Каде да се запишам?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи вака... Осум госини по ред сум најодличен ученик во моето училиште.Но еве остана уште малку време и треба да се запишам некаде во средно.Сакам електротехника но сум премногу одлична за во ПТТ,а во ЕМУЦ,АСУЦ немам намера да се запишам.Дајте некои предлози за средни училишта во Скопје каде барем малку посаглам ќе науќам математика.Некои ми викаат во Корчагин да идам но едноставно немам храброст.Сите викаат било претешко.Што мислите вие за Орце???
Девојче, ако сакаш на електро да се запишеш после за на факс, и јас ти го препорачувам строго ПТТ. Барем прва година ќе ти биде многу полесно.

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
2
Луѓе вака значи едноставно сум изгубена во просторот оваа година ќе завршам 4та,секоја година заминувам со многу добар 4 и ги слушам моиве другарки едната ќе одела на правен едната архитектура..... а мене окото не ми фаќа ама баш за ништо не ме интересира ни каде да одам а ете веќе се наближува времето па решив вечерва да погледам некои страни да видам како што па да ве прашам вие поголемите од искуство на каков факултет според вас може да се запишам некои совети ако може инаку да биде педагогија... јазици не ми оди многу а матемтика сум 0. Заинтерсирана сум за у Скопје може некои линкови нешто да ми помогнете...ви благодарам однапред

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Оти чекаш друг да ти каже каде да се запишеш?

I

Iblis

Гостин
Наједноставно, што ти лежи на душа?Што те интересира во животот?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ПМФ- биологија-отсек екологија
државна безбедност
економски
медицина(ама ти треба хемија да знаеш)
:D

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
2
Не сакам погрешно да ме разберете не чекам од друг туку ете сакам некои искуства совети дали е подобро таму или ваму..воглавно во насоките социолија,педагошки...такво нешто и дали е добро таму

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Што ти лежа на душа и кај имаш најголеми шанси да се вработиш/просперираш, двете во комбинација е најубаво, ако не само второто.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Fall in love. Get married. Have a baby. Not necessarily in that order;)

Член од
17 април 2012
Мислења
19
Поени од реакции
2
А ќе може некои линкови да погледнам како што отприлика за тие насоки ?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Не се запишувај на ништо, во оваа држава тие што се на најдобри места вработени и зимаат најголеми плати се само со основно.:D

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Луѓе вака значи едноставно сум изгубена во просторот оваа година ќе завршам 4та,секоја година заминувам со многу добар 4 и ги слушам моиве другарки едната ќе одела на правен едната архитектура..... а мене окото не ми фаќа ама баш за ништо не ме интересира ни каде да одам а ете веќе се наближува времето па решив вечерва да погледам некои страни да видам како што па да ве прашам вие поголемите од искуство на каков факултет според вас може да се запишам некои совети ако може инаку да биде педагогија... јазици не ми оди многу а матемтика сум 0. Заинтерсирана сум за у Скопје може некои линкови нешто да ми помогнете...ви благодарам однапред
Немаш ни ориентационо сознанија за која област те занима да студираш, али сериозно си заинтересирана за во Скопје да биде тоа...Абе имате сега дисперзирани факултети по градовине...Имаш таму и природни и информатички и општествени науки и право, економија и све...Така да ќе си уштедиш и пари и све...Разгледај кои факултети ти се блиску до градот кајшто живееш и таму упиши се...:) (y)
Бај д веј, јас овој период кога бев четврта средно веќе се спремав за приемни испити за на факс и имав уште на почетокот на годината одредено кај ќе се запишувам...
А за на педагошки...- која мајка го изгубила детето со интелигенција на "завидно ниво" и невидена амбициозност, таму ќе го најде...Одделенски учители и воспитувачи има со лопати да ги ринеш, дури и за извоз...Слично на тебе, немајќи поим за понатаму и амбиција, омилена дестинација - педагошки...Ем лесно како боза, брзо се завршува, ем во урбан дел на градов, ем учителка после... (y) :facepalm:

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
незнам колку е добра страната ама провери ја www.fakulteti.mk гледам дека се е опфатено.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Само не се запишувај на УГД ако немаш врски бидејќи ќе ги изгубиш сите нерви гледајќи неправди цело време...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Штом јазици не ти оди ни математика поарно не се ни запишувај, без тоа не можеш на добар факултет со кој може да најдеш работа или сама да започнеш свој бизнис (Економски, Информатика, Електро, Туризам,Бизнис и Логистика, Медицина)
Социологија, Педагошки, Земјоделски е џабе губење време.
--- надополнето: 19 април 2012 во 22:34 ---
Само не се запишувај на УГД ако немаш врски бидејќи ќе ги изгубиш сите нерви гледајќи неправди цело време...
Неправди на УГД? Кој факултет мислеш дека има неправди? Јас завршив Информатика без да купам книга од професор без уценување.... и сл.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
http://www.youtube.com/watch?v=n9VLKWX2sPg

Направи анализа за едно 5 до 6 години кој ќе биде на Илинденса и во комбинација со било кој факс ќе те биде, немај гајле.

Што средно заврши?

Kajgana Shop

На врв Bottom