абе како да ти кажам... од Битола сум,нема тука џамбо,а уште помалку ескалаториВо Џамбо горе десно од ескалаторот имаше дрвени солиден квалитет
абе како да ти кажам... од Битола сум,нема тука џамбо,а уште помалку ескалаториВо Џамбо горе десно од ескалаторот имаше дрвени солиден квалитет
od tie pogolemite 5-10l reso na plin kaj nas vo Kumanovo ima se nekoi turski bog znae dali e sigurnoрешо на плин и боца или боца со горивник?
Путер од кикирики во Рамстор имам видено. Би требало да има во сите поголеми маркети...Каде да најдам путер од кикиритки, каде да најдам Кари сос???
Секаде имаш и путер и кари сос.Каде да најдам путер од кикиритки, каде да најдам Кари сос???
На Марков манастир. Имаш и кај "Жабарот" само не знам во кое време од годината.Zablji bataci kade ima vo Sk?
Според ова се работи за масни продукти кои на собна температура се во цврста состојба и обично се ставаат во колачите.Што е и каде може да најдам vegetable shortening? Сакам да направам крцкави вафли па на интернет најдов рецепт на англиски и состојкава ја пишува за крцкавост...
Убаво ти одговорил krkac. Кај нас нема, во нормалниот свет се продава во лименки или пакувани како путер.Што е и каде може да најдам vegetable shortening? Сакам да направам крцкави вафли па на интернет најдов рецепт на англиски и состојкава ја пишува за крцкавост...
Добро, супер излегоа со путерот, крцкави. После во втората тура ставив ванилин шеќер и шеќер во прав, бидејќи безглутенското брашно е малце посолено и сфатив дека од нив стануваат меки.Убаво ти одговорил krkac. Кај нас нема, во нормалниот свет се продава во лименки или пакувани како путер.
Замена ти е високо квалитетен путер ама треба да ја зголемиш количината на истиот барем за 10% заради тоа што vegetable shortening е дехидриран производ. Значи ако треба 100 грама vegetable shortening, ќе ставиш 110 путер или 115 уште подобро.
Јас користам на Президент несолен и ми е најок.
Го има и кај нас, се продава како големи калапи, се користи во сендвичари во фритези и во пекари наместо свинска маст. Го има во продавници за пекарски репроматријали, а неколку пати го имам начекано и во маркети.Убаво ти одговорил krkac. Кај нас нема, во нормалниот свет се продава во лименки или пакувани како путер.
Замена ти е високо квалитетен путер ама треба да ја зголемиш количината на истиот барем за 10% заради тоа што vegetable shortening е дехидриран производ. Значи ако треба 100 грама vegetable shortening, ќе ставиш 110 путер или 115 уште подобро.
Јас користам на Президент несолен и ми е најок.