непроѕирно платно или ќе си ставиш тенда (можеш да разгледаш на reklama5.mk или pazar3.mk)
Фала на одговорот,

Е сеа, околу тенда, гледав на онлајн огласнициве, пишав и погоре 170 евра излегува. Нешто поприступачно барам...

А оваа варијантава за завеса/драпер, делумно ќе биде изложено на дожд, па колку би траело се мислам... Завеса драпер за надвор уствари ми треба : ))) Постои нешто такво? :)

Не знам дали на некој му текнува на оние платнана (или како и да се викаат) што се спуштаат надоле, а за подигање се умотуваат у ролна нагоре... Ко на сец се подига и тера нагоре :)

Ваљда ќе сфати некој на што мислам, не знам како да го опишам подобро.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Фала на одговорот,

Е сеа, околу тенда, гледав на онлајн огласнициве, пишав и погоре 170 евра излегува. Нешто поприступачно барам...

А оваа варијантава за завеса/драпер, делумно ќе биде изложено на дожд, па колку би траело се мислам... Завеса драпер за надвор уствари ми треба : ))) Постои нешто такво? :)

Не знам дали на некој му текнува на оние платнана (или како и да се викаат) што се спуштаат надоле, а за подигање се умотуваат у ролна нагоре... Ко на цес се подига и тера нагоре :)

Ваљда ќе сфати некој на што мислам, не знам како да го опишам подобро.
Зошто да не трае ако е покруто платното? Не знам ни јас како се вика тоа платно, ама какво и да е, ко ќе заврне ќе си го собереш на една страна. Башка шо моеш и да го испереш ко ќе заврши летна сезона. А за тендите мислам дека има и поевтина варијанта, затоа ти ги посочив веб страните. Разликата во цена може да ти биде многу голема.
Иначе завеса драпер и корниз би те чинело до 2000 денари максимум.
п.с. Има и у Џамбо убави бамбусни ролетни за надворешна употреба, не знам колку си размислувал за такво нешто :pipi:

Член од
27 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали некој случајно знае каде може да се набави мало половно laptop-че модел: ASUS Eee PC 900HA.
Исти такви користат наставниците во основните училишта. На огласи налетав само на нови, мене ми треба некое користено, за делови. Фала однапред

Kajgana Shop

На врв Bottom