Каде да се запишам?

Член од
1 март 2012
Мислења
53
Поени од реакции
10
Значи вака... Осум госини по ред сум најодличен ученик во моето училиште.Но еве остана уште малку време и треба да се запишам некаде во средно.Сакам електротехника но сум премногу одлична за во ПТТ,а во ЕМУЦ,АСУЦ немам намера да се запишам.Дајте некои предлози за средни училишта во Скопје каде барем малку посаглам ќе науќам математика.Некои ми викаат во Корчагин да идам но едноставно немам храброст.Сите викаат било претешко.Што мислите вие за Орце???

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Корчагин било претешко куров мој. 4 години си ги пројдов без проблем,а 5 пати асално немав фатено книга.Тек сега на факс видов што е да земе да се учи.Иначе 3 пати многу добар завршив и еднаш одличен.Само прават филмови без врска за школото.
Ако си учиш и планираш да учиш упиши си гимназија(ЈБТ,Корчагин,Орце.... најбитно луѓето околу тебе да ти се погодат).Интереси 10 пати ќе смениш дур да дојде ред до факултет да дојдеш.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.109
Поени од реакции
74.987
Оди си Корчагин, нека не те лажат :)
Посаглам од Корчагин никасде нема да научиш, мада и тука веќе паѓа критериумот. Особено за математика, Корчагин е институција за другиве средни школи ;)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Значи вака... Сакам електротехника но сум премногу одлична за во ПТТ,а во ЕМУЦ,АСУЦ немам намера да се запишам.Дајте некои предлози за средни училишта во Скопје каде барем малку посаглам ќе науќам математика
Тако звано(Коце)
Девојче во ова школо се запишува едно во една светлосна година (y) :D :D :D :D Со среќа

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Значи вака... Осум госини по ред сум најодличен ученик во моето училиште.Но еве остана уште малку време и треба да се запишам некаде во средно.Сакам електротехника но сум премногу одлична за во ПТТ,а во ЕМУЦ,АСУЦ немам намера да се запишам.Дајте некои предлози за средни училишта во Скопје каде барем малку посаглам ќе науќам математика.Некои ми викаат во Корчагин да идам но едноставно немам храброст.Сите викаат било претешко.Што мислите вие за Орце???
Немој да бидеш толку убедена дека си премногу одлична за ПТТ,јас сега завршувам таму,исто бев во основно со сите 5 ки,а сега едвај со 3 ка поминувам...... Само 2 ца одлични има во мојот клас....(еден од подобрите)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Тоа е најважното дете... Ако сакаш таму, оди таму. Можеби ти ќе бидеш таа што ќе ни ја спасиш државава од беда, ако стварно го сакаш тоа...

Следи го својот сон ;)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
Корчагин е правиот избор.
Орце се тапа (во споредба со Корчагин).

Статистиката си го кажува своето, а пред математика „и боговите молчат“.

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
sega zavrsuvam prva godina vo ptt. Smer sum elektrotehnicar, toa ti sto go sakas. Isto kako tebe bev odlicen so site petki vo osnovno, i tuka sum isto. Moram da ti kazam deka skoloto e super, nema veze to sto si slusnala. Jas se zapisav bidejki me biva informatika ova ona, a ne sakav to koce. Btw, se soglasuvam so nemorosus.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.753
Поени од реакции
4.525
Лесно е Корчагин нека не те лажат .Со ден два пред тест учење си поминав одличен.
Зависи и кој професор ќе ти се падне ама пак постарите почнаа и да си заминуваат.
У глобала не е тешко со кликер и просечно учење можеш без никаков проблем да бидеш многу добар за одличен е исто само треба цаките да им ги знаеш кој професор што бара и то.:D
Поентата ми е не се плаши не е ништо поопасно од другите училишта ако сакаш да учиш математика Корчагин ти е правиот избор.

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Ако сакаш математики да учиш, за на електро нали, у Карев професорите на математичко се топ:) Обична математика наредната година на прва би требало да предава Стојче Митевски, еден од најдобрите математичари во државава, а во трета на математички смер алгебра и геометрија предаваат Мето и Ѓорѓи, исто мнооогу добри професори :)

С

сашенко

Гостин
Сакам електротехника но сум премногу одлична за во ПТТ

Како тоа премногу одлична девојче? Не е ова потценување на школото малце? Првенци на генерација од кај мене одеа во птт (и јас учев таму) и дечките се на електро и топ им иде.А ако бираш школо каде има ученици со просеци како тој што си го имала ти во основно а не према тоа што те интересира да го учиш размисли уште еднаш што правиш...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Дојди у Кавадарци у индустриското,на електрохеничар :icon_lol:

S

stefi

Гостин
Пробај кај сакаш и да не ти се сфиѓа без проблем ќе се префрлиш, особено за гимназииве...

Kajgana Shop

На врв Bottom