Каде да се запишам?

С

Само Човек

Гостин
da za sredno. I kolku barat da ucis? Dali ima internet, televizija? Dali ima zenski :D:D ?
средно ти е најдобае дел дел животот, бараат да учиш али не и да знаеш. Има некој кретен професор али битно средното, женските друштвото најбоље

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.154
Поени од реакции
8.132
Јас ова година бев на некое тестирање од Јахја кемал и ми понудија 80% попуст за запишување. (во Струга)
А јас иначе ке си одев во Јосип Броз Тито - во Битола.

Дали некој ќе може да ми каже како е во Јахја Кемал, како е во интернатот. Какви услови има ?

Фала однапред
пријателе оди си горната нема да зажалиш
можи ќе видиш малце мака ама ќе ти се исплати
ете јас сум сега матурант..па уште 50 пати да запишвам таму ќе одам

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас ова година бев на некое тестирање од Јахја кемал и ми понудија 80% попуст за запишување. (во Струга)

Дали некој ќе може да ми каже како е во Јахја Кемал, како е во интернатот. Какви услови има ?
Фала однапред
A си размислил дека 4 години трае средното образование? Тоа што ти дале 80% попуст, е најверојатно мачкање очи за првата година... наредните три ќе ги платиш со 0% попуст.

А и да не сум во право, треба да бидиш спремен дека од Х причини попустот можи да го укинат... Така да математиката ти се сведва дали од дома се спремни да плаќаат целосно за учење во Струга 3 години?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
A си размислил дека 4 години трае средното образование? Тоа што ти дале 80% попуст, е најверојатно мачкање очи за првата година... наредните три ќе ги платиш со 0% попуст.

А и да не сум во право, треба да бидиш спремен дека од Х причини попустот можи да го укинат... Така да математиката ти се сведва дали од дома се спремни да плаќаат целосно за учење во Струга 3 години?
Па може и во секое време да се отпише, никој не го влече за врат да ги учи сите 4 години таму.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Добро остај то колку плаќам и колку години учам.

Сакам да знам колку часови имам, дали сите се на англиски, каква е храната, дали има компјутер во мојата соба во интернато итн...

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
А јас иначе ке си одев во Јосип Броз Тито - во Битола.

Фала однапред
И на мене ми нудеа бе,ама одбив.Несакам.Едноставно несакав!Сакав годините да си ги проживеам младешки а не по интернати и да се мачам да учам турски јазик.Сакав да излегувам и го направив најдобриот избор.Прво дојдоа во основно ни правеа некакви логички тестови и математика ајд енекако се извлеков и ми рекоја прва и втора година 80% попуст.Имам комшивка што отиде таму и мислам дека ми рече оти претежно на англиски биле предавањата но и на турски подоцна.Турскиот е задолжителен и е прв јазик во таа гимназија на исти ранг како македонскиот.ТИ како си сакаш направи,јас бев и уште сум слободен дух па несакав да се затварам и да бубам по цело време!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И на мене ми нудеа бе,ама одбив.Несакам.Едноставно несакав!Сакав годините да си ги проживеам младешки а не по интернати и да се мачам да учам турски јазик.Сакав да излегувам и го направив најдобриот избор.Прво дојдоа во основно ни правеа некакви логички тестови и математика ајд енекако се извлеков и ми рекоја прва и втора година 80% попуст.Имам комшивка што отиде таму и мислам дека ми рече оти претежно на англиски биле предавањата но и на турски подоцна.Турскиот е задолжителен и е прв јазик во таа гимназија на исти ранг како македонскиот.ТИ како си сакаш направи,јас бев и уште сум слободен дух па несакав да се затварам и да бубам по цело време!
Познавам луѓе што завршиле таму и уште се со 2 очи, 2 уши, уста и нос. Ништо не им фали.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Познавам луѓе што завршиле таму и уште се со 2 очи, 2 уши, уста и нос. Ништо не им фали.
и јас познавам има и задоволни има и гневни.Имаше едно девојче 2 години учеше таму две во Скопје си дојде во гимназијата.
А ти Фушар кај сакаш,јас највеќе ти предлагам во родното место да си останеш т.е во Јосип Броз Тито да се запишеш. :D мислам дека што и да направиш нема да згрешиш ако мислиш дека си компитабилен за тоа или пак за другото место :D

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
А не смеат децата да излезат вград да се прошетат?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
А не смеат децата да излезат вград да се прошетат?
Абе смеат,имам еден другар тој дури во Струмица е но живее во стан а само оди во таа гимназија и тој иако е слободен сепак вели одошто е за учење немаш време(посебнп природните науки физика хемија математика и различни експерименти праење) а во интернатот изгледа е ограничено.Затоа ти велам ако си некој тип онака во душата либерален,подобро оди во Јосип Броз Тито и таа е една од најјаките училишта у Ск.А можеби и со Јахја Кемал нема да згрешиш,кој знае можеби таму те чека иднина! :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе смеат,имам еден другар тој дури во Струмица е но живее во стан а само оди во таа гимназија и тој иако е слободен сепак вели одошто е за учење немаш време(посебнп природните науки физика хемија математика и различни експерименти праење) а во интернатот изгледа е ограничено.Затоа ти велам ако си некој тип онака во душата либерален,подобро оди во Јосип Броз Тито и таа е една од најјаките училишта у Ск.А можеби и со Јахја Кемал нема да згрешиш,кој знае можеби таму те чека иднина! :D
Како да не :D

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Добро ако си имаш свој став свое мислење искажувај си го а не да цитираш и да се правиш као демек знаеш.Го кажав тоа што го знам,тоа што ми е кажано на детето му треба помош,па ако имаш други совети ти повели помогни му а да ме цитираш немој ако си на план да тролаш цело време :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро ако си имаш свој став свое мислење искажувај си го а не да цитираш и да се правиш као демек знаеш.Го кажав тоа што го знам,тоа што ми е кажано на детето му треба помош,па ако имаш други совети ти повели помогни му а да ме цитираш немој ако си на план да тролаш цело време :D
Па знам пошо завршив таму. Секако дека повеќе знам од некој кој не ни стапнал таму. Во ЈБТ во Скопје вредат само 4-5 професори од 40-50, колку и да ги има. Директорката е турни ме да кинисам, гз дава за пари и само тоа ја интересира, школово распашана банда.

Ама еве да не се правам дека знам...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Па знам пошо завршив таму. Секако дека повеќе знам од некој кој не ни стапнал таму. Во ЈБТ во Скопје вредат само 4-5 професори од 40-50, колку и да ги има. Директорката е турни ме да кинисам, гз дава за пари и само тоа ја интересира, школово распашана банда.

Ама еве да не се правам дека знам...
па си напишал дека ПОЗНАВАШ луѓе што завршиле таму а не дека ти си завршил и сега оп ти си завршил таму.Па ако ЈБТ не е добра има друго ете го Корчагин ете го и Орце Николов ако ти е до стручни ете ти го Панче Караѓозов и Васил Антевски Дрен ги има доста добри гимназии на високо ниво и според мене ЈБТ,Орце Николов и Корчагин се најпрестижни!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom